• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
olur olur afiyet olsun bana yiyebilirim :27::52: az kaldı bebiş :31:

canım bu adam olamaz Mimar Sinan çok yaşlı olucak en az 50 yaşında...

tabi,vakt-i zamanında,mimar sinan dizinin başlarında gençlik döneminde konuya dahil edilse olurdu da artık olmaz.bu arada piri resi de yok dizide,adı geçiyo,kendi yok,uyduruk tiplemeler üreteceklerine onu da canlandırlamaları gerekirdi

george-clooney-1.jpeg

oyyyy oyyyy oooooyyyyyy:54:
mimarsınan için corç abiyi tansfer etseler ne iyi oluuurrr:16:..reytingler tavanı deler:52::52::52::52:
ben pargalıyı da,malkoçoğlunu da unuturum heee:27:

george-clooney-michael-clayton-premiere-02.jpg

burada zaten sakallar, hali hazırda mimarsinan için sankimmm..:46:.

Son düzenleme:
Git bi kütüphaneye,eski kitaplar oluyo,onlarda herşey doğru yazıyo.Ben ortaokuldayken çok merak salmıştım bu konuya.Biz gazetede çizgiroman vardır hürremin hayatını konu alan:kanuninin gözdesi diye.Ordan dikkatimi çekmişti,araştırmıştım.Mesela hüronun mahodan dayak yeme hadisesinde hüro dayağı bile bile yemiştir.Mahoyu kışkırtıyo söz ve tavırlarıyla,o da hürreme yer misin yemez misin,bi güzel haşlıyo hatunu.SOnunda da hüro sülo ile halvete gitmiyo ve sülo gelip onu o halde görünce maho iyice gözden düşüyo.Ama tabi dizide hürrem o dayağı durduk yere yemiş gibi gösteriliyo o ayrı

İnternet'te araştırdım bir araştırmacı yurt dışına araştırmaya çıkmış, yeri ve zamanını hatırlamıyorum arşive falan giriliyormuş, tabii baya araştırmalardan geçiyormuş o araştırmayı yapacak kişi, hürrem sultanın fakir bir ailenin kızı olmadığını, adınn margarita olduğunu falan söylemişti, şatoda ailesiyle yaşıyormuş falan, yani böyle.
Herkes farklı bir şey söylüyor.
Herkes kendince haklı ki, sonuçta kimse sindiremez böyle bir şeyi, sultanın gözünde farklı bir konumda olacağını, mahinin gözden düşeceğini tahmin etmiştir muhtemelen, o yüzden yedi o dayağı. Hürrem politik bir kadınmış, mesela ilk bölümlerinde mahinin sultan olduğunu, süleyman eşi olduğunu söylediklerinde '' onun elinden alıcam '' demesi hırslı olduğunun göstergesi. O da en az pargalı kadar hırslı amacı sadece süleymanın aşkı olmak olsaydı harem ne ki, dünyayı yöneteceğim gibi bir söz sarf etmezdi.

İnternet'te araştırdım bir araştırmacı yurt dışına araştırmaya çıkmış, yeri ve zamanını hatırlamıyorum arşive falan giriliyormuş, tabii baya araştırmalardan geçiyormuş o araştırmayı yapacak kişi, hürrem sultanın fakir bir ailenin kızı olmadığını, adınn margarita olduğunu falan söylemişti, şatoda ailesiyle yaşıyormuş falan, yani böyle.
Herkes farklı bir şey söylüyor.
Herkes kendince haklı ki, sonuçta kimse sindiremez böyle bir şeyi, sultanın gözünde farklı bir konumda olacağını, mahinin gözden düşeceğini tahmin etmiştir muhtemelen, o yüzden yedi o dayağı. Hürrem politik bir kadınmış, mesela ilk bölümlerinde mahinin sultan olduğunu, süleyman eşi olduğunu söylediklerinde '' onun elinden alıcam '' demesi hırslı olduğunun göstergesi. O da en az pargalı kadar hırslı amacı sadece süleymanın aşkı olmak olsaydı harem ne ki, dünyayı yöneteceğim gibi bir söz sarf etmezdi.

