muhteşem yüzyıl izleyicileri sohbet alanı haydi toplanalım kızlar

bir tene ıssırablirmiyim aceppppp

yokkk beee yayınlık bişi yokkkk

Daye kadın gibi herhaldeee

ben diyom y ya burası ya sülüman diye idare edemiyom ikisini birden

Abla sana güven olmaz vardır yayınlık bi şeyler

Sana bişey anlatayım da gül eşime liste yaptım verdim alışveriş yapsın diye sen demiştin ya..Listeye alışık değil ya unutmuş gitmiş..Ama liste aklında kalmış..Hepsini almış bi şey hariç maydonoz

Hoşgeldin canım. Şahsen ben iyiyim sen nasılsın
Hünkar kalfası ne oluyor kim oluyor bende bilmiyorum :44:

Allah iyiliğini versin cnm ben de iyiyim hünkar kalfasının anlamını buldum gızlar ekliyorum.biraz bilgimiz artsın
a) Hazinedarlar ve Hazinedar Usta(hünkar kalfası): Padişahın hususi ve şahsi hizmetlerini gören kadınlara hazinedar denir. Hünkâr kalfaları tabiri özellikle bunlar için kullanılır. Bunların reislerine Hazinedar Usta veya Baş Hazinedar denilmekteydi. Haremdeki hizmetçi statüsündeki kadınların başları da bu kimselerdir. Sade ve zarif giyinirlerdi . Padişah haremde olduğu sürece bunlarda Hünkâr Dairesinde bulunurlardı. Baş Hazinedar padişahın yanında oturabilirler, odaya girip çıkabilirlerdi. Ancak diğer hazinedarlar ancak çağrılmayla padişahın huzuruna gelebilirlerdi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci hazinedarlar kalfalarla padişah dairesinin önünde nöbet tutarlardı. Baş hazinedarda haremdeki bütün hazinelerin anahtarı bulunurdu. Resmi günlerde kendilerine has olan altın kordonla mühr-i hümayunu boyunlarına takarlardı, bütün cariyelere kumanda ettiklerini ve Kurban bayramlarında adına kurban olduklarını burada belirtirlerdi. Padişahların en yakınları olması sebebiyle yeni bir padişahın gelmesiyle kendisine en yakın olanları yeniden seçer eski hazinedarlar çırak edilirler veya eski saraya gönderilirdi. Önemle belirtelim ki bazen bu haznedarlar ikballer arasından seçilirlerdi .

bu pembemtırak elbiseli olan yeni cariyenin yüzü pek tatlı

Son düzenleme:
sülümana hedaye bu kıs bunuda götürcek sülüman gelene yok demi zaten erkek olupta o donemde yaşayıpta hünkar olmak varmış beaaa

Cariyelerde müthiş ötesi yalnız haaa Ahanda Hadım çıktı erkek kardeşmde bir hüzün

sülümana hedaye bu kıs bunuda götürcek sülüman gelene yok demi zaten erkek olupta o donemde yaşayıpta hünkar olmak varmış beaaa

Benimkide yeni cariyeleri görünce yanlış zamanda dünyaya gelmişim dedi

Cariyelerde müthiş ötesi yalnız haaa Ahanda Hadım çıktı erkek kardeşmde bir hüzün

yani önce birbirlerini seviyorlar diye istiyordu da sülüman el attı ya işte o yüzden vazgeçse ya

BU iki uyuz dünyayı dar etiiler bu kızcağıza yazık yaa Nigarada

Ayy pisler ya fragmanda bu ağlama sahnesini pargalı suratını okşadıktan sonra göstermişlerdi. sanki pargalı bişi demiş moralini bozmuş izlenimi vermişlerdi. Ne kandırıkçı bunlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…