Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
olur olur afiyet olsun bana yiyebilirimaz kaldı bebiş
canım bu adam olamaz Mimar Sinan çok yaşlı olucak en az 50 yaşında...
olur olur afiyet olsun bana yiyebilirimaz kaldı bebiş
canım bu adam olamaz Mimar Sinan çok yaşlı olucak en az 50 yaşında...
![]()
oyyyy oyyyy oooooyyyyyy
mimarsınan için corç abiyi tansfer etseler ne iyi oluuurrr..reytingler tavanı deler
ben pargalıyı da,malkoçoğlunu da unuturum heee![]()
Git bi kütüphaneye,eski kitaplar oluyo,onlarda herşey doğru yazıyo.Ben ortaokuldayken çok merak salmıştım bu konuya.Biz gazetede çizgiroman vardır hürremin hayatını konu alan:kanuninin gözdesi diye.Ordan dikkatimi çekmişti,araştırmıştım.Mesela hüronun mahodan dayak yeme hadisesinde hüro dayağı bile bile yemiştir.Mahoyu kışkırtıyo söz ve tavırlarıyla,o da hürreme yer misin yemez misin,bi güzel haşlıyo hatunu.SOnunda da hüro sülo ile halvete gitmiyo ve sülo gelip onu o halde görünce maho iyice gözden düşüyo.Ama tabi dizide hürrem o dayağı durduk yere yemiş gibi gösteriliyo o ayrı
İnternet'te araştırdım bir araştırmacı yurt dışına araştırmaya çıkmış, yeri ve zamanını hatırlamıyorum arşive falan giriliyormuş, tabii baya araştırmalardan geçiyormuş o araştırmayı yapacak kişi, hürrem sultanın fakir bir ailenin kızı olmadığını, adınn margarita olduğunu falan söylemişti, şatoda ailesiyle yaşıyormuş falan, yani böyle.
Herkes farklı bir şey söylüyor.
Herkes kendince haklı ki, sonuçta kimse sindiremez böyle bir şeyi, sultanın gözünde farklı bir konumda olacağını, mahinin gözden düşeceğini tahmin etmiştir muhtemelen, o yüzden yedi o dayağı. Hürrem politik bir kadınmış, mesela ilk bölümlerinde mahinin sultan olduğunu, süleyman eşi olduğunu söylediklerinde '' onun elinden alıcam '' demesi hırslı olduğunun göstergesi. O da en az pargalı kadar hırslı amacı sadece süleymanın aşkı olmak olsaydı harem ne ki, dünyayı yöneteceğim gibi bir söz sarf etmezdi.
![]()
oyyyy oyyyy oooooyyyyyy
mimarsınan için corç abiyi tansfer etseler ne iyi oluuurrr..reytingler tavanı deler
ben pargalıyı da,malkoçoğlunu da unuturum heee
![]()
burada zaten sakallar, hali hazırda mimarsinan için sankimmm...
bu hafta malkoçoğlunu mihrimahın yanında görünce çok bozuldu,iyice oynaklaştı tam bukalemun kimindi rüsto![]()
ahhh beee,ne olursa olsun asil adamdın,yazık oldu
Eki Görüntüle 627952
bu hafta malkoçumunuçuşuna bayıldım
..:98: karüzmatiğine,
pıyıklarına kurban
bu haftalütfonun sesi mi değişmiş ne? kendi sesi daha iyiydi..
atsineği rüstonun o çaki bakışları beni de ürkütüyor:18::18:
kafa hep yandan yandan..karakter şeysinden öyle yapıyor olmalı...
mihrinin de malkoçu görüncelööönkkk!!!! diye dibi düşüyor
,muska falan verdi molkoçumuza, üzerine ne vazifeyse
....
at binmeye geldim dedi, binmeden gitti,tabisi beyin bulanıklığı yaşadı malkoçu görünce
(anan seni ona vermez mihri, ona varamıycan oooohhhhh..)
bence çocuk korkudan değil ben hürroşun kucağına gitmek istiyorum diye ağlıyo. birde bu çocuğa bakın nasılda mutlu hürroşla resim çekiniyorum diye.Eki Görüntüle 628108 eşimin katıldığı bir gecede de hürroşun resimlerini çekmişler hem gerçekten çok güzel,sempatik hemde resim çektiren herkes çok mutlu o geceye ben gidememiştim çok üzüldüm
bir sürü resmini çekmiş eşim ve arkadaşları.