Kalbini bilemem ama o kadar büyütülecek bi aşk değil onunkisi.o dönemin amerikası osmanlı,kadın da o devletin hükümdarı ile tanışma şansı yakalamış,her cariye gibi o da gözde olmak istemiş.Tek farkı daha cesur daha zeki olması...dizideki gibi adam kapıdan kovup bacadan kovuyosa,aşığım ölüyorum diyosa ki hürremin kanuniye yazdığı aşk mektupları taihe geçmiş.Ancak dizide bile mektubu yazarken yüzü gülüyo,bi yandan kime ne entrika yapıym diye düşünüyo,bi yandan da ayrılığın ateşiyle ağlıyorum ölüyorum diyo.Hatun sanki bizimkile dizisindeki kapıcı cafere aşık olmuş gibi büyütmemek gerek cidden.He aşık da olmuş olabilir.Adam cihan padişahı ve kadının aşkına görülmemiş izzeti ikramla karşılık veriyo.Biz bile sevgilimiz bi demet çiçek alsa mest olmuyo muyuz.

ne diyo bu hürrem ,mustafa dururken cihangiri mi tahta çıkarmayı düşünüyor,mantıklı bişey bul hürrem...umarım süleyman geldiğinde hürrem haksız konuma düşmeezzz :41::47::26:

george-clooney-1.jpeg

oyyyy oyyyy oooooyyyyyy:54:
mimarsınan için corç abiyi tansfer etseler ne iyi oluuurrr:16:..reytingler tavanı deler:52::52::52::52:
ben pargalıyı da,malkoçoğlunu da unuturum heee:27:

george-clooney-michael-clayton-premiere-02.jpg

burada zaten sakallar, hali hazırda mimarsinan için sankimmm..:46:.

Gacımmmm gacımmmm netttin sen böle yaaaaa :69::69: corccccccumu kimselere vermemmmm ona göreee:23: heleeeee kiiii jr hürreme hiç vermemmmm :52::52::52: bitiyommmmm bu herife yaaaa :21::21: bakışları kirli sakalları offfffffff offfffff kiiiii offffff :119::119: corcumaaaaa sulananın vayyy halineeee :52::52: yakarımmmmm bu gezegeniiiiiii ayağınızı denkkkkk alınnnnnn :36::36: ona göreeeee :31::31: yoksaaaaa vururummmmmm

Eki Görüntüle 627907

hürrem'in çocukluğuu bakışlar hep aynı:18:

Ne kadarrr itici bir bakışıı var değilmiii :27::27:

bu hafta malkoçoğlunu mihrimahın yanında görünce çok bozuldu,iyice oynaklaştı tam bukalemun kimindi rüsto :D

ahhh beee,ne olursa olsun asil adamdın,yazık oldu

Eki Görüntüle 627952

Beter olsunnnn atçı rüstem :52::52::52: bukalemun bile daha asil rüstemden :28:

bu hafta malkoçumun:10: uçuşuna bayıldım:16:..:98: karüzmatiğine, :21:pıyıklarına kurban:16:
bu hafta :51:lütfonun sesi mi değişmiş ne? kendi sesi daha iyiydi..:31:
atsineği rüstonun o çaki bakışları beni de ürkütüyor:18::18:
kafa hep yandan yandan:8:..karakter şeysinden öyle yapıyor olmalı...:31:
mihrinin de malkoçu görünce :53:lööönkkk!!!! diye dibi düşüyor:52::52:,muska falan verdi molkoçumuza, üzerine ne vazifeyse:19:....
at binmeye geldim dedi, binmeden gitti:10:,tabisi beyin bulanıklığı yaşadı malkoçu görünce:35::35:
(anan seni ona vermez mihri, ona varamıycan oooohhhhh..:27:)

:9::9::9::9::9::9:

