Muhabbet Kuşum Alışamadı :(

EftenPuften

BilişimÖğretmeni
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
4.378
103
688
Kızlar 10 gün önce muhabbet kuşu aldım:( Ama bir türlü alıştıramıyorum kendime.. Kafese yaklaştığım an deli gibi sağa sola çarpıyor kaçıyor benden..Kafesden dışarı çıkmıyor..Yanına gidiyorum usul usul konuşuyorum ama fayda etmiyor:S Bilgisi olan varmı :(:14:

Bunlar alıntı, umarım yardımcı olur

1- Oncelikle ciddi bir sabir gerekiyor,
Onu tutmaya falan calismayin, elinizi kafese sokup da durmayin, oncelikle onunla konusun, ilgilenin (bir kac gun) sonra elinize yem alip kafesin icinde elinizi tutmaya baslayin ,ancak gene zorla yaklastirip taciz etmeyin, bunu bir sure tekrarlayin, bir sure sonra zaten kendisi elinize urkek`de olsa yaklasacaktir. Elinizi kacirmayin ve ani hareketler yapmayin. Ote yandan aldiginiz yavru bir kus degil yasli ve yabani ise cok fazla alismasini da beklemeyin ama daha ufak ise kesin alisacaktir.

2- Öncelikle kuşumuzu alıyoruz kuşcudan eve getiriyoruz ilk gün sadece yanında durun sizi tanısın görsün 2. gün dışarı salın akşam lambayı kapatıp yakalaması kolay olur bırakın dolaşsın sadece 1 odanın içinde. 3 gün elinizi kafesin içine sokun büyük ihtimalle tepinecektir siz parmağınızı ayağına götürüp parmağınıza gelmesini sağlayn en önemli şey budur (yabani kuşlar ele omuze gelmez.) sürekli deneyin 2-3 gün tekrarlayın.5 gün elinizi kafesin içine sokun kormadan gelicektir ve parmağınızdayken ödül olarak onu dışarı çıkartın ve serbest bırakın kafese koyarken parmağınıza alarak kafese koymaya çalışın lambaları kapatarak deil hayvanlar avuçta mıncıklanmayı sevmez.narin davranın onu sevdiğnizi belli etmeye başlayın sürekli konusun onunla eğer konusmasını istiyorsanz karanlıkta konusun siz kuşu görün ama kuş sizi görmesin 3-4 gün bunları tekrarlayarak akşamları onunla konusun.artık parmağınza veya omzunuza korkmadan gelir büyük ihtimalle.. konusacak olan kuş siz onunla konuştuğunuz zaman ağzını sessiz konuşurmuş gibi yapar.onu omzunuzdayken öpmeye çalışın konuşarak öpün.sizden kaçmayacaktır muhabbet kuşları kendileriyle konusulmsaını cok sever.sürekli yediğniz şeyleri onunla paylaşın elma olur çekirdek olur güven kazanmak için marul da yiyin ve onunla paylaşın böylelikle kuşumuzun güvenini kazanırsınız.size zor zamanlarda güvenebilceği hissini yaratmalısınız. size alışması için aç bırakmayın tavsiyem budur hiçbir kuşumu aç bırakmadım bırakmamda aç bırakmak eziyettir hayvana. hiç bir farkı yok aç bırakmakla bırakmamamın.ve en önemlisi b vitamini kullanın hastalıkların %60 ı b vitamini eksikliğinden kaynaklanır.gaga taşı ve mürekkep balığı kemiğide kullanılabilir gaga bakımı için ben kullanıyorum

Bugün denedim elime yem koyup kafese yaklaştırdım ama kaçıyor:S Bikaç gün daha deniyim:( Teşekkür ederimm:26:

Öncelikle merhaba, bugüne kadar çok muhabbet kuşum oldu,şu anda da dünyalar tatlısı bir kuşum var. Bugüne kadar denenmiş ve işe yaramış öneriler olduğu için dinlemeni tavsiye ederim. İlk olarak hayvan geldiğinde zaten korkmuş oluyor bu nedenle ona asla ani yaklaşmayın, kafesinden uzakta durun ve onun çırpınmayacağı kadar yakınına gelin, çok yavaş hareket edin ve yumuşak kısık bir sesle sohbet edin yavaşça ellerinizi gösterin ve bekleyin. Elinizin korkulacak birşey olmadığını anlaması lazım eğer kafese yaklaşmanıza izin verirse bir elinizi yavaşça-bu çok önemli kesinlikle hızlı olmayın, ağır çekimde hareket edin- kafesin ondan uzak olan kısmına koyun (dışarıdan) kıpırdamayın ve kuşun sakinleşmesini, elinize alışmasını bekleyin, daha sonra aynı işlemi kafesin diğer yönleri için yapın.Düzgün yaparsanız muhtemelen kuşunuz bir gün içinde çırpınmaktan vazgeçer. Şimdilik bu çalışmayı yapın ve sonuçlarını paylaşın duruma göre ilerleriz.

