Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Süleyman, Firuze’nin kimseyle paylaşamadığı sırrını öğrenir. Hürrem’in Firuze’ye karşı kozu yükselir ve kendine duyduğu güvenle Firuze’yi yıllardır koruduğu için Hatice Sultan’dan hesap sorar. Firuze, zindana kapatılır ve İbrahim Paşa tarafından sorgulanır.

Diğer tarafta Şehzade Mustafa, Mahidevran’ın uyarılarına rağmen Helena’ya nikah kıymaya niyetlenir. Bunun üzerine Mahidevran, Helena’dan kurtulmak ister. İbrahim Paşa’ya da bir mektupla durumu haber verir ve Mustafa’yla buluşmasını ister.
Süleyman, İbrahim’den Avrupa’da yaşanan siyasi durumlar hakkında bilgi alırken, Hürrem Sultan, Ebusuud efendiyle buluşur ve kendi adına hayır işleri yapmak için açmakta olduğu vakıfla ilgili ondan yardım ister... Bu aynı zamanda İbrahim’e karşı yeni bir ittifaktır.

Hürrem, Firuze’nin akıbetiyle ilgili kararı beklerken Mahidevran’ın İbrahim’e yolladığı mektup saraya ulaşır. İbrahim, Mustafa’yla görüşmeyi kabul eder. Ve bir mektup yazarak Taşlıcalı Yahya’ya Manisa’ya ulaştırmasını buyurur. Ama mektup, Rüstem aracılığıyla Hürrem Sultan’ın eline geçer...
Süleyman, Şehzade Mustafa’nın Helena’yla ilgili kararını beklerken, İbrahim Paşa Mustafa’nın arkasında durur ve en doğru kararı vereceğini savunur. İbrahim Paşa, Süleyman’a Edirne’ye gideceğini söyleyerek Mustafa’yla buluşmak için Bursa’ya doğru yola çıkar...

Firuze’nin akıbeti ne olacak? Şehzade Mustafa, Helena’yla evlenecek mi? Mustafa ve İbrahim’in gizli buluşması açığa çıkacak mı? Mustafa’nın gidişinden sonra Helena, Manisa sarayında canını koruyabilecek mi?

2.fragmana bayildiiim artik hersey hurremin eline geciyor butun iyi seyleeer :) canim hurrem reyiz bu bolum fragmanlarinda pek mutlu :)

78.bolumde ayrilacagi kesin canim ama malesef tuyom sadece bir tahmin yani suleymanin hancerle oldurecegini tahmin ediyorum daha dogrusu boyle olsun istiyorum :)) cunku benimd tahammulum kalmadi kuru kafaya.

tukuruklu tukuruklu salya sumuk agliyor .hurremin aglamasi bile guzel insani aglatiyor kendi aglarken. firuze ise tiksindiriyor.

bölüm resimlerinde firuze sarayda alenen dolaşıyor, üzerinde sülonun, seni bidaha görmüycem dediği sahnede giydiği kıyafet var. demekki ibonun sorgusu sonucu ajan olmadığına karar vermişler..

bence, "höööökaarım" diye uzata uzata salya sümük ağlayıp, korktum yalan söyledim size aşığım falan filan diyecek, süloda, ajan olmasan bile yalancısın, suçlusun, canını bağışladım ama seni görmüycem, diyecek. bunun üzerine rüstem safevileri çağıracak ama firuze kurusu gitmeyecek ve hürremin verdiği, süloyu kaybettiği için içmesi gereken zehirle çocukları zehirleyecek yada hürremin tuzağı sonucu zehirledi sanılacak veeee 78. bölümde sülo tarafından öldürülecek... o anda büyü bozulacak sülo hürroooşum affet beniii diyerek bin pişman gerçek aşka dönecek valla bu saatten sonra bu aşkı aşağısı kurtarmaz

