muhabbet kuşum durgun

agustos72

Mucizem kızım 💕
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2009
14.584
16.121
823
muhabbet kuşum 2 gündür biraz durgunlaştı sesi çıkmıyo hiç sabit bi yerde öyle duruyo balkon kapısının yanında duruyodu üşüyo herlade diye yerini değiştirdim. evlendiğimiz hafta aldık onu yavruydu 1 yıldır bizimle
asıl sorun eşim hep buna eş almamız lazım diyo istemiyorum tekte büyüyo bunlar diyorum konu kapanıyo bi kaç gün sonra yine açılıyo dün akşamda açıldı eşi yok diye böyle yapıyo psikolojisi bozuluyo üşüse hasta olsa dışkısında problem olur dışkısında bişey yok ya eş alcam ya satıcam ona göre kararını ver diyo ben haydarımdan vazgeçmem eşte istemiyorum yerini değiştirdim 1-2 gün deneyelim bakalım yine aynımı olcak dedim
sen insan olarak her gün aynı keyiftemisin onunda keyfi kaçmıştır diyorum 1 yıldır her gün cıvıl cıvıl olan kuşun 2 gündürmü keyfi kaçtı eş istediği için böyle yapıyo diyo
bi komşumuzun kuşu vardı 15 sene tek yaşadı en son yaşlılıktan öldü onu söylürum her kuş birmi diyo her konunun sonunu eşe getiriyo
bugün biraz daha hareketli konuşuyo seslenince tepki veriyo bence üşüdüğü için öyle yaptı
merdiven dairesinin kapısı açıldımı biri geldiğini anlıyo ciyak ciyak ötüyo 2 gündür onu yapmıyodu bugün babam geldi öttü yine :)
sizce eş illa şartmı

Son düzenleme:
sağlık problemi yoksa durgunlaşması olgunluk belirtisi de olabilir. yalnızlıktan sıkılmışta olabilir. haydar kuşunuz anladığım kadarıyla erkek :1: ama ona eş alınacaksa eğer bunu kendisinin seçmesi iyi olur bence. uzun zamandır yanlız olduğu için tepki gösterebilir, ve diğer gelen kuşa zarar verebilir.. ve dişi olanlar erkeklere göre daha seçici olurlar. en iyisi kuşunuzuda alın petshopa götürün. kendisi seçsin ve seçilsin. bunu petshoptakiler daha iyi bilir.

evet kuşumuz erkek. eşim eş alcam diye tutturduğu için bi tane aldık dişi bizim haydarımızı istemedi yaklaştırmadı yanına onu verip başka aldık oda olmadı zaten haydara göre baya küçüktü eşim haydarı petşopa götürdü beğenmiş bitane orda öpüştüler diyo eşim ama şimdi dişi yaklaşıyo ama haydar istemiyo kaçıyo biri bi köşede biri diğer köşede öyle sessizce duruyolar belki anca alışırlar birbirlerine haydarında huzuru bozuldu kaç günür kafesinde rahat hareket edemiyo eşimin bu eş isteği yüzünden.

evet kuşumuz erkek. eşim eş alcam diye tutturduğu için bi tane aldık dişi bizim haydarımızı istemedi yaklaştırmadı yanına onu verip başka aldık oda olmadı zaten haydara göre baya küçüktü eşim haydarı petşopa götürdü beğenmiş bitane orda öpüştüler diyo eşim ama şimdi dişi yaklaşıyo ama haydar istemiyo kaçıyo biri bi köşede biri diğer köşede öyle sessizce duruyolar belki anca alışırlar birbirlerine haydarında huzuru bozuldu kaç günür kafesinde rahat hareket edemiyo eşimin bu eş isteği yüzünden.

haydar naz yapıyordur :37: alışmış yanlızlığa ondan uzaklaşıyordur. alışması zaman alabilir. birde kafesi değiştirin daha büyük olsun. rahat hareket etmeleri için. ama bence zamanla dişisine alışacaktır.

haydar naz yapıyordur :37: alışmış yanlızlığa ondan uzaklaşıyordur. alışması zaman alabilir. birde kafesi değiştirin daha büyük olsun. rahat hareket etmeleri için. ama bence zamanla dişisine alışacaktır.

kafes büyük sorun yaşamazlar dişi dün akşam sürekli yanına gidiyodu ama şimdi yerinden kıpırdamıyo yüz bulamayınca oda pes etti heralde :1:

benim kuşumun kafesi devamlı açık olurdu. bıcır bıcır canı nereye gitmek istese oraya giderdi. belki kafes içinde daralmış bunalmıştır. uçmak istiyordur. kuş sonuçta uçmak ister :1:

benim kuşumun kafesi devamlı açık olurdu. bıcır bıcır canı nereye gitmek istese oraya giderdi. belki kafes içinde daralmış bunalmıştır. uçmak istiyordur. kuş sonuçta uçmak ister :1:

sizinki gibi sürekli açık değil ama kafese hapsetmedik hiç onu günde 2-3 saat dışarda

sizinki gibi sürekli açık değil ama kafese hapsetmedik hiç onu günde 2-3 saat dışarda

ne güzel
ama aklınızda olsun devamlı kafesi açık olursa kaçmaya da çalışmıyorlar.
siz zaten salıyormuşsunuz da, bunu sizin için yazmıyorum, devamlı kafes içinde olan kuş bulduğu delikten kaçıp gidiyor.
devamlı açık kafes olursa zaten yine gününün çoğu vaktini kafesinde geçirir, canı uçmak isterse geniş odaya gelir misal salonda tur atmaya başlar yorulunca yine kafesine döner :34:

