78.bolumde ayrilacagi kesin canim ama malesef tuyom sadece bir tahmin yani suleymanin hancerle oldurecegini tahmin ediyorum daha dogrusu boyle olsun istiyorum :)) cunku benimd tahammulum kalmadi kuru kafaya.tüyo kesinmi ?
kuru firuzeye bak kalles seyhürremle ne anlasmislardi kim süleymani kaybederse zehiri o icecekti,kalles kuru cirkin endamsiz tipsiz günes yüzü görmemis firuze
okadar saydirdim kizlar kusura bakmayin kuru tahtaya tahamülüm kalmadindan
ooooooooooooooooooooooğğğ cansu hanım demek yazdıklarımızı okuyormuşşşş dur ben tivitte atcamama duy yaniiii kıllı kılçık fürüzeeeeee kazulet fürüzeeeee itici hönkarim höörrem diyen dilleri kopasıca früzüeeee ayy bide tükürüklü konuşmuyo muuu allahımmmmm sonunda kurtuluyoruz bu eziyetten
defolunuz fürüze cadısısuluman sende pişman ol diz çök reisimizin önündee
tatlı gacım bunu yazan bu profesör müsveddesinin hiçbir görüşünde meymenet yok ki bunda olsun.türkiyede yaşadığından utanan ve burda yetişmediğini burası sayesinde profesör olmadığını her fırsatta dile getirir bu insan.türk halkına cahil gözüyle bakar dini inancı olanları küçümser.ben de başımızdakilere ve onları seçenlere tepkiliyim ama ülkemi seviyorum burası zaten o başımızdakilere ait değil.atatürk herkesten önce gelir benim için ama geçmişteki atalarımı da unutmam ve onları aşağılamaya çalışan bu kişilere de fırsat vermem.avrupalıların rusların arapların ataları çok mu şerefliymiş ,ahlaklıymış çok mu akıllıymış.asla kardeşlerini öldürmezlermiş,tek kadınla evlenirlermiş,çok mu adaletlilermiş. o zamanın şartlarında en çok gurur duyulacak kişilerdi allaha şükür bizim atalarımız.fethedilen yerlerdeki halklar sonunda rahata kavuşucaz diye sevinç gösterileri yaparlarmış.atatürkü sevmek osmanlıyı sevmemek değildir hepsi bizim geçmişimiz.böyle adamlar bir de atatürkü ağızlarına almasınlar sinir oluyorum ya.Türkiye halkı kravat takar, lüks otomobillerde dolaşır, bikinili hatunları sosyetik plajları doldurur veya şehirlerini şekilsiz gökdelenlerle doldurup oraları yaşanmaz hale getirir, ama tüm bu halk zenginiyle fakiriyle, şehirlisiyle köylüsüyle zır cahildir. Kendi tarihinden habersizdir.
Aslında ne dilini, ne dinini bilir, ne geleneklerini tanır, ne de toplumsal değerlerinin evriminden haberdardır.
Muhteşem Yüzyıl diye televizyonlarda alkışladığı dönemde, devletinde Amerika'dan gelen gümüşün ilk enflâsyonu başlattığını bilmez (çünkü Avrupalı dünyayı keşfederken, muhteşem [!] padişahları hareminde gönül eğlendirmekte, dünyayı öğrenelim diyen Pirî Reis'in kafasını vurdurmaktadır).
Muhteşem (!) yüzyılda Anadolu'da medrese o kadar ayağa düşmüştür ki, öğrenci haydutluğa başlamıştır (buna softa şekâveti denir).
Avrupa'da ilk yenilgimizi Muhteşem (!) Süleyman devrinde aldığımız gibi (I.Viyana bozgunu: 1529), Hint Okyanusuna her çıkışımızda mini mini Portekiz'den sopayı yiyip Kızıldeniz'e veya Basra Körfezi'ne tıkılışımız da bu büyük (!) padişah efendimizin devrindedir. Gene onun zamanında dünya keşfedilirken, Hint Okyanusu'na kadırga denen sandallarla açılan ve 1554'te Hindistan'da karaya vuran büyük (!) bir amiralimiz, yürüyerek üç senede Hindistan'dan Edirne'ye gelmiş ve meşhur bir kitap (Mirât-ül Memâlik) yazmıştı.
El alemin dünyayı öğrendiği bu dönemde Seydî Ali Reis gazel söyleyip, eğlence partilerini anlatmaktan başka tek bir detaylı coğrafya bilgisi toplamayı gerekli bulmamıştı.
