- 6 Nisan 2015
- 78
- 18
- 88
- 29
- Konu Sahibi esraatutkun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öndeki dişi lakin yasıt degıller ondekı kusunuz daha küçük.. ilerde daha keskın gorulur burun rengıde
Arkadaslar birde bu disi benim ilk kusum ve 6aylik falan olmasi lazim suan petshopda erkegi kendi secti 3erkekkoyduk tek tek birbunu horpalamadi yem kustu falan bizde bunu aldik eve geldik.. Ancak eve gelince ondekidisidedigimizkus erkegin ustunecikmaya calisti omzuna ve kuyruguna flangaga atmaya basladi bnde o yuzden erkek diyesupheediyorum cunku erkek olan bundan kaciyor ve vuruyor.. Yanina bir baska yetiakin disi koydugumda ustune ustune gidip kur yapiyor buda beni iyice urkuttu
Ancak cok hircin ve kizisgin bir ciftim var ordaki kizgin disiyi erkegin yanina koyunca erkek canavar kesiliyorkur yapmaya kalkisiyor tabiki sonuc husran disi hircin ve eşini istiyor :) sadece bu disi dedigimiz kus cok iri ve bu yanina atigimiz ikinci erkek ve 2erkekde hic kuf yapmadilar bunaErkek pasif olduğu zaman dişi kuş gaga atıp üstüne çıkıyor ya da kanadını ısırıyor bunlar normal bildiğim kadariyla erkeğin pasifliginden oluyor
Ancak cok hircin ve kizisgin bir ciftim var ordaki kizgin disiyi erkegin yanina koyunca erkek canavar kesiliyorkur yapmaya kalkisiyor tabiki sonuc husran disi hircin ve eşini istiyor :) sadece bu disi dedigimiz kus cok iri ve bu yanina atigimiz ikinci erkek ve 2erkekde hic kuf yapmadilar buna
Erkek yine erkek disi fark etmiyor :) ama disi icin erkek fark edior uzunca bi sure esolmuyotlar disi zor guveniyor vs ancqk bu kusum insallah disidir yoksa aldigim erkek essiz kalack ona es alsam bu essiz kalcak ev kus ciftligine dondu
Muhabbet kuşlarımın cinsiyetlerini öğrenebilir miyim bilen biri yardımcı olabilir mi konu açmıştım ama cinsleri diye açmışım :))
Kuşlarım yetişkin değil mavi olan 4 aya yakın dişi 6 aya yakın %100 erkek demirlerdi 2 sinde de beyaz çerçeve var ya tüh :) bütün kuşlarım yavruladı onlarda çift olsun demiştim yan yana geldiklerinde sarı onu dövmeye çalıştı bende ayırdım :) cevabınız için çok teşekkür ederim :)Yetiskin ise mavi cereli erkek kahve cereli disi ve disilerin yetiskin degilse burun deliklerinin etrafini cevreleyen hlka beyazsa disi yavru erkek kusun cereside lila boyle boyle karisik biseyler
Bende ondan dolayı net diyemedim öndeki kuş için daha küçük gagası kızarmamış br de cinsiyet kuşun cinsine göre değişiyor mesela jumbo ise mavi kız oluyor
benımde oyle bır dısım vardı 3 yıl sonra es degıstırdım( ılk 1 2 gun bırbırlerıne saldırdılarda sonra bebısler gelmeye basladı..Benim 4 tane var bir çift diğerleri tek 3 kız 1 erkek yani jumbo çekoslavak dişi tekler bir de yerli ve ingiliz var çift olarak henüz yavru olmadı dişi kısır çıktı ama ayirmadik lakin iyi araları yıllardır beraberler ciflesmede de sorun yok ama yavru yok
Ve bu durumu bir uzmana danistim bana ayir kuslari bir sure dedi ayirdim erkek gayet cool takiliyor :) disi dedigimiz ise cok sinirli hep harektli ve kafea tellernden tunege inmiyor arada kafesin dibindeki kagiti parcaliyor ve yemlige kafasini sokup cikariyor yemi disa atiyor yuzu gozu pislik oldu simsiyah yamyam gibi bisey oldu bu kus salincada erkegin kafesinin ustune konup hic bi yere ayrilmiyorancak bu kadar haeket ayni erkek gibi kuryapmasi beni suphelendiriyo