Muhabbet kuşunu kafese girmeye alıştırmak

NedirYani

Kalbindeki Endişeleri Yavaşlat
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2019
4.692
11.200
208
Konulara şöyle bir baktım da genel olarak 🐈 kedicikler var.
Ama yine de bir sorayım istedim.

Bizim ufaklık kafese girme konusunda ciddi sıkıntılar çıkartıyor bize
Türlü yöntemler deniyoruz ve bazen çok uğraştırıyor.
Ben istiyorum ki kendisi girsin su içsin mesela
Disaridayken susadigini belli eder, içtiğimiz suya saldırır vs ama hiç kendi sulugundan ictigine şahit olmadım.

Muhabbet kuşu olanlarınız varsa öneri verebilir mi nasıl alistirabilirim?

Bizimkilerde böyleler 3 taneler.Dışarı çıkarttığımda sadece 1 tanesi oynayıp usanınca kendiliğinden kafese girer oturur.Diğer ikisi saatlerce dururlar dışarda,acıkınca yem yemeye girdikleri zaman gidip kafesin kapısını kapatayım derim beni gördükleri an fırlayıp geri kaçarlar 🤦🏼‍♀️ Arkadaşımın kuşu da öyle kafese girmeyi sevmiyor o kafesin üstünden parmağına kondurup kafese öyle sokuyor.El eğitimi varsa sizde öyle yapabilirsiniz.Yoksa da ele alıştırmaya çalışın internette çok güzel yöntemleri anlatan videolar var..Çok tatlı hayvanlar yaa 🥰🥰🥰

Konulara şöyle bir baktım da genel olarak 🐈 kedicikler var.
Ama yine de bir sorayım istedim.

Bizim ufaklık kafese girme konusunda ciddi sıkıntılar çıkartıyor bize
Türlü yöntemler deniyoruz ve bazen çok uğraştırıyor.
Ben istiyorum ki kendisi girsin su içsin mesela
Disaridayken susadigini belli eder, içtiğimiz suya saldırır vs ama hiç kendi sulugundan ictigine şahit olmadım.

Muhabbet kuşu olanlarınız varsa öneri verebilir mi nasıl alistirabilirim?
2 saat yakalamaya calıstıgımızı bılıyorum😅 İlk baslarda boyle yapıyordu benım kuşum, zamanla alıstı hep acık kafesi kendısı girer cıkar, suyunu içer yemini yer uyku zamanı muhakkak kafese girer..

Bizimkilerde böyleler 3 taneler.Dışarı çıkarttığımda sadece 1 tanesi oynayıp usanınca kendiliğinden kafese girer oturur.Diğer ikisi saatlerce dururlar dışarda,acıkınca yem yemeye girdikleri zaman gidip kafesin kapısını kapatayım derim beni gördükleri an fırlayıp geri kaçarlar 🤦🏼‍♀️ Arkadaşımın kuşu da öyle kafese girmeyi sevmiyor o kafesin üstünden parmağına kondurup kafese öyle sokuyor.El eğitimi varsa sizde öyle yapabilirsiniz.Yoksa da ele alıştırmaya çalışın internette çok güzel yöntemleri anlatan videolar var..Çok tatlı hayvanlar yaa 🥰🥰🥰
Aynı bizimki kafese girdiği cok çok nadir zamanlarda biz kalktigimiz an tekrardan kaçmaya çalışıyor :KK45:
Bize çok alışkın elimizden de korkmaz ama kafese yaklastirdigim an omzuma kaçıyor.
Delirtti sıpa :D

2 saat yakalamaya calıstıgımızı bılıyorum😅 İlk baslarda boyle yapıyordu benım kuşum, zamanla alıstı hep acık kafesi kendısı girer cıkar, suyunu içer yemini yer uyku zamanı muhakkak kafese girer..
Yaa ne güzel :KK68:
Peki ne kadar zaman aldı bu durum?
Bizimki geleli henüz 1.5 ay oldu.
Acaba o da zamanla alışır mi?

Cok erken daha benım kusum 3 yasına gırecek kasımda, 1,5 aylıkken saklanıyordı perde aralarında kuyruk dısarda 😅😅😅
Yaa yerim ben onları :D
Bizimki çok çabuk alıştı aslında bize ama galiba kafesine alışmasi zaman alacak :KK17:

Yaa ne güzel :KK68:
Peki ne kadar zaman aldı bu durum?
Bizimki geleli henüz 1.5 ay oldu.
Acaba o da zamanla alışır mi?

Daha çok küçükmüş kafes yerini ancak belirleyebiliyor olabilir.
Bendede var 1 tane bazen zor çıkıyor kafesten,açıktığı yada susadığı zaman kafese geri dönüyor.
Biraz zaman tanıyın onada.

