Mühendisliği bir bayan da rahatça yapabilir mi?

merhaba canım,
ben de endüstri mühendisiyim. endüstri mühendisliği istiyorsan iş konusunda sıkıntı çekmezsin -yeter ki kendini geliştir-hemen hemen istediğin her alanda iş bulabilirsin diyebilirim çok rahatlıkla. ayrıca hep aynı mevkide çalıştırmaz seni firmalar rotasyonla senden hemen hemen her alanda verim almak isterler. öte yandan bir bayan için en rahat mühendislik dalı diyebilirim çünkü sahada pek olmuyorsun..
aklına takılan başka şeyler olursa sorabilirsin bana.

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

Matematik mühendisliği ve endüstri mühendisliği okuduğuna deymez canım.İş imkanları çok kısıtlı.Kimya mühendisliği,mimarlık,inşaat mühendisliği en çok iş imkanı olan mühendislikler.

bende gıda mühendisiyim bir firmada yöneticiyim ayrıca yüksek lisans öğrencisiyim ve 2 küçük firmanın danışmanlığını yapıyorum bence mühendis ol hiç zor değil ...

Endüstri mühendisligi bir kadin icin cok avantajli olabilir, hele Türkiyede
kadin mühendislerin azligini düsüncek olursak akillica bir secim olur.

ben bilgisayar mühendisiyim ve şu anda en çok iş imkanı olan mühendislik bilgisayar mühendisliğidir.Eğer yeteneğin varsa işsiz kalmazsın kesinlikle.

Yalnız şu algıyı anlayamıyorum ve beni çok sinirlendiriyor mühendislik neden hep erkek mesleği olarak görülüyor.

Bunun 2 nedeni var ve ikisi de çok sinirimi bozuyor.

1.si insanlar mühendisler nasıl çalışır bilmiyorlar ve tüm mühendisleri şantiyede çalışır zannediyorlar

2.si mühendislik teknik bir meslek olduğu için ve bu işi yapabilmek için mühendis zekasına sahip olunması gerektiğinden insanlar bunu kadınlara yakıştıramıyorlar.Sanki

kadınlar erkekler kadar zeki olamaz gibi bir algı var.

Kesinlikle çok sinirleniyorum ben ya bu mühendislik kadınlar için uygun bi meslek mi ,kadınlar yapabilir mi sorularına.Eğer kendinize güveniniz yoksa hiç mühendisliklere falan bulaşmayın.

Mühendis olmaktan korkmaya gerek yok; doğuştan mühendis kafasına sahip olanlar tabii ki hiç zorlanmaz ama olmayanlar için de zaten mühendisliği yeterince öğretiyorlar. Hiç mühendis kafasına sahip değilim diyen bile zamanla o bakışı yakalamaya başlıyor; yani bence mühendislik öğrenilebilen bir meslektir. O yüzden yapamam edemem denmemesi gerek. Ben de tekstil mühendisiyim; makina mühendisi gibi yetiştirdiler bizi ağır derslerle. Sonra yüksek lisans yaptım farklı bir alanda. Şimdi de bir kamu kuruluşunda bir projede ofis ortamında çalışıyorum ve mühendis olmanın çok yararını görüyorum. (Hızlı çözümler, neden-sonuç ilişkisi, gerçekçi olma, fabrika görmenin avantajı, vb vb)

Mühendisliği herkese tavsiye ederim, hangi dal olursa olsun hayatta daha pratik olmanızı sağlıyor. Birçok durumla karşılaştığınız için hayata ve olaylara çok yönlü bakabiliyorsunuz. Hanımlara da gayet uygun.

Benim arkadaşımın annesi inşaat mühendisi. Kadın şantiyeye de gidiyor. Ve onun okuduğu dönemdeki okul ortamında tek tükmüş kadın. Hayır sen yapma ben yapma kim yapcak? Bu sorunun sorulması bile hala nerelerde olduğumuzu gösteriyor. Çok üzülüyorum.

Bencede artık kadın-erkek ayrımı denen şey kalmadı

Benim arkadaşımın annesi inşaat mühendisi. Kadın şantiyeye de gidiyor. Ve onun okuduğu dönemdeki okul ortamında tek tükmüş kadın. Hayır sen yapma ben yapma kim yapcak? Bu sorunun sorulması bile hala nerelerde olduğumuzu gösteriyor. Çok üzülüyorum.

canım bende makina mühendisiyim 10 sene fabrikada çalıştım üretim mühendisi olarak. otoriteni kurduğunda bi sorun yok. mühendislik bilek gücü değil beyin gücü gerektirir. saha çalışmaları seni yormayacağını düşünüyorsan olabilirki zaten endüstri felan demişsin.yanlız endustriciler hakkettiği maaşı alamıyorlar bundan bilgin olsun. hangi mühendislik dalını secersen spesifik bi iş alanı seçmen lazım.bayan için mühendislik zor lafları artık geride kaldı. benim şimdi kendi atolyem var işimi kurdum. konfeksiyon imalat yapıyorum. makina ile çok ilintili olmasada yöneticilik bilgimiz olduğundan kendi işimi kurma hevesine grdim 20 çalışanım var şimdilik mutluyuım.

canım bende makina mühendisiyim 10 sene fabrikada çalıştım üretim mühendisi olarak. otoriteni kurduğunda bi sorun yok. mühendislik bilek gücü değil beyin gücü gerektirir. saha çalışmaları seni yormayacağını düşünüyorsan olabilirki zaten endüstri felan demişsin.yanlız endustriciler hakkettiği maaşı alamıyorlar bundan bilgin olsun. hangi mühendislik dalını secersen spesifik bi iş alanı seçmen lazım.bayan için mühendislik zor lafları artık geride kaldı. benim şimdi kendi atolyem var işimi kurdum. konfeksiyon imalat yapıyorum. makina ile çok ilintili olmasada yöneticilik bilgimiz olduğundan kendi işimi kurma hevesine grdim 20 çalışanım var şimdilik mutluyuım.

