Tatlı Tarifi Muhallebili Kemalpaşa tatlısı Balkan süt sponsorluğunda

ebruli--

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
1.376
1.101
83
Herkese merhaba hayırlı akşamlar :KK36::KK200:

Malzemeler :
5 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
150 Gr kemalpaşa
3 kaşık nişasta
2 kaşık un
1 paket vanilya
1-2 damla limon

IMG_20170104_122325-1.webp

Yapılışı:
Şerbet için 3 su bardağı suyu tencereye alıp 2.5 su bardağı şeker ekleyip kaynadığı zaman 1-2 damla limon damlatalım içine Kemal paşa tatlısını dökelim 10-20 dakika şerbetini çekene kadar pişirelim.
2017-01-04-16-24-19-546-1.webp

Tatlılar şerbeti çekince geniş bir borcama kevgirle şerbeti süzerek alalım.
Sütü, unu ve nişastayı tencereye alalım kaynayana kadar pişirelim kaynayınca vanilyayı ekleyelim ocaktan alalım.
IMG_20170104_132636-1-1-1.webp

IMG_20170104_133907-1.webp

IMG_20170104_134032-1-1.webp

Soğuyan tatlıların üzerine sıcak olan muhallebiyi döküp yayalım. İster ters çevirin ister bu şekilde dilimleyip servis edin ben ters çevirdim. Ve servise hazır :)
2017-01-04-16-33-35-503-1.webp

bunu yapardık bizde kemal pasayı cok severim ya muhallebiyle harika:KK200: ellerine saglık

merhaba

ben bu tatlıyı yaptım ama kemal paşalar tencerede neredeyse dagılacaktı alıp tepsiye koyup üzerine muhallebi dökünce sanki sertleşti ,
çatalla bölüyorsun kuru kuru duruyor
neden acaba

merhaba

ben bu tatlıyı yaptım ama kemal paşalar tencerede neredeyse dagılacaktı alıp tepsiye koyup üzerine muhallebi dökünce sanki sertleşti ,
neden acaba

Kemalpaşa çok pişmiş canım bende biraz geç alsaydım dağılacaktı. Kemal paşa soğuduktan sonra muhallebi sıcakken dökülecek birde şerbet çok kalın olmayacak ben bu şekilde yaptım ama neden öyle oldu acaba o_O sen bu yarışma için mi yapmıştın

Kemalpaşa çok pişmiş canım bende biraz geç alsaydım dağılacaktı. Kemal paşa soğuduktan sonra muhallebi sıcakken dökülecek birde şerbet çok kalın olmayacak ben bu şekilde yaptım ama neden öyle oldu acaba o_O sen bu yarışma için mi yapmıştın

yok canım misafir için yapmıştım
belki bir püf noktası vardır dedim ,

bende nefis yemek tarifleri sitesinden almıştım tarifi

saglık olsun

merhaba

neden acaba

Canım içi kuru kalıyorsa kapağını kapatarak pişir, hem çabuk pişer hem de içine işlemiş olur şerbeti :KK200:

Anladım canım bazı kemalpaşalar güzel olmuyor belki ondandır
Üstteki arkadaş kapağını kapatarak pişir demiş bende öyle yapmıştım
yok canım misafir için yapmıştım
belki bir püf noktası vardır dedim ,

bende nefis yemek tarifleri sitesinden almıştım tarifi

saglık olsun

Anladım canım bazı kemalpaşalar güzel olmuyor belki ondandır
Üstteki arkadaş kapağını kapatarak pişir demiş bende öyle yapmıştım

Birde paketlilerden kullanmıyorum ben, hani bu pazarlarda ipe dizili olanlar varya daha lezzetli oluyor, fark edermi bilmem ama bazılarının kalitesiz olduğu doğrudur :KK19:

Back
X