Daha çok küçükmüş kafes yerini ancak belirleyebiliyor olabilir.
Bendede var 1 tane bazen zor çıkıyor kafesten,açıktığı yada susadığı zaman kafese geri dönüyor.
Biraz zaman tanıyın onada.
Aldığımızda 1 aylık gibi birseydi şuan 2.5 aylık.
Dediğiniz gibi olabilir.
Belki de zamanla iyice öğrenecek
Bazen acıkıp susayinca kafesinin üstünde debeleniyor. Yemligini gagaladi sulugun dışından içmeye çalışti ama içeri girmedi.
Hani içeri girene kadar acaba su filan vermeden öğrense mi diyorum ama kıyamıyorum da hiç
Dün bir su şişesi üstüne bir benim üstüme bir şişeye tekrar kondu. Resmen su istiyorum der gibi. öldüm bittim :oops:
Galiba zamana bırakıp iyice alışmasını beklemek en doğrusu olacak.

Aldığımızda 1 aylık gibi birseydi şuan 2.5 aylık.
Dediğiniz gibi olabilir.
Belki de zamanla iyice öğrenecek
Bazen acıkıp susayinca kafesinin üstünde debeleniyor. Yemligini gagaladi sulugun dışından içmeye çalışti ama içeri girmedi.
Hani içeri girene kadar acaba su filan vermeden öğrense mi diyorum ama kıyamıyorum da hiç
Dün bir su şişesi üstüne bir benim üstüme bir şişeye tekrar kondu. Resmen su istiyorum der gibi. öldüm bittim :oops:
Galiba zamana bırakıp iyice alışmasını beklemek en doğrusu olacak.

Yavru daha öğrenmesi de kolay olur biraz zaman dedim ya,sabır gerekiyor hemen yapsınlar istiyoruz mesela.
Suyu vermemezlik yapmayın sakın,yakalamak içinde üzerine bir örtü atın elinizle alıp kafese koyabilirsiniz bu teknik özellikle karanlıkta çok işe yarıyor.

Birde konuşmayı öğrenmesi için şimdiden başlayın 6 aylık filan olunca konuşmaya başlıyorlar bizimki 20 gündür filan konuşuyor aetık.

Yavru daha öğrenmesi de kolay olur biraz zaman dedim ya,sabır gerekiyor hemen yapsınlar istiyoruz mesela.
Suyu vermemezlik yapmayın sakın,yakalamak içinde üzerine bir örtü atın elinizle alıp kafese koyabilirsiniz bu teknik özellikle karanlıkta çok işe yarıyor.

Birde konuşmayı öğrenmesi için şimdiden başlayın 6 aylık filan olunca konuşmaya başlıyorlar bizimki 20 gündür filan konuşuyor aetık.
Su konusuna ben de hiç dayanamıyorum direkt kendisi geliyor içeceklere hemen iciriyorum.

Evet ben de öyle yapıyorum üzerine örtü atıp öyle koyuyorum ama ondan bile kaçacak yer bulmaya başladı şu sıralar
Ya da ben mi canı yanacak diye seri davranamamaya başladım bilmiyorum

Bizimki konuşmaya başladı
O klasik cici kuşu soyluyor
Başka şeyler de diyor bazen ama anlamıyoruz
Önceleri ben konuştuğumda dinlemezdi bugün ilk kez omzundan yakama inip dinlemeye başladı.

Su konusuna ben de hiç dayanamıyorum direkt kendisi geliyor içeceklere hemen iciriyorum.

Evet ben de öyle yapıyorum üzerine örtü atıp öyle koyuyorum ama ondan bile kaçacak yer bulmaya başladı şu sıralar
Ya da ben mi canı yanacak diye seri davranamamaya başladım bilmiyorum

Bizimki konuşmaya başladı
O klasik cici kuşu soyluyor
Başka şeyler de diyor bazen ama anlamıyoruz
Önceleri ben konuştuğumda dinlemezdi bugün ilk kez omzundan yakama inip dinlemeye başladı.

Çok erken konuşmaya başlamış ne güzel,biraz daha büyüdükçe daha net anlaşılacak dedikleri.
Bizimki hala omuza yada ele gelmiyor direk kafama konuyor nedense.

Çok erken konuşmaya başlamış ne güzel,biraz daha büyüdükçe daha net anlaşılacak dedikleri.
Bizimki hala omuza yada ele gelmiyor direk kafama konuyor nedense.
Evet zaten şuan söylediği çok çok net değil zamanla biraz daha oturtuyor.

Ben ele merdiven tekniği adını verdiğim teknikle alistirdim.
Parmağımı göbeğine hafif bastırıp onun geriye gitmesini ve parmağıma çıkmasını sagliyordum. Sonra diğer elime ordan yeniden diğerine.
Bir zaman göbeğine ittirsem de gelmedi ya da seyrek geldi.
Her gün tekrar ettikçe ne yapması gerektiğini ogrendi şuan hızlı hızlı tırmanıyor parmakları
İlk günler de parmagima konmasını saglayip öyle kafesten cikarmistim.

Kafaya konmasını bizimki de çok seviyor bir süre hep kafamızda durmak istedi
O çıktıkça elimizi uzatıp omzumuza indirdik
Bir süre sonra pes edip kalıyordu.
Şuanda da hala kafaya konmayi seviyor ama omzumuza da geliyor.