ne senaryo yazarmışım bende yeaah

tatlı gacım bunu yazan bu profesör müsveddesinin hiçbir görüşünde meymenet yok ki bunda olsun.türkiyede yaşadığından utanan ve burda yetişmediğini burası sayesinde profesör olmadığını her fırsatta dile getirir bu insan.türk halkına cahil gözüyle bakar dini inancı olanları küçümser.ben de başımızdakilere ve onları seçenlere tepkiliyim ama ülkemi seviyorum burası zaten o başımızdakilere ait değil.atatürk herkesten önce gelir benim için ama geçmişteki atalarımı da unutmam ve onları aşağılamaya çalışan bu kişilere de fırsat vermem.avrupalıların rusların arapların ataları çok mu şerefliymiş ,ahlaklıymış çok mu akıllıymış.asla kardeşlerini öldürmezlermiş,tek kadınla evlenirlermiş,çok mu adaletlilermiş. o zamanın şartlarında en çok gurur duyulacak kişilerdi allaha şükür bizim atalarımız.fethedilen yerlerdeki halklar sonunda rahata kavuşucaz diye sevinç gösterileri yaparlarmış.atatürkü sevmek osmanlıyı sevmemek değildir hepsi bizim geçmişimiz.böyle adamlar bir de atatürkü ağızlarına almasınlar sinir oluyorum ya.

Bu yaziyi alkislayip, begenmis arkadaslar nesini begendi ve gercekten ecdadimizla ilgili tek becerebildigi sey oglunu öldürmesi oldugunu mu düsünüyor`?
Su an soktayim, bu adi prof kendi gerizekali insani yerden yere vurmanizi beklerken, begenenen ve alkislayanlari görünce cok sasirdim.

ben kendi adima begenmemin sebebini su sekilde aciklayabilirim elbetteki bu adamin tum goruslerine katilmiyorum asla ecdadimizi yerden yere vuralim demiyorum ama gunumuzde bu diziyi kabul etmeyen harem diye bi kavram yok hurrem yok suleyman boyle bir evlilik yapmadi atalarmz asla kadinlarla ilgilenmedi tek dertleri savasti vs.. cumleleri cok duyuyorum ama gercek olan harem var hurrem vardi bu olaylar az cok benzeri bir bicimde yasandi bunlari hic yasanmamis saymak atalarmzi kusurlaryla yada kusur deglde haremi diyelim haremiyle deglde kadinlaryla deglde tek savasa gitms savasmis hic kadnlara bakmamis ve olmus demek yalan olur sonucta ben bunun icin begendim bu yaziyi cunku yalanliyorlar haremi ama yalan degil hurrem kanuni aski vardi kanuni ona siirler yazdi selim sarhostu murad in 100den fazla evladi vardi ve oldurttu o evlatlarinin bir kismini tipki yuce kisilikleri gibi savaslari gibi bunlarda gercek.begenme amacim asla osmanliyi asagilamak degil ki ben ecdadima hayranim .ama bu gercekleri yok saymamaliyiz.
ve ben bu adamin bu kadar turkleri ve turklugu asagiladigi asla bilmiyordum yukaridaki yazilanlardan ogrendim ben sadece bu yazisi anlattigim bu sebeblerden dusunerek bunlardan yola cikarak begendim .

Son düzenleme:
Firuze diziden nasıl ayrılacak?Cansu Dere'nin Muhteşem Yüzyıl'dan nasıl ayrılacağı belli oldu.Cansu Dere, 'Muhteşem Yüzyıl'a 'Firuze' karakteriyle katılmıştı. Yapımcı Timur Savcı'yla 13 bölümlük anlaşma imzalayan Cansu Dere, Aralık'ta diziden ayrılacak.

Diğer cariyelerin aksine Hürrem Sultan tarafından öldürülmeyecek. Saraydan gizlice kaçacak. Hürrem Sultan son 3 bölümdür Firuze'yi öldürmeye çalışıyordu.