Büyük (!) Sultanımız Süleyman'ın Fransa kralı I. François'yı hapisten bir mektupla kurtardığını okurduk mektepte. O François'nın kurduğu Collège de France bugün dünyanın en önemli araştırma kurumlarından biridir. Bizimkinin hangi kurumu ayakta kaldı? Hangi kurumunun insanlığa beş paralık bir faydası oldu?
Tek becerdiği kalıcı şey, aklı başında öz oğlu Şehzade Mustafa'yı Hürrem uğruna katlettirip, devleti bir ayyaşa teslim ederek halkının geleceğini karartmak oldu.
Artık yeter!
Bu ve benzeri rezillikleri yalanlarla bezeyip yücelten, buna karşılık bize bütün dünyada saygınlık kazandıran, aklımızı kullanıp onurlu insanlar olmamızı sağlayan Atatürk'ü aşağılayan âlim pozlu, ukala tavırlı zır cahilleri her gün halkın karşı sına diken televizyon kanallarından ve gazetelerden gına geldi. Yükselen ahlaksızlık grafiğimiz kimin eseridir sanıyorsunuz?
Cehalet tüm fenalıkların anasıdır. Biz de o anayı besleyip duruyor, onun tosuncuklarına oylar veriyoruz. Artık yeter! Memleketimde her elimi attığım yerde cehalet çirkefine bulaşmaktan bıktım.
Prof.Dr.Celal ŞENGÖR
Türkiye halkı kravat takar, lüks otomobillerde dolaşır, bikinili hatunları sosyetik plajları doldurur veya şehirlerini şekilsiz gökdelenlerle doldurup oraları yaşanmaz hale getirir, ama tüm bu halk zenginiyle fakiriyle, şehirlisiyle köylüsüyle zır cahildir. Kendi tarihinden habersizdir.
Aslında ne dilini, ne dinini bilir, ne geleneklerini tanır, ne de toplumsal değerlerinin evriminden haberdardır.
Muhteşem Yüzyıl diye televizyonlarda alkışladığı dönemde, devletinde Amerika'dan gelen gümüşün ilk enflâsyonu başlattığını bilmez (çünkü Avrupalı dünyayı keşfederken, muhteşem [!] padişahları hareminde gönül eğlendirmekte, dünyayı öğrenelim diyen Pirî Reis'in kafasını vurdurmaktadır).
Muhteşem (!) yüzyılda Anadolu'da medrese o kadar ayağa düşmüştür ki, öğrenci haydutluğa başlamıştır (buna softa şekâveti denir).
Avrupa'da ilk yenilgimizi Muhteşem (!) Süleyman devrinde aldığımız gibi (I.Viyana bozgunu: 1529), Hint Okyanusuna her çıkışımızda mini mini Portekiz'den sopayı yiyip Kızıldeniz'e veya Basra Körfezi'ne tıkılışımız da bu büyük (!) padişah efendimizin devrindedir. Gene onun zamanında dünya keşfedilirken, Hint Okyanusu'na kadırga denen sandallarla açılan ve 1554'te Hindistan'da karaya vuran büyük (!) bir amiralimiz, yürüyerek üç senede Hindistan'dan Edirne'ye gelmiş ve meşhur bir kitap (Mirât-ül Memâlik) yazmıştı.
El alemin dünyayı öğrendiği bu dönemde Seydî Ali Reis gazel söyleyip, eğlence partilerini anlatmaktan başka tek bir detaylı coğrafya bilgisi toplamayı gerekli bulmamıştı.
Büyük (!) Sultanımız Süleyman'ın Fransa kralı I. François'yı hapisten bir mektupla kurtardığını okurduk mektepte. O François'nın kurduğu Collège de France bugün dünyanın en önemli araştırma kurumlarından biridir. Bizimkinin hangi kurumu ayakta kaldı? Hangi kurumunun insanlığa beş paralık bir faydası oldu?
Tek becerdiği kalıcı şey, aklı başında öz oğlu Şehzade Mustafa'yı Hürrem uğruna katlettirip, devleti bir ayyaşa teslim ederek halkının geleceğini karartmak oldu.
Artık yeter!
Bu ve benzeri rezillikleri yalanlarla bezeyip yücelten, buna karşılık bize bütün dünyada saygınlık kazandıran, aklımızı kullanıp onurlu insanlar olmamızı sağlayan Atatürk'ü aşağılayan âlim pozlu, ukala tavırlı zır cahilleri her gün halkın karşı sına diken televizyon kanallarından ve gazetelerden gına geldi. Yükselen ahlaksızlık grafiğimiz kimin eseridir sanıyorsunuz?