Bazı şeyler kuştan kuşa da fark ediyor gerçekten.
Kimisi çok saldırgan olur ürkek olur
Kimisi kafesten çıkmaz kimisi içine girmez
Tamamen şans :KK49:

bizde 1.5 aylık yavru bir muhabbet aldık .konuşsun diye düşünüp erkek aldık sanıyorduk şimdi 2 aylık oldu ve dişi oldugu belirginleşti.Biz çok sevdiğimiz için değiştirmek istemedik gidip.Eve alıştı kafesten çıkınca evdeki biblolarla oynuyor :KK68: Ama ne elimize ne de üstümüze gelmiyor bize nasıl alışacak bilmiyorum .

bizde 1.5 aylık yavru bir muhabbet aldık .konuşsun diye düşünüp erkek aldık sanıyorduk şimdi 2 aylık oldu ve dişi oldugu belirginleşti.Biz çok sevdiğimiz için değiştirmek istemedik gidip.Eve alıştı kafesten çıkınca evdeki biblolarla oynuyor :KK68: Ama ne elimize ne de üstümüze gelmiyor bize nasıl alışacak bilmiyorum .
Biz de erkek aldık diye biliyoruz
Geçenlerde tüneğine bazı haraketlerde bulununca erkek olduğundan emin oldum :D:D

Yaa insan alışınca gerçekten bırakamıyor. :oops:
Elinize küçük ilgisini çeken oyuncaklar alın ya da avucunuza yem bırakın yesin ordan.
Belki o şekilde iyice alışır.

Bende de var bi tane kuş canım benim çok usludur. Sadece cips gibi şeylere aşırı zaafı var. Daha öncede baktım ve hiç kafesi kapatmıyorum zaten acıkınca kendi giriyor, sadece ilk başta geç girdi ama sonra kafesin kapısı hep açık olduğundan inat yapmıyor yani diyeceğim şu ki. Kafesi açık bırak zaten kendi girecek inat ederseniz hissediyor ve girmiyor maalesef. Acıkacak nasıl olsa mecbur girecek tontiş:halay:

Evet zaten şuan söylediği çok çok net değil zamanla biraz daha oturtuyor.

Ben ele merdiven tekniği adını verdiğim teknikle alistirdim.
Parmağımı göbeğine hafif bastırıp onun geriye gitmesini ve parmağıma çıkmasını sagliyordum. Sonra diğer elime ordan yeniden diğerine.
Bir zaman göbeğine ittirsem de gelmedi ya da seyrek geldi.
Her gün tekrar ettikçe ne yapması gerektiğini ogrendi şuan hızlı hızlı tırmanıyor parmakları
İlk günler de parmagima konmasını saglayip öyle kafesten cikarmistim.

Kafaya konmasını bizimki de çok seviyor bir süre hep kafamızda durmak istedi
O çıktıkça elimizi uzatıp omzumuza indirdik
Bir süre sonra pes edip kalıyordu.
Şuanda da hala kafaya konmayi seviyor ama omzumuza da geliyor.

Bazı şeyler kuştan kuşa da fark ediyor gerçekten.
Kimisi çok saldırgan olur ürkek olur
Kimisi kafesten çıkmaz kimisi içine girmez
Tamamen şans :KK49:

Parmakla bende alıyorumda durmuyor genelde ya uçuyor yada yine kafama konuyor .
Birde bizimki biraz saldırgan ısırmaya başlıyor hemen elimi.
Omuza zaten hiç grlmedi,şu anda yaklaşık 6 aylık filan elbet gelir diye bekliyorum bende bakalım artık.
Konuşması çok net anlaşılıyor artık.

Bende de var bi tane kuş canım benim çok usludur. Sadece cips gibi şeylere aşırı zaafı var. Daha öncede baktım ve hiç kafesi kapatmıyorum zaten acıkınca kendi giriyor, sadece ilk başta geç girdi ama sonra kafesin kapısı hep açık olduğundan inat yapmıyor yani diyeceğim şu ki. Kafesi açık bırak zaten kendi girecek inat ederseniz hissediyor ve girmiyor maalesef. Acıkacak nasıl olsa mecbur girecek tontiş:halay:
Kafesi sürekli açık birakamiyorum açıkçası yemeklere çok fazla saldırıyor
Yemek sirasinda ya da temizlik sırasında mecburen kapatmam gerekiyor.
O yüzden biraz enerjisini atsın diye birkaç saat salıyorum sonra girsin istiyorum ama o senin istediğin gibi olmuyor demek istiyor bana :D

Bizimki de cipslere bayılıyor ya
Önceden hiç anlamıyordu bile yiyecek olduğunu.
Şimdi anlamaya başladı deli gibi yiyor
Tabi fazla vermemeye çalışıyorum :D

Sizinkinin cinsiyeti ne

Parmakla bende alıyorumda durmuyor genelde ya uçuyor yada yine kafama konuyor .
Birde bizimki biraz saldırgan ısırmaya başlıyor hemen elimi.
Omuza zaten hiç grlmedi,şu anda yaklaşık 6 aylık filan elbet gelir diye bekliyorum bende bakalım artık.
Konuşması çok net anlaşılıyor artık.

Hmm belki zamanla alışır evet
Siz sürekli elinize almaya devam edin bir yerde pes eder belki bizimki gibi

Back
X