- 20 Mart 2008
- 142.013
- 214.076
- 1.423
- 60
mıstıkcaaaannnn......
sana aslanparçam diyip, sonra da gaza gelip kıyanlar utansın, mıstıkcanım..
Mahidevran asilzadesi, Mehmet'i öldürttüğünde ne diyeceksiniz bakalım Mahi için kızlar
Hürrem lokumumuz bizim o be
Gerçek mi acaba,bir belli olsun ona göre davrancaz bizde..
Ama cadı hürremin mıstığı öldürrtüğü yardım ve yataklık ettiği tarihte biliniyor
doğru,bütün tarih ile ilgili yazılarda hürremin parmağı olduğu rivayet ediliyor,o yüzden soğudum ya o kadından...
ama mehmetin ölümünü dizide ekşın olsun diye mahiye yükleyebilirler
Dizidekı bırcok olayın tarıhı olaylardan esınlenılerek kurgulanmıs bır senaryodan ıbaret oldugunu unutursak meryem uzerlı ve halıt ergence yolda rastladıgımızda el etek opmemız gerekır sanırım :-D mahonun mehmetı oldurttugune hıcbı kaynakta rastlamadım ama huronun mustafanın olumundekı payı bılınıyo.kaldı kı dızıye gore bıle dusunsek daha mehmet olmeden huro basladı mustafanın kuyusunu kazmaya.demek kı hurrem baslattı savası.dızıye gore en yakın arkadası gulnıhalı oldurtmeye calıstı,yok ızabella dıye prenses cıktı,fıruze cıktı.huro onların da canına kast ettı ama bunlar hep kurgu,gercekte olmayan seyler.meryem uzerlı cok tatlı,guzel,mımıklerı,konusmaları harıka ama gercek hurrem o degıl ve tarıhten anladıgımız kadarıyla da hurrem oyle pek masum bı melek fılan degıl.ben de tarıhtekı gerceklere bakarak aslan mustafa dıyorum baska da bısey demıyorum ;-)
Şekercim,dizi yorumu yapıyoruz burda,dolayısıylaaa sen de bir Hürrem hayranısın demektir
hmmm,hurrem demeyelım de meryem uzerlı hayranıyım dıyelım.bu rolde bu kadın oynamasa dızı bu kadar tutmazdı.hem ben mustafaya da hayranım ;-)
Saate baaaaakkkkkk
Mıstıfagil tipsiz boşver onu,seyrek sakal mıstıfa,
mimetgil daha dadlu bak yazıkkk ne demiş ti; ' abeycağızım,benim canıma gıymazsın deel mi'
Muhteşem Yüzyılın yeni bölümüyle yine yer yerinden oynayacak. Geçen bölümde Hatice Sultan Pargalının acısını çıkarmak için Hürremi öldürtmeye çalışmıştı.
Bu bölümde Hürrem kendisini öldürmeye gelen cariyeyi engelliyor ve durumu hemen Süleymana iletiyor. Duruma çok sinirlenen Süleyman Hatice Sultan hakkında herkesi üzen bir karar alıyor.
Bu hafta yayınlanan fragmanda Süleyman'a kimliği belli olmayan kişiler suikast düzenliyor. Süleyman bu suikasttan kurtulacak mı? Onu kim kurtaracak? Bu soruların cevabı için Muhteşem Yüzyılın yeni bölümünü beklememiz gerekecek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?