bir iki gün bekliycez artıkınFragman günü gelsin.Şimdiden meraktan çatlamaya başladım
onu nikahlıycak zaten tarihi yazılarda okuduydum
kadın hatun budur işte
gitti sülümanın karşısına dikildi
sinsi mahi gibi hünkarıııımmm diyip arkasından kuylar kazmadı
nikahı yapsın artık adam çoskuna tek geçer:18:
sanırım hürrem sülümana kızıp leonanmı olacak öyle ir dedikodu vardı
ben de ondan dediydimonu nikahlıycak zaten tarihi yazılarda okuduydum
canım kim dedi onu yav öyle bişi yok hürrem in aldattığına dair tarihte hiçbir rivayet yok...sanırım hürrem sülümana kızıp leonanmı olacak öyle ir dedikodu vardı
ozamanlar tüm ülkeler bu şekilde yaşıyormuş dinlerimiz değişik sadece gelenek görenekler değişik benzerlikler çokyani bizim padişahlarımıza söylemek istediklerim var ama neyse
canım hatunun cevaplarını kaldırmışlkar ben konuyu bulamadım en son buraya yazdıkları var bide vajinismus konusuna yazmış merak ettim doğrusu...haklı olarak banlanmış kanımca kızlar son yazdığı cvpları okudumda bir kadının başka bir kadınlarla ilgili bu denli düşüncelerini görünce üzüldüm
teşekkür ederiz canım bilgiler için,bende nigarı akıllı bişey sanırdım,be salak mahii sen daha halvete giremiyon,hünkarın yüzüne bakamıyor,bide nigarı ona kalfamı yapacan,yapıp nolcak nigara yalvarıp bana halvet ayarlamı diyecen,nigar kalfa olursa her gece halvete hürrem girer
Allah iyiliğini versin cnm ben de iyiyimhünkar kalfasının anlamını buldum gızlar ekliyorum.biraz bilgimiz artsın
a) Hazinedarlar ve Hazinedar Usta(hünkar kalfası): Padişahın hususi ve şahsi hizmetlerini gören kadınlara hazinedar denir. Hünkâr kalfaları tabiri özellikle bunlar için kullanılır. Bunların reislerine Hazinedar Usta veya Baş Hazinedar denilmekteydi. Haremdeki hizmetçi statüsündeki kadınların başları da bu kimselerdir. Sade ve zarif giyinirlerdi . Padişah haremde olduğu sürece bunlarda Hünkâr Dairesinde bulunurlardı. Baş Hazinedar padişahın yanında oturabilirler, odaya girip çıkabilirlerdi. Ancak diğer hazinedarlar ancak çağrılmayla padişahın huzuruna gelebilirlerdi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci hazinedarlar kalfalarla padişah dairesinin önünde nöbet tutarlardı. Baş hazinedarda haremdeki bütün hazinelerin anahtarı bulunurdu. Resmi günlerde kendilerine has olan altın kordonla mühr-i hümayunu boyunlarına takarlardı, bütün cariyelere kumanda ettiklerini ve Kurban bayramlarında adına kurban olduklarını burada belirtirlerdi. Padişahların en yakınları olması sebebiyle yeni bir padişahın gelmesiyle kendisine en yakın olanları yeniden seçer eski hazinedarlar çırak edilirler veya eski saraya gönderilirdi. Önemle belirtelim ki bazen bu haznedarlar ikballer arasından seçilirlerdi .
valla ben aferin diyemiyorum,pargalı artık nigarın kendisine olan ilgisini öğrenmiş oldu,şimdilik üstünü kapattılar ama haticenin bu vik vikliğinden pargalının ilk gideceği kapı nigar olur hohoytttAferin pargalıı huuuuuuvvvv
görevinden alsın canım,illa kellesinimi koparmak lazım,al görevinden olsun bitsin,koy bahçene bahçıvanlık yapsınwalla kızmıom Kanuniye onu kayırsa diğerleri azıtırdı kayırma yapıosunuz diye..iyi yaptı bence napsın adam padişah koskoca duygusal davranamaz wallaaa
bende nigarı akıllı bişey sanırdım,be salak mahii sen daha halvete giremiyon,hünkarın yüzüne bakamıyor,bide nigarı ona kalfamı yapacan,yapıp nolcak nigara yalvarıp bana halvet ayarlamı diyecen,nigar kalfa olursa her gece halvete hürrem girer
valla ben aferin diyemiyorum,pargalı artık nigarın kendisine olan ilgisini öğrenmiş oldu,şimdilik üstünü kapattılar ama haticenin bu vik vikliğinden pargalının ilk gideceği kapı nigar olur hohoyttt
ferhat paşa için,görevinden alsın canım,illa kellesinimi koparmak lazım,al görevinden olsun bitsin,koy bahçene bahçıvanlık yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?