Muhabbet kuşum tüy döküyor

ciddi misin 3 gün durdu dün degiştirdim :18::18::18: birşey olur mu :43::43: DÜN DEGİŞTİRDİM SADECE 3 DAMLA VİTAMİN KOYDUM ONU DDA MI HERGÜN DEGİŞTİRMEK GEREK :26:

Benimde 2 tane henüz 3 aylık muhabbet kuşlarım var. Yavru kuşlar büyüme evresinde zaten çoğu zaman uyurlar. Eğer tekse ve sohbet edecek kimsesi yoksa evde de yalnız kalıyorsa uyku durumu normal sayılır. Yeni tüyleri çıkacağı içinde tüy dökebilirler sürekli bir kaşınma modunda olurlar tüylerini temizler koparırlar. benim kuşların biri duruyor diğeri kaşıyor onu dönüşümlü görevdeler :9:
Eline falan almaya çalıştıysan da strese girmiş olabilir. Bu da tüy dökmeleri için bir sebep. Kakasının rengine ve katılığına bakmalısın. YAklaştığın zaman kanatları titriyor mu bakmalısın. Bunlar sana olan güvensizliğini veya güvenini gösterir. Yanında ani hareketler yapma yüksek sesle konuşma kuş deyip geçme yani :9:
Benim sana önerebileceğim çok güzel bir vitaminim var. Damla değil toz halinde satılıyor. Suluğuna yarım ölçek koyuyorsun ve max. 2 gün kalabilir sulukta. 3. gün değişmen gerek ve temiz su koymalısın. Tüm hafta o ilaçlı suyu içmemeli. Yani haftada 2 gün vitaminli 5 gün temiz su.
Eşimi aradım şimdi evde o bana markasını söylesin sana yazacağım. Tek bir vitamin ve içinde herşey var. İşte tüylerinin parlak olması, mantar önleme, ishal önleme, tüy dökme zamanı için vitaminler içerme, bakteri öldürme vs. vs. ben çok memnunum ve kuşlar aldığımdan beri hiç ishal olmadılar.

Benimde 2 tane henüz 3 aylık muhabbet kuşlarım var. Yavru kuşlar büyüme evresinde zaten çoğu zaman uyurlar. Eğer tekse ve sohbet edecek kimsesi yoksa evde de yalnız kalıyorsa uyku durumu normal sayılır. Yeni tüyleri çıkacağı içinde tüy dökebilirler sürekli bir kaşınma modunda olurlar tüylerini temizler koparırlar. benim kuşların biri duruyor diğeri kaşıyor onu dönüşümlü görevdeler :9:
Eline falan almaya çalıştıysan da strese girmiş olabilir. Bu da tüy dökmeleri için bir sebep. Kakasının rengine ve katılığına bakmalısın. YAklaştığın zaman kanatları titriyor mu bakmalısın. Bunlar sana olan güvensizliğini veya güvenini gösterir. Yanında ani hareketler yapma yüksek sesle konuşma kuş deyip geçme yani :9:
Benim sana önerebileceğim çok güzel bir vitaminim var. Damla değil toz halinde satılıyor. Suluğuna yarım ölçek koyuyorsun ve max. 2 gün kalabilir sulukta. 3. gün değişmen gerek ve temiz su koymalısın. Tüm hafta o ilaçlı suyu içmemeli. Yani haftada 2 gün vitaminli 5 gün temiz su.
Eşimi aradım şimdi evde o bana markasını söylesin sana yazacağım. Tek bir vitamin ve içinde herşey var. İşte tüylerinin parlak olması, mantar önleme, ishal önleme, tüy dökme zamanı için vitaminler içerme, bakteri öldürme vs. vs. ben çok memnunum ve kuşlar aldığımdan beri hiç ishal olmadılar.

Avi-vit multivitamin 12 TL

çok sağol arkadaşım :42:benim kuşum 7 aylık aramız çok iyi çok şükür tüy dökümüne veteriner normal dedi bebeklikden çıkıyo dedi elimden korkmaz çok dikkat ediyorum gözüm gibi bakıyorum dediğin vitamini de yaazdim allah azı olsun canım :16:hemen alayım bende nereden aldın canım kuşcudan mı veterinerden mi canım :26:
Allah dan miniğim ihsal olmadı tüy dökümü azaldı ama bitmedi tam olarak

çok sağol arkadaşım :42:benim kuşum 7 aylık aramız çok iyi çok şükür tüy dökümüne veteriner normal dedi bebeklikden çıkıyo dedi elimden korkmaz çok dikkat ediyorum gözüm gibi bakıyorum dediğin vitamini de yaazdim allah azı olsun canım :16:hemen alayım bende nereden aldın canım kuşcudan mı veterinerden mi canım :26:
Allah dan miniğim ihsal olmadı tüy dökümü azaldı ama bitmedi tam olarak

Petshoplarda var. Veterinerlede biraz maliyetli olur gerek yok. Rica ederim ne demek. Bir hayvansever olarak görevim :70:

Canım tüy dökme döneminde benimkiside şuan o dönemde ilk haftalar sesi çıkmıyodu çok durgundu. Sakın eline alma ilgilen ama yorma kuşu.
Merak etme kendiliğinden geçicektir.