[video=youtube_share;Ua4XHzWBZRM]http://youtu.be/Ua4XHzWBZRM[/video]
pardon mikrofonun kablosu takili degilmis![]()
Çok haklısın, bende uzun zamandır hürrem yürüdüğünde aynı şeyi düşünüyordum, beli bir tarafa gidiyor kolları bir tarafa..
Ağır yürüdüğünden dolayı net dikkat çekiyor yani, meryem uzerliyi beğeniyorum ona lafım yok, ama bir türlü sevemedim hürrem rolünde, dizi genelde tek taraflı izleniyor bir kişiye yapılan kötülükler olarak, ben bu şekilde izlemediğim içinde tam olarak hiç bir karakteri benimseyemedim zaten, çünkü hiç kimse tam olarak masum değil..
Araştırırsak hepsinin bir sebebi var zaten, pargalının bile devşirme olarak evinden yurdundan koparılması mücadele olarak gösterilebilir o zaman.
Zaten her seferinde dizinden sonra kafamda bir dolu soru oluşuyor? Sonuçta kurgu deniyor..
Tarihten araştırma yapsak bile herkes farklı bir şey söylüyor..
Mahidevran, hürrem, mihrimah hepsini okumak istiyorum ama bir çoğu dizinin olduğu gibi kurgulanmış, yazarın hayal gücüne dayanıyor.
Ben gerçekleri bilmek istiyorum yaa..
Sanırım çok şey istiyorum..![]()
ne diyo bu hürrem ,mustafa dururken cihangiri mi tahta çıkarmayı düşünüyor,mantıklı bişey bul hürrem...umarım süleyman geldiğinde hürrem haksız konuma düşmeezzz:26:
ödül gecesiydi cnm hürroşda ödül aldı eşimin çalıştığı birimde ama eşleri götüremedilerbelirli sayıda davetli olduğu için. keşke bende gidip görebilseydim hürroşumu.
Gitseydin keşke,antihürremciler den sana selam getirdim deseydin![]()
![]()
Gitseydin keşke,antihürremciler den sana selam getirdim deseydin![]()
![]()
Bende görmek isterim kendisini, dizi sayesinde tanıdım ama sempatikliğini dizi dışında, kendi olduğu zamanlar fark ettim, sevimliliği, samimiyeti sevdiğim biri, hürrem kısmına girmeyeceğim tabiki.![]()
Muhteşem Yüzyılda bir kaç sefer Hürrem Sultan çocuklarını uyuturken bu ninniyi söyledi. Sözleri rusça olan nininin okunuşu ve anlamı şöyledir:
Sözleri:
Oy lyulylyulyy
Naletily vuly
Naletily vuly
ta y sily na luzi
staly dumatʹ-hadat
chym dytyatko hoduvat
chy bublechkom chy medkom
chy solodkym molochkom
Anlamı
Ay lo lo li lo li
geldi bebeğim geldi
ruhum dinlendi
ne tatlı çocuk benim bebeğim
jöle gibi şeker gibi.
çok tatlı benim bebeğim
Eki Görüntüle 630343
ay ne yalan söyliiim, sırf hürrem söylüyor diye sevemedim bu ninniyi
ben yine dandinidandini dastanayı söylerim..
.
danalar girsin bostanaa
kov bostancı danayıııı
yemesin lahanayııı :125::125:
bu ninni daha güzel demiiiii gacımmmm :13::13:![]()
ay ne yalan söyliiim, sırf hürrem söylüyor diye sevemedim bu ninniyi
ben yine dandinidandini dastanayı söylerim..
.