muhabbet kuşum huysuz bu ara

auroras

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
696
14
116
Antalya
kızlar muhabbet kuşum ayağını şiddetle sallayıp duruyor.. ben de telaşlanıyorum.. bana kalsa veterinere götüreceğim ama annem izin vermiyor.. fikri olan var mı? nasıl tedavi ederim?

Muhtemelen parazit bulasmis. Veterinere goturuyorsun bir igne vuruyorlar geciyor. Benim eski kustada vardi. Hatta dans eder gibi oluyordu. Kaldirip indiriyordu ayaklarini. Veterinere goturmeden zor gecer. Iskence cektirme kusa.

Unutmadan igneyi kafasindan sokmadan koyuyorlar. Yani deriyle temas soz konusu degil cunku dista olan birsey. Nasil anlatsam ki veterinere gotursen gerekeni yapar zaten.

teşekkür ederim.. ya tek ayağında var.. hızlı hızlı sallıyor.. yarın bi veteriinerle telefondan görüşücem..sonra da annemi ikna edip götürürüm veterinere.. kuşu da çok seviyoruz kıyamıyorum sürekli o halde görünce.. ilaçladık falan ilaçtan ölcek diye korkuyorum bi yandan.. bakıcaz artık veteriner olayına..

daha götüremedim.. telefonla görüşemedim de.. dershanem vardı..yarına kaldı telefon görüşmesi.. ona göre götürebilirim zaten ancak..annem izin vermiyo çünkü..

mantar ya da kas hastalığı olabilirmiş eğer mantarsa geçermiş mantar ilacıyla ama kas hastalığıysa yapacak birşey yokmuş.. umarım kas hastalığı değildir :14:

annen neden izin vermiyo kuşu veterinere götürmene???
kuşlar çok hassastır bunu hiç unutma canım...

600 tl aylık aldığı için....veteriner arkadaşım var başka şehirde hallettim ayrıca..

Son düzenleme:
Nasil hallettin? 600 TL yle zor. Guleceksin ama ben burda her goturdugumde 400 TL civari veriyorum. Umarim seninki iyidir ama cok ilaclama da iyi degil. Sonra olurse ya da sakat kalirsa uzulursun.

öyle canım pahalı veteriner ücretleri.. ben de çalışmıyorum.. çok giderimiz oluyor...
veteriner arkadaş mantar ilacı sür dedi bi de bit ilacı var onu sürüyorum arada...
rüyama bile girdi kuş demin kestirdiğimde..
ayağının yarısını kemirmiş kemik gözüküyor falan...
ya umarım mantardır.. kas hastalığıysa zor, geçmezmiş...
ama mantar ilacını sürünce o kadar sık sallamıyor ayağını.. sanırım mantar..
ben kuşumu çok seviyorum bu arada.. hani param olsa götürürüm veterinere sorun olmaz..
çocukluğundan beri bişey olsa araştırırım netten saatlerce.. benim için çok değerlidir...

öyle canım pahalı veteriner ücretleri.. ben de çalışmıyorum.. çok giderimiz oluyor...
veteriner arkadaş mantar ilacı sür dedi bi de bit ilacı var onu sürüyorum arada...
rüyama bile girdi kuş demin kestirdiğimde..
ayağının yarısını kemirmiş kemik gözüküyor falan...
ya umarım mantardır.. kas hastalığıysa zor, geçmezmiş...
ama mantar ilacını sürünce o kadar sık sallamıyor ayağını.. sanırım mantar..
ben kuşumu çok seviyorum bu arada.. hani param olsa götürürüm veterinere sorun olmaz..
çocukluğundan beri bişey olsa araştırırım netten saatlerce.. benim için çok değerlidir...

Mantar olabilir, zaten parazit dedigimde oyle birsey. Asiri kasinti yapiyor. Yalniz gozlerine girmemesine ve kafesini temizlemeye dikkat et. Temizlerken de cok sicak su kullan. Iki ilaci birden surme. Kafama takilan ayagina surersen ve onu kemirirse agzina bulasirsa sorun olur mu. Kemirmeye bayiliyorlar:) Onu da sor bence.

kuşun kafesini değiştirdim geçti...
kafesteki tünekleri kalındı ya ondan ya da bişeye alerjisi vardı bilemedim..
ama çoooooookkk mutluyum..:ssz:

Back
X