Öncelikle merhaba, bugüne kadar çok muhabbet kuşum oldu,şu anda da dünyalar tatlısı bir kuşum var. Bugüne kadar denenmiş ve işe yaramış öneriler olduğu için dinlemeni tavsiye ederim. İlk olarak hayvan geldiğinde zaten korkmuş oluyor bu nedenle ona asla ani yaklaşmayın, kafesinden uzakta durun ve onun çırpınmayacağı kadar yakınına gelin, çok yavaş hareket edin ve yumuşak kısık bir sesle sohbet edin yavaşça ellerinizi gösterin ve bekleyin. Elinizin korkulacak birşey olmadığını anlaması lazım eğer kafese yaklaşmanıza izin verirse bir elinizi yavaşça-bu çok önemli kesinlikle hızlı olmayın, ağır çekimde hareket edin- kafesin ondan uzak olan kısmına koyun (dışarıdan) kıpırdamayın ve kuşun sakinleşmesini, elinize alışmasını bekleyin, daha sonra aynı işlemi kafesin diğer yönleri için yapın.Düzgün yaparsanız muhtemelen kuşunuz bir gün içinde çırpınmaktan vazgeçer. Şimdilik bu çalışmayı yapın ve sonuçlarını paylaşın duruma göre ilerleriz.

Hmmm şimdi kafesin ağzını açmıştım dışarı çıktı evin içinde dolanıyor ama ben yaklaşınca kaçıyor gene:) Kafese nasıl geri koycam bi fikrim yok:26: Kafese girdiğinde başlayım antremanlara:14:

Size alışana kadar dışarı çıkmasına izin vermeyin yoksa dışarıda kendine zarar verecek olsa kurtarmanıza da izin vermez. Eğer bu şekilde istemsiz çıkarsa ve sizi yaklaştırmıyorsa kafesini uzatın içine girer muhtemelen. Benim de birkaç aylık bir kuşum var bize hemen alıştı ama dışarı çıkmayı hiç mi sevmez bir kuş, kapısı 7/24 açık ama çıkmamak için diretiyor, onun dışında kafesin içinde elimize geliyor, okşamamıza izin veriyor :)

benm kuşumda ilk geldiğinde okadar olmasada çok yabaniydi bize :) bizimkisi elma hastası ben yerken kafeste bakıp duruyodu bi parça koparıp kafesinin teline koydum başta korktu kaçtı sora merağına yenik düştü, bu tarz elmaydı, yemdi ballı yem özellikle önce elinizde uzaktan gösterin baya yavaşça yaklaşıp kafese koyun belki işe yarar sora sora alışır size

Öncelikle merhabalar.Anladığım kadarıyla kuşlarında karakterleri var.BAzısı sıcakkanli oluyor hemen alışıyor bazısı zor alışıyor.Mesela benim fıstığım bize hemen alıştı ama yinede kademe kademe oldu tabiki.önce odada saldigimizda hep avizenin üzerine konuyodu oraya alısmıstı cunku yakalarken zorluk cekiyordum.simdi tepemizden inmiyor.onun kesfetmesini saglayin.simdi fıstık her odayi biliyor neredeysem gelip buluyor beni :1: Az önce salona saldim onu odaya getim.ama simdi geldi omzumda bu mesaji beraber yaziyoruz:34: öncelikle hoyrat ve ani davranmayın minicik bedeni var onun gözüyle biz birer deviz.elbet alişacak cift alsaniz daha zor olurdu.oyuncaklar alin onu donusumlu kafesine takin.ve insan olan odaya oturma odasinda tutun her zaman kafesi.evde kimse olmadigi zamanlarda da tv radyo felan acık olsun her zaman.sıkılabilir cünku.hatta aksam cikacaksaniz eger isigida acik birakin ya da kucuk bi gece lambasi takin yemligine ulasabilmesi icin.sürekli konusun onunla.bazen sadece durup gozlerine bakin.inanin cok etkili oluyor.benim fistigim bazen öyle sevgi dolu bakiyor ki.:16:

Sabır sabır sabır.dedigim gibi kusun karakterine bagli simdiden iyi eglenceler

Yok sedromum ya alışamadı daha:14:Şimdi askerle ilgileniyorum gitsin bi bakcam yine=) Sağolun kızlar dediklerinizi uygulıcam bakalım alışır inşallah:14:

Back
X