Muhteşem Geldi Ama İzmir Marşı'yla Gidecek

Genelde popüler kimlikleri dizilerinde oynatmayı sevmediğini dile getiren Savcı'nın bu sözleri üzerine izleyiciler, "Madem popüler biri ile çalışmak istemiyorsunuz, o zaman Cansu Dere’nin dizinizde ne işi var?" şeklindeki sorusu üzerine de Savcı, "Ah ne işi var bir de bana sorsanız" diyerek güldü ve ardından da, "Bu soru ile çok karşılaşıyorum. Merak etmeyin muhteşem geldi ama Hürrem sultan sayesinde İzmir Marşı ile gidecek"

bir haber sitesinde bunu okuduuuum eger dogruysa 77.bolumde ayriliyor demektir .cunku 64.bolumde diziye girdi yani 13bolum sonrasi 77 bu bolum ayriliyor olabilir oyle degilse bile zaten bende bir yerse cansu derenin kendi hesabindan 78.bolumde ayriliyorum diye ilan ettigini duymustum yani az kaldi kesin kurtulusumuza kuru kafadan.

Son düzenleme:
*Cansu Dere, 'Muhteşem Yüzyıl'a katılma sürecini şöyle anlatıyor: "Bu sezon çalışmaya pek hevesli değildim. Okuduğum projeler de fikrimi değiştirmem için yeterli heyecanı vermemişti bana. Sonra her şey o kadar hızlı gelişti ki! 'Muhteşem Yüzyıl' zaten seyrinin dışında kamera arkasını da merak ettiğim bir işti. 'Firuze' karakterini de çok sevdim. Aşkı buluşu, inanışı, çırpınışı ve kaybedişini sevdim. Daha önceki rolüm 'Eyşan'dan o kadar uzaktı ki! Benim hikayemin 13 bölüm sürecek olması da zamanlama açısından bana çok uyuyordu."*FARKLI BİR RUH HALİ*Dere, Osmanlı dönemin aşklarıyla ilgili ise şöyle diyor: "Haremdeki aşkları dönemin şartlarıyla değerlendirmek gerekir. Farklı bir ruh hali var. Her ilişkinin, her aşkın koşulları, ritmi, şekli farklıdır. Gönül işleriyle ilgili önceden fazla konuşmamak lazım. Aşk için de 'Şunu yaparım, bunu yapmam' dememek lazım. Aşk öyle bir konu değil."*Güzel oyuncu, aşkı için 'Firuze' kadar gözünü karartıp karartmayacağı sorulduğunda ise, "Yerine oturmuş bir karakterin varsa, aşık olma halinde kendine daha hakim olabilirsin ama bir kere akıl baştan kaçıyor ya hani, işte o dönemi keyifli ve sağlıklı atlatmaya bakmak lazım" .Facebook ve Twitter hesabı olmadığını söyleyen oyuncu, sosyal medyaya birkaç kez arkadaşlarının hesaplarından göz attığını ve yazılan yorumların çoğunun üslubunu beğenmediğini dile getiriyor: "Birisini beğenebilirsin, beğenmeyebilirsin. Herkes bu konuda özgür ama düşüncelerin nasıl ifade edildiği de önemli. Çok arsız ve edepsiz şeyler okudum. Sevmiyorum öyle şeyleri. Aşağılama, alay etme, mizahtan oldukça uzak sözler... Bu yaşıma kadar bu tarz insanlar hayatıma yakın olmadılar hiç. Annem ve babam insanların dış görüntüsüyle alay etmenin yanlış olduğunu, ayıp olduğunu öğrettiler bana." haha cansu dre firuze roluyle cok cirkin oldugunu anlamis olmaliki boyle demis .

