Muhabbet kuşu besleyenler

Kuşların kanatlarını alıştırmak adına kesmeyin. Bu onlara işkence yapmak gibi birşey sakin. :19:

Her kuş farklıdır , hoşlandıkları yem çeşitleri de. Gaga taşı, mineral blok, bir kaç oyuncak mutlaka bulundurulması gerekenlerden. Arada suyuna vitamin katmak ve kafesini sık sık temizlemek gerekiyor.

Gunde en az yarım saat uçması onun kilosunu korumasına yeterli olacaktır. Bazı hareket etmeyen kuşlar hantallaşıyor ve ömrü cok uzun olmuyor.

Demirli, renkli şeyleri kemirmeyi çok severler o konuda dikkatli olmak lazım.
Kuşlarımız gayet iyi uçuyor canım o konuda bir sıkıntı yok dedigim çevremizdeki bütün kuşçular kanatların ucundan çok hafif almanız gerek dediler yoksa kanatları aşırı derecede uzar çok tüy problemi olabilir dediler nasıl bazı kediler aşırı tüyleri yüzünden tıraş oluyorsa kuşlarında tüy problemi olabilir dediler kardeşim onlara göre uygun küçüçük bir alet aldı ve ara sıra o aletle hafif şekilde sırtlarını okşar çok seviyorlar.Kuşcunun bize söylediklerini yapıyoruz hepsi bu.

Kuşlarımız gayet iyi uçuyor canım o konuda bir sıkıntı yok dedigim çevremizdeki bütün kuşçular kanatların ucundan çok hafif almanız gerek dediler yoksa kanatları aşırı derecede uzar çok tüy problemi olabilir dediler nasıl bazı kediler aşırı tüyleri yüzünden tıraş oluyorsa kuşlarında tüy problemi olabilir dediler kardeşim onlara göre uygun küçüçük bir alet aldı ve ara sıra o aletle hafif şekilde sırtlarını okşar çok seviyorlar.Kuşcunun bize söylediklerini yapıyoruz hepsi bu.

Sizin muhabbet kusunuz olmak istemezdim. :19:

Kızlar ballı çubuk benimkini ishal yaptı, artık vermiyorum. Sizin böyle birşey dikkatinizi çekti mi?

Ballı çubukların içinde bir çok katkı maddesi olduğundan vermeyin. Ama dilerseniz evde kendiniz hazırlayabilirsiniz, tarifleri var internette.
İshal sorunuyla karşılaştığınızda öncelikle suyuna bir kaç damla sirke damlatın. Geçmezse kuş kumuna biraz kuş kömürü karıştırıp verin.

Bunlar da benim böcüklerim :9:
$935646_468635856552585_1069921616_n.webp

maşallah çok güzeller :nazar:

​Bir tanıdıgımda papagan besliyordu papagan çekirdek yemegi çok sever demişti sizin papaganda yiyor mu çekirdek genellikle çekirdekler yerler demişti.Bizimkilerde normal yem yemiyorlar kesinlikle illa ballı olacak.

Yanlış alıntı yapmışım kusura bakmayın.:17::17:

muhabbet kuşlarınıza iyi bakmanız lazım
kuşçularda satılan ballı krakerler suyuna konulan vitaminler kesinlikle yetersizdir
üstelik o ballı krakerlerin çoğu uzun süre öne yapılıyo
öncelikle mevsiminde olan meyve ve sebzeleri vermelisiniz
yazın taze süt mısır karpuz kavun şeftali muz marul roka yeşilsoğan özellikle yaprakları ( muhabbet kuşları için antibiyotiktir)
erik salatalık elma enginar vs..
havuç kırmızı pancar turp kereviz brokoli ( haşlayarak verin üzerindeki tarım ilaçlarından ötürü)
portakal mandalina
aklıma gelenler bunlar dahada vardır muhakkak
evinizde muhakkak herzaman daldarı olsun ( netten bakabilirsiniz nasıl bişey olduğuna.isaline çok iyi gelir onlar için ödüldür )
herzaman kuş kumları olsun eğer olmazsa kursak iltihabı yaşayıp ölürler
kuş kumlarınıda iyi marka al içinde midye kabuğu kırıntıları olmalı ( kuşların dişi yok ve midye kabuklarını yerlerki midelerinde diş görevi görür önemlidir )
yine kuş kömürü satılır kuşçularda ondanda al kumuna ekleyecksin mide bulantılarına iyi gelir hazımsızlıklarına
kalamar kemiğin herzaman muhakkak olmalı
vitamin mineral olarak avivit avisol markaları en iyileridir
kuşun sağlıklı olup olmadığı bakınca hemen anlaşılır hareketli olmalarının yanı sıra tüyleri parlak canlı olmalıdır
kuşuna mevsiminde sebze meyve verirsen sağlıklı olur
hergün sebze meyve verme gün aşırı verki isal olmasınlar
haşlanmış pirinç haşlanmış patates muz daldarı isallerini keser
yumurta mamasıda yapmalısın ama yazın ağır geliyor sıcaklarda havalar serinleyince başlarsın vermeye
yumurtayı haşla pişsin güzelce sonra soy yumurtayı çatalla ez içine galeta unuda koy ( yoksa çok isal yapıyor galeta unu koymazsan) istersen havuçta rendeleyip eklersin karıştır koy önlerine
protein için yumurta maması şart
böyle böyle dönüşümlü olarak verebilirsin
hastalıklarına hiç girmiyorum bilgin vardır diye düşünüyorum
nettende kapsamlı araştırma yapabilirsin

