Muhabbet kuşu ve sultan papağanı cinsleri :)

mrc0101

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
156
61
98
Arkadaşlar %100 erkek diye sattılar ama sanki dişi gibi bende 4 kuşumun cinsiyetini hala bilmiyorum rica etsem mavi, sarı ve benekli sultan düz sultan papağanlarının cinslerini öğrenebilir miyim?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 121
  • image.webp
    image.webp
    35,4 KB · Görüntüleme: 146
  • image.webp
    image.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 134
  • image.webp
    image.webp
    36,9 KB · Görüntüleme: 121
  • image.webp
    image.webp
    10,3 KB · Görüntüleme: 140
başlığı yanlış açmışım bu arada cinsiyetleri demek istemiştim :)

Muhabbet kuşları daha çok küçük net birşey diyemicem ama dişi gibi duruyorlar

muhabbet kuşları burunlarından ayırt edilir. maviyse erkek kahverengiyse dişi. sultanlar genelde ötüşleriyle ayırt edilir.erkek olan yüksek sesle bide değişik ötüşleriyle dişilerse sakin oluşlarıyla. umarım yanlışım yoktur.

muhabbet kuşları burunlarından ayırt edilir. maviyse erkek kahverengiyse dişi. sultanlar genelde ötüşleriyle ayırt edilir.erkek olan yüksek sesle bide değişik ötüşleriyle dişilerse sakin oluşlarıyla. umarım yanlışım yoktur.
Teşekkür ederim cevabınız için sultan papağanlarım sıkıntılı hiç ötmüyorlar biri kedinin ağzından aldık diğeri ise evinden kovuldu ısırmalarından dolayı ikisinde çok ürkek ve sinirlililer :) kafes dışından çekirdek uzatınca benden alıyorlar ama o kadar başka yok :) sadece tüylerini düzeltiyorlar :)

Muhabbet kuşlarını söylemiştim zaten; sultan papağanları ikili ters duran resimde üstte olan dişi, altta olan ise erkek.. Ama kuyruk kısımlarını alttan görsem daha net olur.

Ay inşallah :) teşekkür ederim cevabınız için ne Zaman belli olur peki 6 aydan sonda mı ? Yani kuşlarda kaç aydan sonra yetişkin sayılıyor ?
yetişkin olduklarında gözlerının dısında bır beyaz halka yanı göz akı olusacak :) suan kara kara boncuk gıbıdır :)

mavi olanın yası daha kucuk bu arada sanırım

yetişkin olduklarında gözlerının dısında bır beyaz halka yanı göz akı olusacak :) suan kara kara boncuk gıbıdır :)

mavi olanın yası daha kucuk bu arada sanırım
Evet mavi sarıya göre yaklaşık 45 gün küçük :) sarı elime gelmedi diye maviyi de aldım maviyi kıskandı 2 Side elime gelmeye başladı :)))

Evet mavi sarıya göre yaklaşık 45 gün küçük :) sarı elime gelmedi diye maviyi de aldım maviyi kıskandı 2 Side elime gelmeye başladı :)))
ıkıtane olunca alısmaz dıyorlarda bızımıler cıft cıft ucuyor evın ıcınde :)
arkadasımdada 3 cıft vardı hep kapıları acık dururdu :) herkes kafesını bılıyo :))

ıkıtane olunca alısmaz dıyorlarda bızımıler cıft cıft ucuyor evın ıcınde :)
arkadasımdada 3 cıft vardı hep kapıları acık dururdu :) herkes kafesını bılıyo :))
Anladığım kadarıyla mavi erkek boyuna bakmadan sarının tepesine binmeye kalktı :) tabi gagalanarak geri püskürtüldü :))) mavi erkek sarı dişi olduğunu anladım teşekkür ederim cevaplarınız için
ama sultanlar Hakkı'nda bilgi alamadım :) sultan papağanı besleyen yok mu :)

Mavi muhabbet kuşu erkek, muhabbet kuşlarında gagasının üstü mavi ise erkek mutlaka,Sultan papağanlarının kanat içine bak eğer benekliyse erkektir

Back
X