Cehalet tüm fenalıkların anasıdır. Biz de o anayı besleyip duruyor, onun tosuncuklarına oylar veriyoruz. Artık yeter! Memleketimde her elimi attığım yerde cehalet çirkefine bulaşmaktan bıktım.
Prof.Dr.Celal ŞENGÖR
sayın şengör...
bu ülkede senin gibi propagandadan başka bir işi olmayan müsveddeler olduğu sürece...böyle düşünmeye , kibirli ruh halinin içinde boğulmaya..huzursuz hayata mahkumsun...bu ülkede öyle muhterem insanlar var ki sen hep kötüyü gören gözlüklerinle baktığın için göremezsin...o beğenmediğin türkiyeden öyle bilinmeyen kahramanlar gelip geçiyorki sen bile çözemezsin denklemini....ne prof.lar doçentler varki maaşını kimsenin haberi olmadan öğrencisine burs olarak veren...senide görmek isteriz ...
car car konuşan o dillerin biraz dinlensin...tatile gitme...gerekli gereksiz alışveriş yapma...gözlüğüne okadar para verme 30 tl lik çerceve kullan o da işe yarar görmen için...hazır su içme çeşmeden iç...falan falan...herkes kendinden sorumlu arkadaşım....sen kendine çekidüzen ver yiyosa etrafındakilere akıl ver...aaa bu arada bazen sabaha kadar boğzını patlatsanda örnek o lamazsın bazen de duruşun yeter insanlığa örnek olmana...
türk milletine de fazla laf atma...
Türkiye halkı kravat takar, lüks otomobillerde dolaşır, bikinili hatunları sosyetik plajları doldurur veya şehirlerini şekilsiz gökdelenlerle doldurup oraları yaşanmaz hale getirir, ama tüm bu halk zenginiyle fakiriyle, şehirlisiyle köylüsüyle zır cahildir. Kendi tarihinden habersizdir.
Artık yeter!
Prof.Dr.Celal ŞENGÖR
Bu yaziyi alkislayip, begenmis arkadaslar nesini begendi ve gercekten ecdadimizla ilgili tek becerebildigi sey oglunu öldürmesi oldugunu mu düsünüyor`?
Su an soktayim, bu adi prof kendi gerizekali insani yerden yere vurmanizi beklerken, begenenen ve alkislayanlari görünce cok sasirdim.
ben kendi adima begenmemin sebebini su sekilde aciklayabilirim elbetteki bu adamin tum goruslerine katilmiyorum asla ecdadimizi yerden yere vuralim demiyorum ama gunumuzde bu diziyi kabul etmeyen harem diye bi kavram yok hurrem yok suleyman boyle bir evlilik yapmadi atalarmz asla kadinlarla ilgilenmedi tek dertleri savasti vs.. cumleleri cok duyuyorum ama gercek olan harem var hurrem vardi bu olaylar az cok benzeri bir bicimde yasandi bunlari hic yasanmamis saymak atalarmzi kusurlaryla yada kusur deglde haremi diyelim haremiyle deglde kadinlaryla deglde tek savasa gitms savasmis hic kadnlara bakmamis ve olmus demek yalan olur sonucta ben bunun icin begendim bu yaziyi cunku yalanliyorlar haremi ama yalan degil hurrem kanuni aski vardi kanuni ona siirler yazdi selim sarhostu murad in 100den fazla evladi vardi ve oldurttu o evlatlarinin bir kismini tipki yuce kisilikleri gibi savaslari gibi bunlarda gercek.begenme amacim asla osmanliyi asagilamak degil ki ben ecdadima hayranim .ama bu gercekleri yok saymamaliyiz.
ve ben bu adamin bu kadar turkleri ve turklugu asagiladigi asla bilmiyordum yukaridaki yazilanlardan ogrendim ben sadece bu yazisi anlattigim bu sebeblerden dusunerek bunlardan yola cikarak begendim .
tabi ki bazi gercekleri göz ardi etmemek gerekir, ecdadlarimizda insandi ve her insan kadar onlarinda kusurlari vardi.
ama bu yazi resmen Osmanliyida, Sultan Süleymanida asagiliyor, tek becerebildigi kalici sey oglunu öldürtmek diyor,
ve bunu biz yani osmanlinin torunlari begenip, alkisliyoruz benim anlayamadigim bu...
ben tartismak istemiyorum aslinda, ama bu yaziyi dün okudugumdan ve begenildigini gördügümden beri aklimdan cikmiyor.
ama anladigim kadariyla böyle düsünen tek ben degilmisim, o yüzden tesekkür ediyorum bana katilan arkadaslara...
