Muhabbet kusum cok otup bagiriyor

freespirit7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2019
560
574
53
Iki yasinda kusum var albino, gozleri kirmizi kendi sari beyaz ve disi sanirim burnu pembe. Cok bagiriyor cok otuyor, bizle oynuyor aksam iki saat falan cikariyorm yerine koydugum an bagiriyor. Gunduz bagiriyorz, yuvanin kapisina gelip bekliyor bagiriyor. Ne yapabilirim?

Eğer oyuncul değilse, eşe atabilirsin.
Kuşu serinletebilirsin.
Daldarı, karışık yem, aspur ver.

Bunların böceklenmemesi için, 75 derece de 6-7 dakika ısıt.

Suyunu günlük değiştir, hafta da 1 veya 2 kez sularına elma sirkesi damlat, aynı şekilde üzerine de sıkabilirsin, bitlenmez.

Suyuna tendirdiyot (nasıl yazılıyor) damlat 2-3 damla.

Ya da vilmektin.

Hayvanın yemini suyunu 1 -2 saat çıkar ara ara, abartmadan, haftada 1 veya 2 kez, aç susuz kalıp yesin içsin (ilaçlı suyu) içi temizlenir.

Tahta tünek kullan.

Kuş kumu kullan.

Kafesi küçükse büyült.

Üzerini örtme hiçbir zaman (sadece yeni eşe atılınca 1 hafta örtülü tut, kafesten çıkarmadan).

Fazla oyuncak bulundurma.

Maydanoz koy, hafta da 1 veya 2 kez.

Havuç, elma, portakal kabuğu, limon kabuğu, turp, pancar rendele, ver.

Kanadına, tüylerine, ayaklarına, tırnaklarına bak, belki yara olabilir.

Kızgınlık yumurtası atabilir, belki makatında sıkışma olmuştur, kontrol et.

Belki arkadaş alsanız onla oynar susar. Ama anlaşamama ihtimali de var. Hayvan bakımi zor belki sadece şımarıktir yada hastadır yada canı sıkılıyordur

Ya annemin kusunu koyduk yanina iki haftadir onla bile oynarken asiri otuyor. Bi yandan oynuyor bi yandan kendini yirtiyor her seyi var. Ilgi gosterip oynuyoruz her seyi yapiyorum daha napiyim bilemedim. Oyuncagi salincagi, tahta tunegi var yemini suyunu hep kontrol edip yeniliyorum, kuveti var icine sebze koyuyorm orada yikaniyor. Bircok seyi var hala bagiriyor. Her aksam da iki saat odada cikaririz oynariz. Oda da buyuk istedigi gibi ucup istedigini yapiyor halbuki.. aldigimizdan beri boyle.

Benimki de sabah susmuyor. Cik Cik insanı uyutmuyor.
Benimki de sabah ozellikle araba alarmi gibi otuyor yarim saniye araliklarla. Ve bunu surekli yapabiliyir saatlerce uc saattir disarida. Istedigi gibi oynuyor bi suru seyle oynadi, konustu, balli kraker de verdim su an gayet iyi. Ama sabahtan belli bi saate kadar hic susmuyor. Ne yapacagimi bilemedim. Ayna alsam faydasi olur mu acaba?

Emin değilim ama sanırım aynaya öter bu sefer de. Yapısı öyle sanırım. Bir de akşama kadar şarkı mı söylüyor (yumuşak yumuşak ötüyor mu) , yoksa bağırıyor mu? Şarkı söylüyorsa normal , dışarıdaki kuşlara bağırıyorsa arkadaş arıyor olabilir.

Yok disardan ses gelmese bile araliksiz otuyor cok yuksek sesle.

Ayna alma, kuşu agresifleştirir, ve karşı taraftan (aynadan) tepki alamadığında depresyona girer, ve bunalıma giren kuş kendini kafeste oradan oraya çarpıp, ölümü göze alır.

Çok fazla da ilgi göstermeyin, sık sık çıkarmayın, 2-3 gün ilgisiz kafeste dursun, ve evet üzerini (fazla sıcak olmayacak ama hala çok iyi bir şekilde nefes alabileceğinden emin olarak) üzerini ört. Bi yerinde birşey yoksa, sakinleşecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…