muhteşem yüzyıl izleyicileri sohbet alanı haydi toplanalım kızlar

ibrahim paşanın keyfi gıcırdı ne sapık bakıyordu dansöze osmalıyı yaksınlar ne güzel oda orda dansözün ateşinde yanıyordu

Ben çıkıyorum iyi geceler yarın görüşürüz

Bi gün görcem abla görmekle kalmayıp sayıklıycam

Abowwwwwwww

ibrahim paşanın keyfi gıcırdı ne sapık bakıyordu dansöze osmalıyı yaksınlar ne güzel oda orda dansözün ateşinde yanıyordu

Yidi bitirdiii zatii ibo dansözüalmış eline cevizidee iştahlaa yiyordu

Ben çıkıyorum iyi geceler yarın görüşürüz

İyi gecelerrrrrr tikkat et rüyanda pargalıyı görmeeeee

yaşlanak komşummmmmm

:18::18:
kk hayrına kadın sığınma evi açsaaaaaaaaa

Temememm komşucummmm

Safiye sultanın hayatına bir bakın onun dizisi de çekilse izleriz valla.

Safiye Valide Sultan, Sofia Baffo adıyla 1550'de Venedik'te dünyaya geldi. Çok zengin bir ailenin tek çocuğu (babası Korfu adasının Venedik valisiydi) olan Sofia, dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim aldı. Henüz on dört yaşındayken Akdeniz'de gemiyle yapılan bir seyahat sırasında Osmanlı korsanları tarafından kaçırıldı. Bir yıl sonra ise kendisini İstanbul'da bir köle pazarında bulan genç Sofia'nın güzelliği III. Murat'ın annesi Nurbanu Sultan'ın kulağına kadar geldi. Manisa sancağındaki genç veliaht Murat'ın kendisini afyon ve esrara vermiş devlet meselelerinden uzak pasif karakteri annesi Nur Banu Sultan'nı düşündürmekteydi. Nurbanu Sultan, Safiye'yi görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve bir servet ödeyerek kızı satın aldı. İki yıl süreyle haremde eğitim gören Sofia'nın adı, Safiye olarak değiştirildi. On yedi yaşında III. Murat'a sunulan Safiye, beline kadar uzanan sarı saçları, iri gözleri, uzun boyu, beyaz teni ve yürüyüşüyle Murat'ı kendisine âşık etti.
III. Murat, tahta geçince baş kadın oldu. Büyüleyici güzelliği yanında parlak zekâsı sayesinde büyük bir nüfuz sahibi oldu. 3.muratın ölümünden sonra büyük oğlu şehzade Mehmet tahta çıkabilmek için bütün erkek kardeşlerini öldürdü.bu duruma safiyeden tek bir itiraz gelmedi.böylece imparatorluğun en güçlü insanı oluverdi safiye. Ondan habersiz tek bir tayin yapılmıyor,her atama için ona hediye adı altında rüşvet veriliyordu.torunu şehzade Mahmut durumu beyan edip safiyeyi padişaha şikayet edince torununa düşman oldu.bütün gücüyle oğlu 3.mehmeti şehzade mahmutun tahta göz koyduğuna inandırarak ölümü için ferman çıkartmaya uğraştı ve başardı.torununu öldürttü.3.Mehmet annesinin kışkırtmasıyla oğlunu öldürttüğünü anladığında hayata küstü ve 6 ay sonra öldü.

Nurbanu,Safiye,Kösem..Malzeme bol.
Ve naçizane ricam,n'olur fragmanda rüya göstermesinler.Bir kez de ters köşe olalım.:2:

şu maymun pargalı ne kadar sahtekar domuz dimi kızlar
haticeyi zerre kadar sevmiyor,mektup yazarken bile dikkat ettiyseniz hissederek değide uyduruktan yazdı
dansözüde resmen yedi bitirdi domuz
dansözde günümüz dansözleri gibi modern baston felan

Tavsiye ederim arkadaşlar mutlaka okuyunn bu kitabi 3 cilt halinde elimden bırakmadan okudum resmenn ..Oradada hadım edilen erkekler var hemde safiyeye aşık italyan bir denizci vardı garibim hadım edildi oda...

hadı gıdek de yatak bunlardan fayda yok bıze gene donduk 21 yuzyıla yarın iş güc war bız anca ruyamızda görürüzzzzz

aslında sultanların hayatı başlı başına bir hikaye
sermelek sultan abdülhamitin gözdesi en son dedemlerin bahçe içinde evinde kalmış sonrasında bakıcılı
bir eve gitmiş 90 küsur yaşındayken yanan sobaya garvaniz sürmek isterken yangın çıkıyor ve
yanarak ölüyor.sermelek sultan anlatırmış annemlere hayatını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…