Of ya benim istediğim işi yapıyorsun beni de yanına alsana ben de makine mühendisliği okuyorum ama tabii sadece babam okumama izin versin diye onun istediği bölüm oysa ben tekstil ya da kozmetik işinde olmak çalışmak istedim hep ya da öğretmen olmak. Beni de yanına al öğretsene. Bende senin gibi olmak istiyorum :-(

bende elektrik-elektronik mühendisi bir bayan olarak yorum yapma ihtiyacı hissettim:) sınıfta tek kızdım ilk iki yıl sonra bir kişi gelmişti yatay geçişle. okurken hic problem cekmedim arkadaslarımla hala görüsüyorum mutlu bir üniversite hayatı gecirdim ama okul hayatım ve is hayatım boyunca insanların neden bu bölümü sectin gibi sacma sorularına cevap vererek gecirdim. Mühendisliğin bir kadına uygun olup olmaması kişiye göre değişiyor bence bakış açısı ile alakalı bir durum. Bazı insanlar vardır fazla calısmaktan hoslanmazlar standart bir hayat beklerler gelcekten ve mühendisliğe öcü gibi bakarlar o insanların bakıs acısına göre kızlar sadece öğretmen doktor ve hemsire olabilrler. burda kimseyi yargılamak değil amacım lütfen yanlış anlasılmasın. benim bakısımı soracak olursanız bayan erkek meslegi diye bisi olması cok yanlıs sırf bu yüzden kapısından gönderildiğim bir araba dolusu iş oldu. ama yılmadım umudumu kaybetmedim hic bir zaman. okuldan mezun olalı 3 yıl oldu 4-5 ay dısında işsiz kalmadım cok sükür suan iyi bir şirkette çalışıyorum daha öncesinde saha ortamı, fabrika ortamlarında calıstım ekibimde herkes benden yasca büyük olup erkekti ilk zamanlar yadırgamalar olsada sonra herkes birbirine alısıyor bir problem olmuyor. bence insan kendini sınırlamamalı ne istiyorsa onu olmalı . meslek secimi insan hayatında cok önemli bir dönüm noktası.umarım yardımcı olabilmisimdir. meslek hayatında basarılar diliyorum.

bende elektrik-elektronik mühendisi bir bayan olarak yorum yapma ihtiyacı hissettim:) sınıfta tek kızdım ilk iki yıl sonra bir kişi gelmişti yatay geçişle. okurken hic problem cekmedim arkadaslarımla hala görüsüyorum mutlu bir üniversite hayatı gecirdim ama okul hayatım ve is hayatım boyunca insanların neden bu bölümü sectin gibi sacma sorularına cevap vererek gecirdim. Mühendisliğin bir kadına uygun olup olmaması kişiye göre değişiyor bence bakış açısı ile alakalı bir durum. Bazı insanlar vardır fazla calısmaktan hoslanmazlar standart bir hayat beklerler gelcekten ve mühendisliğe öcü gibi bakarlar o insanların bakıs acısına göre kızlar sadece öğretmen doktor ve hemsire olabilrler. burda kimseyi yargılamak değil amacım lütfen yanlış anlasılmasın. benim bakısımı soracak olursanız bayan erkek meslegi diye bisi olması cok yanlıs sırf bu yüzden kapısından gönderildiğim bir araba dolusu iş oldu. ama yılmadım umudumu kaybetmedim hic bir zaman. okuldan mezun olalı 3 yıl oldu 4-5 ay dısında işsiz kalmadım cok sükür suan iyi bir şirkette çalışıyorum daha öncesinde saha ortamı, fabrika ortamlarında calıstım ekibimde herkes benden yasca büyük olup erkekti ilk zamanlar yadırgamalar olsada sonra herkes birbirine alısıyor bir problem olmuyor. bence insan kendini sınırlamamalı ne istiyorsa onu olmalı . meslek secimi insan hayatında cok önemli bir dönüm noktası.umarım yardımcı olabilmisimdir. meslek hayatında basarılar diliyorum.

iclal hangi üniversitede okudun :) ben de elektrik elektronik istiyorum ama o kadar erkeğin arasında bi süre sonra erkekleşmekten de korkuyorum... bi de en zor mühendisliklerden biri, benim abim 6 senede bitirdi senin okul hayatın nasıldı :D

Merhabalar.. Ben lise 3 e gidiyorum ve matematik mühendisliği, endüstri mühendisliği veya bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Fakat çevremdeki bazı insanlar mühendisliği bir bayanın yapmasının zor olduğundan bahsediyorlar. Özellikle matematik mühendislerinin iş bulamadığından vs... İş alanı nasıldır? Tabi hangi üniversiteden mezun olduğunada bakar ama İtü, Ytü mezunu da aynı şekilde iş bulma sıkıntısı yaşar mı?:44::44:

benimde tanıdığım bir sürü mühendis bayan var biride ablam hatta ama devlette çalışınca biraz daha rahat oluyorlar

Canım bizim okulda ve pek çok okulda endüstri mühendisliği ve kimya mühendisliğini neredeyse yarısı kızdır zaten.Makine de ve inşaat da tek tüktür.Bilgisayarda da aynı şekilde çoktur kız sayısı.Endüstri mühendisliği ne yapıyor tam bilmiyorum ama bilgisayar mühendisliği zaten ofislerde yapılıyor yani kız erkek olman hiç farketmez ofiste karışık olur zaten.

Back
X