Rüston fena bakıyorrrr gacımmmmm :47::47: uyuz oluyorum o baktıkça çakiiii bile bakarken gözleri gülüyorr :52::52: bunun çok donuk yaaa :30::30: geçen dedim zaten rüsto kesin boyun fıtığı :37::37:

bence çocuk korkudan değil ben hürroşun kucağına gitmek istiyorum diye ağlıyo:1:. birde bu çocuğa bakın nasılda mutlu hürroşla resim çekiniyorum diye.Eki Görüntüle 628108 eşimin katıldığı bir gecede de hürroşun resimlerini çekmişler hem gerçekten çok güzel,sempatik hemde resim çektiren herkes çok mutlu o geceye ben gidememiştim çok üzüldüm :5:bir sürü resmini çekmiş eşim ve arkadaşları.

Amannnn boşverrr bir taneside kaçmasın gariiiiii :27::27: hatıra olsun şey etmiştir kesinnnnn :52::52: bakkkk çok üzüldüm şimdi sen nşye gidemedin orayaaa :42:

[video=youtube_share;Ua4XHzWBZRM]http://youtu.be/Ua4XHzWBZRM[/video]

Reyizz çıldırmış yineeee :30::30: kendi aklıncaaaaa planlar yapıyor yineee :52::52::52: yemezlerrrr güelim yemezlerrr heveslenmee taht planları kurma şimdiden :22::22::22:

pardon mikrofonun kablosu takili degilmis :9::9:

Beddua etmedim valllaaaa :27::27::27: rabişcimmmm :52::52:

Çok haklısın, bende uzun zamandır hürrem yürüdüğünde aynı şeyi düşünüyordum, beli bir tarafa gidiyor kolları bir tarafa..
Ağır yürüdüğünden dolayı net dikkat çekiyor yani, meryem uzerliyi beğeniyorum ona lafım yok, ama bir türlü sevemedim hürrem rolünde, dizi genelde tek taraflı izleniyor bir kişiye yapılan kötülükler olarak, ben bu şekilde izlemediğim içinde tam olarak hiç bir karakteri benimseyemedim zaten, çünkü hiç kimse tam olarak masum değil..
Araştırırsak hepsinin bir sebebi var zaten, pargalının bile devşirme olarak evinden yurdundan koparılması mücadele olarak gösterilebilir o zaman.
Zaten her seferinde dizinden sonra kafamda bir dolu soru oluşuyor? Sonuçta kurgu deniyor..
Tarihten araştırma yapsak bile herkes farklı bir şey söylüyor..
Mahidevran, hürrem, mihrimah hepsini okumak istiyorum ama bir çoğu dizinin olduğu gibi kurgulanmış, yazarın hayal gücüne dayanıyor.
Ben gerçekleri bilmek istiyorum yaa.. :27:
Sanırım çok şey istiyorum.. :ssz:

Aslında aralarında hiç birisi masum değil ki,o zamanın şartlarına göre oynamışlar oyunlarını :31::31: ne kadar gerçeği bilebiliriz ki zannetmiyorum,bizler yazılanlar kadar öğreenip biliyoruz herşeyi ....

ne diyo bu hürrem ,mustafa dururken cihangiri mi tahta çıkarmayı düşünüyor,mantıklı bişey bul hürrem...umarım süleyman geldiğinde hürrem haksız konuma düşmeezzz :41::47::26:

düşmez tabikide..
ne yapsın beklesinde mustafa onun ve evlatlarının canınımı alsın..:34:
bahanesi hazır bizim reyizinn

[QUOTE=HanimKelesimiGetir
bakkkk çok üzüldüm şimdi sen nşye gidemedin orayaaa :42

ödül gecesiydi cnm hürroşda ödül aldı eşimin çalıştığı birimde ama eşleri götüremediler:43: belirli sayıda davetli olduğu için. keşke bende gidip görebilseydim hürroşumu.