iyiki girmişim bu konuya ben damlayı daha dün aldım markası deep tüy döküyo oğlum damla hangisini önerirsiniz dedim bunu verdi içinde reçetesinde 10 damla damlatın dıyodu ama zaten bebek surubu gibi kokuyo bildigin bemiks ampul gibi zaten içindede b vitamın cesıtlerı var.ben 10 damla coksa yavru oglum diye 4 damla damlattım suyuna ilk defa bugun damlattım.2 aylık kuş.içerken baktım ona tadı tuhaf gelmiş olmalıkı bir içti durdu bi daha içti :) normalde bı kere içiyodu gıdıyodu.ben onu çok seviyorum.oda beni çok seviyo.evde sadece bana öpücük atıyo.ucuyo ucuyo bana gelıp omzuma bacagıma hatta oturdugum koltugun yanına konuyo bazen göremeyıp ustune oturcam dıe çok dikkat ediyorum.tabi elimde sürekli ıslak mendille geziyorum malum dkda bı yapıyo :)sürekli konuşuyorum onunla.kafeste durmayı sevmıyor.bende evde oldugumda hep dısarda kafesın kapısını acık bırakıyorum kendı girip yıyıyo yemeğini cıkıyo tekrar 1.5 ayda ancak ögrendı kafesının kapısını bulmayı.elle yakalanmayı sevmıyor ama parmagımı uzattıgımda atlıyo öyle.bembeyaz başka hiçbir renk yok üstünde adı pamuk, bulut :)onu o kadar cok seviyorumki ödüm kopuyo ölcek diye birgün ölürse die düşündükçe gözlerim doluyo.allahım onu korusun.maşallah diyim nazar değmesin :) ama bana dedilerki kuşlar üşümez sen çok abartıyosun diye ben kuşu kaloriferin yakınına koyuyorum gece odanın kapısınıda kapatıyorum o oda bıraz daha sıcak kalsın üşümesin diye hatamı yapıyorum acaba .birde konussun istiyorum kafesınde ayna varken konusmaz dediler dogrumu.

Bir de kaç yere girdim sal darı almak için sonunda buldum koydum ama kuşum daha yemedi dal darı veren var mı tümü mü asılır :44:

alma sarı dal onlarıniçinde yemler yapışsın diye özel bi karısım oldugunu bununda kuşlara az da olsa zararı olugunu söylemişti bi tanıdığım.vitamınlı yemler var onlarıda o şekilde değilde uzun ince yemlerle karıstır demişti bana.bende öyle yapıyorum.

Berivancım mubişler senede 2 defa tüylerini değiştirirler. Biri bu ay diğeri de yaza girerken. Hatta kuyruklarını bile tamamen düşürebilirler.
Belirgin bir şekilde tüy kaybı olup ta derisi görünmediği sürece sıkıntı yok. Mesela vücudunda bir tutam boşluk oluşmuşsa ya da tüyler aşırı seyrekleşmişse veterinere götürmek için bir saniye bile bekleme. Ama böyle bir açılma boşluk yoksa bu dönemde çok çok normal. İmkanın varsa bir fotosunu koyarsan daha iyi yorum yapabilirim.
Marka vermek gibi olmasın ama şuan için Avisol B vitamini alıp mubişinin suyuna haftada 1 koymanı tavsiye ederim. Kuşunun hem stresini alıyor, hem de tüylerini değiştirirken daha az kaşınıyor ve canı yanmıyor.
Bunun dışında mubişlerle ilgili sorun olursa her zaman bana özel mesaj atabilirsin. Allah bebişine sağlık versin :KK54:
Merhaba,

2 tane muhabbet kusum var. Ikiside cok sağlıklı fakat birinin tuyleri dokulmeye başladı.normal bir tuy dökümüdür diye başta umursamadim fakat 4 -5 aydır devam ediyor. Kanadındaki ve kuyrugundaki uzun tuyler neredeyse kalmadı. Artık ucamiyor:KK43: kuscuya danıştım vitamin onerdi kullandim ise yaramadı.2 ayrı veterinere götürdüm. Kanatlilar konusunda veterinerler yetersiz kalıyor. Vitamin eksikligidir dediler. Onlar da b vitamini verdi hala kullaniyorum ama tuy dokmeye devam ediyor. Uzun yıllar da bircok muhabbet kusu besledim.az cok yetistirme konusunda bilgi sahibiyim fakat ilk defa böyle birseyle karsilastim. Ne olabilir fikriniz var mi? :KK43:

alma sarı dal onlarıniçinde yemler yapışsın diye özel bi karısım oldugunu bununda kuşlara az da olsa zararı olugunu söylemişti bi tanıdığım.vitamınlı yemler var onlarıda o şekilde değilde uzun ince yemlerle karıstır demişti bana.bende öyle yapıyorum.
Dal darı ballı kraker değildir gayet doğal yetişen bir tohumdur.

Merhaba,

2 tane muhabbet kusum var. Ikiside cok sağlıklı fakat birinin tuyleri dokulmeye başladı.normal bir tuy dökümüdür diye başta umursamadim fakat 4 -5 aydır devam ediyor. Kanadındaki ve kuyrugundaki uzun tuyler neredeyse kalmadı. Artık ucamiyor:KK43: kuscuya danıştım vitamin onerdi kullandim ise yaramadı.2 ayrı veterinere götürdüm. Kanatlilar konusunda veterinerler yetersiz kalıyor. Vitamin eksikligidir dediler. Onlar da b vitamini verdi hala kullaniyorum ama tuy dokmeye devam ediyor. Uzun yıllar da bircok muhabbet kusu besledim.az cok yetistirme konusunda bilgi sahibiyim fakat ilk defa böyle birseyle karsilastim. Ne olabilir fikriniz var mi? :KK43:
Kuşlarınızı güneşe çıkartın, imkan yoksa uygun bir UV lamba edinin. Yemi dışında sebze-meyve-fındık-ceviz-haşlanmış yumurta-irmik gibi besinler de verin. Arada bir probiyotik kullanın...
Ben seranın mineral damlasını kullanıyorum tüy değişimlerinde, çok iyi geliyor.

Back
X