Arkadaşlar %100 erkek diye sattılar ama sanki dişi gibi bende 4 kuşumun cinsiyetini hala bilmiyorum rica etsem mavi, sarı ve benekli sultan düz sultan papağanlarının cinslerini öğrenebilir miyim?
muhabbet kuşları burunlarından ayırt edilir. maviyse erkek kahverengiyse dişi. sultanlar genelde ötüşleriyle ayırt edilir.erkek olan yüksek sesle bide değişik ötüşleriyle dişilerse sakin oluşlarıyla. umarım yanlışım yoktur.
muhabbet kuşları burunlarından ayırt edilir. maviyse erkek kahverengiyse dişi. sultanlar genelde ötüşleriyle ayırt edilir.erkek olan yüksek sesle bide değişik ötüşleriyle dişilerse sakin oluşlarıyla. umarım yanlışım yoktur.
Teşekkür ederim cevabınız için sultan papağanlarım sıkıntılı hiç ötmüyorlar biri kedinin ağzından aldık diğeri ise evinden kovuldu ısırmalarından dolayı ikisinde çok ürkek ve sinirlililer :) kafes dışından çekirdek uzatınca benden alıyorlar ama o kadar başka yok :) sadece tüylerini düzeltiyorlar :)
Muhabbet kuşlarını söylemiştim zaten; sultan papağanları ikili ters duran resimde üstte olan dişi, altta olan ise erkek.. Ama kuyruk kısımlarını alttan görsem daha net olur.
Anladığım kadarıyla mavi erkek boyuna bakmadan sarının tepesine binmeye kalktı :) tabi gagalanarak geri püskürtüldü :))) mavi erkek sarı dişi olduğunu anladım teşekkür ederim cevaplarınız için
ama sultanlar Hakkı'nda bilgi alamadım :) sultan papağanı besleyen yok mu :)