Muhteşem Yüzyılda bir kaç sefer Hürrem Sultan çocuklarını uyuturken bu ninniyi söyledi. Sözleri rusça olan nininin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Sözleri:

Oy lyulylyulyy

Naletily vuly

Naletily vuly

ta y sily na luzi

staly dumatʹ-hadat

chym dytyatko hoduvat

chy bublechkom chy medkom

chy solodkym molochkom

Anlamı

Ay lo lo li lo li

geldi bebeğim geldi

ruhum dinlendi

ne tatlı çocuk benim bebeğim

jöle gibi şeker gibi.

çok tatlı benim bebeğim

$hurrem_ninni_anlami.webp

Son düzenleme:
Muhteşem Yüzyılda bir kaç sefer Hürrem Sultan çocuklarını uyuturken bu ninniyi söyledi. Sözleri rusça olan nininin okunuşu ve anlamı şöyledir:

Sözleri:

Oy lyulylyulyy

Naletily vuly

Naletily vuly

ta y sily na luzi

staly dumatʹ-hadat

chym dytyatko hoduvat

chy bublechkom chy medkom

chy solodkym molochkom

Anlamı

Ay lo lo li lo li

geldi bebeğim geldi

ruhum dinlendi

ne tatlı çocuk benim bebeğim

jöle gibi şeker gibi.

çok tatlı benim bebeğim

Eki Görüntüle 630343

:23:ay ne yalan söyliiim, sırf hürrem söylüyor diye sevemedim bu ninniyi :19:
ben yine dandini :emir_bebek:dandini dastanayı söylerim..:24::52:.

danalar girsin bostanaa :24::24:

kov bostancı danayıııı :27::27:

yemesin lahanayııı :125::125:

bu ninni daha güzel demiiiii gacımmmm :13::13: :16:

öööle vallaaa, nineden kalma geleneksel ninnimiz varken,arayışa gerenk yookk..:19::1:
gerçi benim :55:zıpa, ninnilik zamanı geçti ama:6:ben yine söylemem lazım gelse bunu söylerim..:8::8:

Şehzade Mustafa tahta yürüyecek mi?
Bir yanda Şehzade Mustafa'nın tahta yürüdüğü haberi; diğer yanda Süleyman’ın ağır yaralı olduğu haberi saraya bomba gibi düşüyor. Hürrem, Mustafa' yı durdurmak için harekete geçiyor. Şehzadeleri için endişe duyan Hürrem’e, Şah Sultan destek oluyor. Ancak ona güvenmeyen Hürrem, hayati bir karar veriyor. Ancak bu kararla birlikte Hürrem’in hayatı kabusa dönüyor. Ağır bir darbe alan Hürrem, düşmanlarına karşı meydan okuyor!
Saraya gelen haberlerle birlikte saraydaki dengeler aniden değişir. Hürrem bir yandan Süleyman’a ulaşmak isterken bir yandan da Mustafa’yı durdurmak niyetindedir. Hürrem tam anlamıyla kapana kısılmıştır. Bir karar vermek zorundadır. Ya şehzadelerinin kaderini Mustafa'nın ellerine terk edecektir. Ya da kendi oğlunu tahta çıkarıp, kaderlerini kendisi çizecektir.
Şah Sultan ise gelen haberlerle birlikte derhal harekete geçer. Hürrem’in yanında görünse de Mustafa’yı destekleyeceği aşikardır. Hürrem'e, şehzadeleri kendi sarayında saklamayı teklif eder. Hürrem ise ona zerre kadar güvenmiyordur.
Hürrem şehzadelerinin emniyetini sağladığını düşündüğü anda, gelen yeni bir haberle yıkılır. Bayezıd ve Cihangir kaçırılmıştır. Deliye dönen Hürrem, evlatlarının peşine düşer. Karşılaştığı manzarayla neye uğradığını şaşırır.. Ağır bir darbe alan Hürrem derin bir sessizliğe bürünür. Düşmanları zafer kazandıklarını düşünürken, Hürrem onları birbirlerine düşürecek bir sırrı ortaya çıkarır!

Back
X