muhasebeci bayanlar bakarmısınız

dinamikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
678
278
18
muhasebeciler bana yardımcı olabilir misiniz? bazı sorularım olcak

şimdi ben yeni başladım..muhasebe bilgimde öyle pek fazla yok. bi firmaya ödeme yaptıysak o firma bize tahsilat makbuzunu en geç ne kadar süre sonra yollayabilir

bir de burda benden önce muhasebeye bakan kız hiç kod açmamış.hiç birşeye kod vermemiş. ön muhasebe işi burası. genel muhasebe dışarda...böyle kodsuz sıkıntı olmaz mı

Kodu nereye yazacaksın anlamadım ama.
Firmaları isimleri ile kayıt et o zaman.ayrıca bir yere ödeme yaptıysan bankadan yapılır genelde zaten direk banka bilgilerine işleniyor tahsilat makbuzu almana gerek yok.çek senett yada eldenverme durumlarında makbuz karşılığında yapabilirsin.

hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama kod olmaması büyük sıkıntı çıkarır. Bir çok sebebi var tek bir cari hesabın ektresini almaniz gerekse bunu kodsuz nasıl basarabilirsiniz hiç bilmiyorum. Düzeltme imkanınız varsa Muhasebekur/Servis/Kart aktarma/Cari kartı aktarma basliklarina sırayla girmeniz halinde kodları değiştirebilir ya da kod ekleyebilirsiniz. Programlar birbirinden çok farklı değilse böyle yani. Ek olarak elden ödeme yapilmadiysa bankadan yapılır zaten,onun içinde makbuza gerek yok banka bilgilerine işleniyor.

elden nakit ödeme

Nakit ödeme yapıldığında tahsilat makbuzunu hemen almanız gerekir. Aksi durumda parayı ödediğinizi nasıl ispat edeceksiniz? Bankadan yaptığınızda zaten ekstra bir şeye gerek kalmaz arkadaşların da dediği gibi.
Kod konusunda ise, eğer cari hesapları excelde takip ediyorsanız muhakkak firma firma takip edin. Yok eğer program kullanıyorsanız kodsuz takip etmeniz imkansız zaten.
elden nakit ödeme

bence sız muhasebecı kımse onu cagırın bırlıkte oturun pc basına tek tek hesaplara bakın ne nereye ıslenmıs hangı kodlar var her sırketın farklı oluyor uslubu cunku.. mesela nakıt tahsılatta okulda bıze cok farklı ogretıldı ıslentısı şirkette cok farklı ıslıyoruz..

ben şunu öğrenmek istiyorum 2. ayda ödediğimiz bi elden ödemenin tahsilat makbuzunu karşı firma bize 3. ayda bile kesebiir mi.bi süresi var mı

çünkü bakıyorum geçmiş aylarda elden ödeme yapılmış karsı firma bize hiç makbuz fln yollamamış. ben şimdi istesem hepsinden tek tek..çok mu geç

çünkü bakıyorum geçmiş aylarda elden ödeme yapılmış karsı firma bize hiç makbuz fln yollamamış. ben şimdi istesem hepsinden tek tek..çok mu geç
hayır geç değil, örneğin ocakta yapmıştır ödemeyi ama nisanda keserse tahsilat makbuzunu sorun olmaz, yada firmalarla görüşün belki geriye dönük kesebilirler.

Belgesiz muhasebe kaydı yapılması muhasebe ilkelerine aykırı olduğu gibi bir de üstüne cezası vardır. Bence tek tek isteyin çok geç değil. Ise siz girdiginize göre sorumluluk size geçmiş demektir çünkü. Makbuzun hemen kesilmesi lazımdı aksi halde muhasebe kaydida yapamazsiniz. YapIlmamasi lazım yani. O yüzden yetkili kişiye durumu bildirmenizdede yarar olduğunu düşünüyorum.

tamam tek tek isticem onu halledicem birde burda logo da hiç 100 kasa hesabı diye birşey yok yani işlem yapmamışlar..masraflar hiç sisteme işlenmemiş.Kasa defteri var elle yazılıyo.. ay sonu da masraf fişleri fln hersey genel muhasebeye gidiyo. bu şekilde kasa defteri tutmak ve sisteme işlememek sorun mu?

resmi muhasebeyi tutmuyosanız resmi açıdan sıkıntı yok, ama böyle de ön muhasebe tutulmaz ki? gayri resmide olsa ben her sene bilanço çıkarıyorum mesela. kayıt tutmazsanız gayri resmi (gerçek) kar-zarar bilemezsinizki. düzen açısından tutulması lazım

ben şunu öğrenmek istiyorum 2. ayda ödediğimiz bi elden ödemenin tahsilat makbuzunu karşı firma bize 3. ayda bile kesebiir mi.bi süresi var mı
nakıt tahsılatın makbuzu para verılırken alınmalı kı sonradan yok sayılamasın... muhasebe kaydına gelınce aynı ay ıcınde makbuz işlentisi yapılabılınır. (makbuzda parayı odedıgınız tarıh olmalı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…