yaaa valla agliycam ya 3yildir var dizi neredeyse simdi akillarina geldi bencede senin dedigim dogru canim isimleri degistirsinler biz biliyoruz nasilsa kimin kim oldugunu yeterki bitmesinAK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Tayyip Erdoğanın tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl dizisinin yasaklanması yolunu açacak bir yasa teklifi hazırladı. Saralın teklifine göre, tarihi olay ve kişiler küçük düşürülüp aşağılanamayacağı, çarpıtılamayacağı gibi olduğundan farklı da gösterilemeyecek.Saralın bu hafta içinde Ak Parti Grubuna teslim edeceği yasa teklifiyle, RTÜK Yasasının yayın hizmeti ilkeleri başlıklı 8. maddesinin 1. fıkrasının Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici netilikte olamaz şeklindeki (g) bendine şu eklemenin yapılması öngörülüyor:
Toplumun milli değerleri içinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı şekilde gösteren nitelikte olamaz.
AK Parti Grubunun onay vermesi halinde Meclise resmen sunulacak teklif yasalaştığında, muhafazakar çevrelerin tarihi çarpıtıyor suçlamalarının hedefi olan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yasaklanması yolu açılmış olacak.
Hürriyet Gazetesi
Bence bu durumda dizinin adını karakterlerin adını değiştirip sanki yeni bir diziymiş gibi devam etsinler hatta Sultan Süleyman değil Dük Stefani gibi kel alaka isim ve hitaplar bulsunlar.. Kimse bişey yapamaz o zaman...
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiği “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yasaklanması yolunu açacak bir yasa teklifi hazırladı. Saral’ın teklifine göre, tarihi olay ve kişiler küçük düşürülüp aşağılanamayacağı, çarpıtılamayacağı gibi olduğundan farklı da gösterilemeyecek.Saral’ın bu hafta içinde Ak Parti Grubu’na teslim edeceği yasa teklifiyle, RTÜK Yasası’nın “yayın hizmeti ilkeleri” başlıklı 8. maddesinin 1. fıkrasının “Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici netilikte olamaz” şeklindeki (g) bendine şu eklemenin yapılması öngörülüyor:
“Toplumun milli değerleri içinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı şekilde gösteren nitelikte olamaz.”
AK Parti Grubunun onay vermesi halinde Meclis’e resmen sunulacak teklif yasalaştığında, muhafazakar çevrelerin “tarihi çarpıtıyor” suçlamalarının hedefi olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yasaklanması yolu açılmış olacak.
Hürriyet Gazetesi
Bence bu durumda dizinin adını karakterlerin adını değiştirip sanki yeni bir diziymiş gibi devam etsinler hatta Sultan Süleyman değil Dük Stefani gibi kel alaka isim ve hitaplar bulsunlar.. Kimse bişey yapamaz o zaman...
bizim beynimiz yok. ne giyeceğimize, ne izleyeceğimize, kaç çocuk yapacağımıza karar veren yöneticilerimiz var zaten
terör bitti, işsizlik azaldı, ekonomi tıkırında... sağolsun, Allah başımızdan eksik etmesin. o olmazsa bunlar olmazdı
ecdadımızı koruması da en doğal hakkı. tabi yasaklatacak... ne nankör bir milletiz
adamlar bizi koruyor biz de isyan ediyoruz. geçirin şu kararı, kurtarın bizi bu beladan. biz seçimlerimizi yapamayız, emret uyalım
maşallah, süphanallah, nazardan esirgesin rabbim
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Tayyip Erdoğanın tepki gösterdiği Muhteşem Yüzyıl dizisinin yasaklanması yolunu açacak bir yasa teklifi hazırladı. Saralın teklifine göre, tarihi olay ve kişiler küçük düşürülüp aşağılanamayacağı, çarpıtılamayacağı gibi olduğundan farklı da gösterilemeyecek.Saralın bu hafta içinde Ak Parti Grubuna teslim edeceği yasa teklifiyle, RTÜK Yasasının yayın hizmeti ilkeleri başlıklı 8. maddesinin 1. fıkrasının Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici netilikte olamaz şeklindeki (g) bendine şu eklemenin yapılması öngörülüyor:
Toplumun milli değerleri içinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı şekilde gösteren nitelikte olamaz.
AK Parti Grubunun onay vermesi halinde Meclise resmen sunulacak teklif yasalaştığında, muhafazakar çevrelerin tarihi çarpıtıyor suçlamalarının hedefi olan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yasaklanması yolu açılmış olacak.
Hürriyet Gazetesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?