Sizin muhabbet kusunuz olmak istemezdim. :19:

dayanamayacağım illaki bi polemik yaratmak zorundamısınız?kimse cani değil kanatlarını kessin uçlarından almayı veterinerlerde söylüyor her hafta değil 3 ayda bir tıpkı bizim tırnak kesmemiz gibi ,yok işkenceymiş yok bilmem neymiş dünyada bir hayvan seven sizsiniz gerisi zaten acımasız acı çeksin diye besliyor..gagasıda kesilir size göre işkence tabi ama gagayı da kesmek gerekiyor çünkü doğal ortamlarında değiller gaga taşı bi yere kadar. sonra uzuyor uzuyor ve yem yiyemeyip açlıktan ölüyorlar,vitaminde vermeyelim neden veriyoruz? doğal ortamlarında vitamin damlası mı var ne kadar caniyizz,

dayanamayacağım illaki bi polemik yaratmak zorundamısınız?kimse cani değil kanatlarını kessin uçlarından almayı veterinerlerde söylüyor her hafta değil 3 ayda bir tıpkı bizim tırnak kesmemiz gibi ,yok işkenceymiş yok bilmem neymiş dünyada bir hayvan seven sizsiniz gerisi zaten acımasız acı çeksin diye besliyor..gagasıda kesilir size göre işkence tabi ama gagayı da kesmek gerekiyor çünkü doğal ortamlarında değiller gaga taşı bi yere kadar. sonra uzuyor uzuyor ve yem yiyemeyip açlıktan ölüyorlar,vitaminde vermeyelim neden veriyoruz? doğal ortamlarında vitamin damlası mı var ne kadar caniyizz,

Bende goturuyorum veterinere, hic biri onermiyor. Ben kuslarin kanatlarinin kesilmesine karsiyim. Polemik yaratan sizsiniz bir donup kendinize bakin isterseniz! Dayansaydiniz iyiydi. :6:

Koailina kuslarin cok sekermis.:nazar: Sanirim cockatiel deniyor onlara.

Son düzenleme:

Canım kesmek diyince sanki tüm kanatlarını ortadan kesiyoruz zannediyorlar çok hafif ucundan onların rahatlıgı için oda sadece 5-6 ayda birdir hatta veteriner akrabam var bir gün bize eoturmaya geldiginde kuşlarımızı kontrol ettiçok sağlıklı hiçbir problemleri yok dedi,daha sonra senin dedigin gibi gagalarının kesilmesi de gerekmiş ucundan çok hafif yoksa ileride yem konusunda sıkıntı olur dedi ama bizimkiler şimdilik gaga taşını kullanıyorlar.

​Bir tanıdıgımda papagan besliyordu papagan çekirdek yemegi çok sever demişti sizin papaganda yiyor mu çekirdek genellikle çekirdekler yerler demişti.Bizimkilerde normal yem yemiyorlar kesinlikle illa ballı olacak.

Çekirdek verirsen yiyorlar tabi ama ay çekirdeğinin hiç bir besleyici yanı olmadığı için ben nadiren veriyorum ya da ödül olarak. Bazen petshoplarda görüyorum papağanların önünde sadece ay çekirdeği oluyor üzülüyorum. Kuşlar da doğada odlukça çeşitli beslenirler sadece çekirdek yedirmek başta yağlanmaya daha sonra vitamin eksikliği de dahil bir çok sıkıntıya sebep oluyor.