Son düzenleme:
ben de tek besliyorum, çift oldular mı sizinle olan iletişimi biter, sürekli birbirleriyle ilgileniyorlar. benim kuşum 3 senedir yalnız yanına eş almayı da hiiiç düşünmüyorum.. kafesi büyük mü oyuncak var mı kafesinde? benim ki öyle mesela, oyuncaklarıyla topuyla oynuyor aynaya öpücük atıyor oyalıyor kendini, tabii gün içinde bol bol konusuyoruz yanına gidiyoruz ilgilenmek de önemli sıkılmaması için.. günün 3-4 saatide dışarda.. e daha ne dimi :31:

ne güzel
ama aklınızda olsun devamlı kafesi açık olursa kaçmaya da çalışmıyorlar.
siz zaten salıyormuşsunuz da, bunu sizin için yazmıyorum, devamlı kafes içinde olan kuş bulduğu delikten kaçıp gidiyor.
devamlı açık kafes olursa zaten yine gününün çoğu vaktini kafesinde geçirir, canı uçmak isterse geniş odaya gelir misal salonda tur atmaya başlar yorulunca yine kafesine döner :34:

tabi uçmaya hakları var zatn kendi zevkimiz için evimize alıyoruz onları bide kafese kapatıp özgürküklerini kısıtlamak hiç doğru olmaz

ben de tek besliyorum, çift oldular mı sizinle olan iletişimi biter, sürekli birbirleriyle ilgileniyorlar. benim kuşum 3 senedir yalnız yanına eş almayı da hiiiç düşünmüyorum.. kafesi büyük mü oyuncak var mı kafesinde? benim ki öyle mesela, oyuncaklarıyla topuyla oynuyor aynaya öpücük atıyor oyalıyor kendini, tabii gün içinde bol bol konusuyoruz yanına gidiyoruz ilgilenmek de önemli sıkılmaması için.. günün 3-4 saatide dışarda.. e daha ne dimi :31:

oyuncaktan bol bişey yok eşim sürekli çeşitçeşit oyuncaklar alıyo :1: bitane oyuncağı var ona eşi gibi davranıyo yem kusuyo kustuğu yemi eşine vermesi gerekiyo ya eşi olmadığı için onu geri alıyo bunun kendisine zararlı olacağını düşündü eşim o yüzdende bi eş aldık işte

geçen haftada kaynım muhabbet kuşu getirdi çift bunlar ama poposunda sanki yumurta var gibi
veterinere götürdüm oysaki kistmiş yani yapacak birşey yok kuş ölecek yanlız erkek olan çok ilgili kızım diyor ki onu erkek hasta etmiş yumurta kutusundan çıkmıyor zavallı ve sadece erkek besliyor acaba neden poposunda kis oldu daha ,önce kuaför salonundaydı bunun etkisi var mı acaba?

geçen haftada kaynım muhabbet kuşu getirdi çift bunlar ama poposunda sanki yumurta var gibi
veterinere götürdüm oysaki kistmiş yani yapacak birşey yok kuş ölecek yanlız erkek olan çok ilgili kızım diyor ki onu erkek hasta etmiş yumurta kutusundan çıkmıyor zavallı ve sadece erkek besliyor acaba neden poposunda kis oldu daha ,önce kuaför salonundaydı bunun etkisi var mı acaba?

neden olduğu hakkında bi fikrim yok ama erkeğin yanından ayırın onu erkeğide hasta yapar

anlaşamadılar diye 2-3 kuş değiştirdik bu son gelen yemlikte bastığı yer varya o aradan geçmeye çalışıyodu neden yapıyo diye netten baktık pet shopta yemlik daha alçakta olduğu için yapıyomuş zemine falan yem serdik ama o yine yapmaya devam etti yemliğin geçtiği kısmını bantladık o bantları kemiriyo sürekli yerde
sabahtan beri en üsy tünekten kendini resmen yere atıyo kafa üstü :53: sonra tekrar geri uçuyo sürekli aynı şimdide resmen takla atıyo:53: hani koçlar süseceği zaman geri geri gider ya buda öyle sürekli geri gidiyo hayretle izliyorum hareketlerini
napmaya çalışıyo bu kuş intiharmı etmeye çalışıyo ölmekmi iistiyo oğlmuz 1 yıldır bizle böyle tuhaf hareketler hiç görmedim

Kist olduğuna nasıl karar verildi. Bir parça alındı mı? Alınmadıysa yumurta olma ihtimali hala var. Yalnız yumurta ise ve çıkartamazsa o zaman da ölebilir. Kalsiyum ve vitamin vermeyi ihmal etmeyin.

Back
X