Son düzenleme:

tabi ki bazi gercekleri göz ardi etmemek gerekir, ecdadlarimizda insandi ve her insan kadar onlarinda kusurlari vardi.
ama bu yazi resmen Osmanliyida, Sultan Süleymanida asagiliyor, tek becerebildigi kalici sey oglunu öldürtmek diyor,
ve bunu biz yani osmanlinin torunlari begenip, alkisliyoruz benim anlayamadigim bu...
ben tartismak istemiyorum aslinda, ama bu yaziyi dün okudugumdan ve begenildigini gördügümden beri aklimdan cikmiyor.
ama anladigim kadariyla böyle düsünen tek ben degilmisim, o yüzden tesekkür ediyorum bana katilan arkadaslara...

tabiki haklisiniz gorusunuzde ama bende o anlattigim sebebleri dusundugumden bu yazidaki bazi sozleri dogru buldum yoksa bu adam hakkinda herhangi bir fikrim yada goruslerini savundugum yok aslada olamaz tipki sizin gibi

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tepki gösterdiği “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yasaklanması yolunu açacak bir yasa teklifi hazırladı. Saral’ın teklifine göre, tarihi olay ve kişiler küçük düşürülüp aşağılanamayacağı, çarpıtılamayacağı gibi olduğundan farklı da gösterilemeyecek.Saral’ın bu hafta içinde Ak Parti Grubu’na teslim edeceği yasa teklifiyle, RTÜK Yasası’nın “yayın hizmeti ilkeleri” başlıklı 8. maddesinin 1. fıkrasının “Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici netilikte olamaz” şeklindeki (g) bendine şu eklemenin yapılması öngörülüyor:

“Toplumun milli değerleri içinde kabul edilen tarihi olayları ve şahsiyetleri küçük düşüren, aşağılayan, çarpıtan veya olduğundan farklı şekilde gösteren nitelikte olamaz.”

AK Parti Grubunun onay vermesi halinde Meclis’e resmen sunulacak teklif yasalaştığında, muhafazakar çevrelerin “tarihi çarpıtıyor” suçlamalarının hedefi olan “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yasaklanması yolu açılmış olacak.

Hürriyet Gazetesi

Bence bu durumda dizinin adını karakterlerin adını değiştirip sanki yeni bir diziymiş gibi devam etsinler hatta Sultan Süleyman değil Dük Stefani gibi kel alaka isim ve hitaplar bulsunlar.. Kimse bişey yapamaz o zaman...

yaaa valla agliycam ya 3yildir var dizi neredeyse simdi akillarina geldi bencede senin dedigim dogru canim isimleri degistirsinler biz biliyoruz nasilsa kimin kim oldugunu yeterki bitmesin

bizim beynimiz yok. ne giyeceğimize, ne izleyeceğimize, kaç çocuk yapacağımıza karar veren yöneticilerimiz var zaten

terör bitti, işsizlik azaldı, ekonomi tıkırında... sağolsun, Allah başımızdan eksik etmesin. o olmazsa bunlar olmazdı

ecdadımızı koruması da en doğal hakkı. tabi yasaklatacak... ne nankör bir milletiz

adamlar bizi koruyor biz de isyan ediyoruz. geçirin şu kararı, kurtarın bizi bu beladan. biz seçimlerimizi yapamayız, emret uyalım

maşallah, süphanallah, nazardan esirgesin rabbim

0o kadar haklısınki zeboşum ben artık yuh diyorum sadece

İstanbul milletvekili , İstanbul sorunlarını halletmiş demek , o da dizi izlemeye başlamış... Biz bu milletvekilleri ile nereye doğru gidiyoruz acaba , yine bu milletvekilleri "Mustafa " Filminde neden gerçekler saptırılıyor diye feryat figan edip yasaklama istememişlerdi...

Ne karar çıkacak meclisten ; " Tiz kaldırın yayından " hımm ferman gibi olur değilmi , gayet demokratik bir ülke olmuşuz

Yasa ile dizi yayından kaldırmak gerçekten ayıp yahu , AB'ye ne deriz sonra düşünmüyorlar mı bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…