Kuşların kanatları kesilmez çünkü kesilen yerden tekrar uzamazlar. Yani tırnak kesmeyle tüy kesmek aynı değildir. O kesilen kanatlar ancak tüy dökümlerinde dökülüp yerine yenisi çıkınca eski boylarına gelirler.
Gaga konusuna gelince eğer iyi bakılıyorsa kesilmeye gerek olmuyor. Gaga taşı, kalamar kemiği, mineral blok gibi maddelerin verilmesi gerektiği gibi tünekleri de ahşaptan olmalı ki gagalarını törpüleyebilsinler.
Ayrıca Türkiye'de kanatlı alanında uzman veteriner sayısı iki elin parmaklarını kesmez birçoğuyla da konuşmuşumdur ve sadece büyük papağanların (jako, macaw gibi) kanatlarının kesilmesini uygun buluyorlar. Onlar da uçtuklarında kendilerini yaralamasınlar diye çünkü çok büyükler ve kanatları sağa sola çarpıyor.

gaga taşı yeterli olacaktır gagasını sakın kesmeyin
8 kuşum var 4-5 yaşındalar hiç böyle sorun olmadı
ayrıca o işlemi yaparken ters bir hakeret kötü olabilir
gaga taşıyla onlar kendi halledecektir
kanat tüy filan kesmeyede gerek yok uzayan ömrünü tamamlayan tüyler alttan yenisi çıkınca kendiliğinden düşer zaten kanat filanda kesmeyin
her veteriner kuştan anlamıyor her veterinerin hayvan sevgisi var diye diyede bişey yok
gerçekten anlayan veterinerler zaten böyle şeyler söylemez
ayrıca ara ara mevsimsel değişikliklerde veya ağır tüy dökümü dönemlerinde halsiz kalmamaları için sularına bebek vitamini koyabilirsiniz biz öyle yapıyoruz çok işe yarıyor
herzaman değil bu dönemlerde veya hasta olduklarında filan
eczaneye bebek multivitamin derseniz verirler
günlük hergün değiştiriyoruz sularını yoksa o vitaminler filan hemen bakteri yapabiliyor özellikle yazın

Sanırım ya bizim Kuşçuk da var bir problem yada bizde:44::44:(muhtemelen bizde :))
Nerdeyse 1 yıl olcak ama daha bize hiç alışmadı ..Kafese yaklaştığımzda bile
sürekli tedirgin kaçar. Yem dışında verdiğim hiç bir şeyi yemez..
Bu sebze meyve vs alıştırmak için özel bir yöntem varmı ki..
Çocuklar çok istemişlerdi alırken ama onlarda daha samimi bir paylaşım
olacağını düşünüyorlardı sanırım. hayal kırıklığına uğradılar.:43::43:
Bende çok bilinçsizim bu konuda. Mesela banyo yaptıklarınıbilmiyordum :17:
Ne yapmam gerekir bunun için.. :54:

Kuşların kanatları kesilmez çünkü kesilen yerden tekrar uzamazlar. Yani tırnak kesmeyle tüy kesmek aynı değildir. O kesilen kanatlar ancak tüy dökümlerinde dökülüp yerine yenisi çıkınca eski boylarına gelirler.
Gaga konusuna gelince eğer iyi bakılıyorsa kesilmeye gerek olmuyor. Gaga taşı, kalamar kemiği, mineral blok gibi maddelerin verilmesi gerektiği gibi tünekleri de ahşaptan olmalı ki gagalarını törpüleyebilsinler.
Ayrıca Türkiye'de kanatlı alanında uzman veteriner sayısı iki elin parmaklarını kesmez birçoğuyla da konuşmuşumdur ve sadece büyük papağanların (jako, macaw gibi) kanatlarının kesilmesini uygun buluyorlar. Onlar da uçtuklarında kendilerini yaralamasınlar diye çünkü çok büyükler ve kanatları sağa sola çarpıyor.

Kesmek diyince yanlış anlamayın sadece uc kısımları ve çok hafif şekilde ve tekrar uzuyorlar.

evet doğru mineral bloğu unuttum birde enerji bloğu vardı :1:
bizim limon sıpası birgün sıkıntıdan tüm gün kemirdide kemirdi yedi enerji bloğunun hepsini benimde hiç aklıma gelmedi
vallahi tam 3 gün yerinde duramadı sürekli dişilerin üzerine atladı pinpon topu gibi ordan oraya zıp zıp zıplıyordu en sonunda ayrı kafese koyduk iki gün sonra azgınlığı geçtide diğer kuşların yanına koyduk
tünek için ben oklava aldım oklavayı güzelce zımparaladım onu koydum kafeslerine
bizim kafesler büyük çifthane tam geldi
kanat gaga kesmeye gerek yok dediğniz gibi sonuçları kötü olabilir

Back
X