- 1 Nisan 2010
- 14.774
- 678
- 213
Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan oldu Sadıka ne kadar plan yaparsan yap bazen olmuyor işte açıkçası sadece Matrakçı için üzülüyorum..
hürremin gözü kara sülümana bile gösterdi hançeri:84:
Hürrem'e aşkından Mahidevran ile birlikte olmayan Süleyman şimdi Sadıka ile nasıl birlikte oldu?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
o elma alsın yesin,hazır hançer de var,mahi dıyarsa:hürremin süloşa yasak koyduğunu kriz geçirir,eminim nilgar bunu fırsat bulup kullanırsülüman bu defa avcunu yalayacağa benziyor nitekim hürem işe el attı
Öldür beni diye gösterdi öldürürüm seni deseydi daha iyiydi:88:
Olur mu Kardelencim, Hürrem akıllı davrandı.Hani sen dili ben dili varya ilişkide onu uyguladı.Sen beni seviyosun başkalarıyla halvete giriyosun öldürürüm seni dese ters teperdi, dırdırcı olurdu.O ne yaptı böyle yaparak beni üzüyosun öldürüyosun dedi.Sülümanda bu restten sonra başkalarıyla halvete girerse yuh olsun
yalnı ben çok sıkılmaya başladım.Bu tarihi bir dizi ,tarihi karakterlerin ismi aynen geçiyor.bence konuyu çok farklı yorumlamışlar ,bu da diziyi basitleştirmeye başladı.ben izlerken ya gerçekte ne olmuş bir gidip görebilsek diyorum.Eminim çok çok farklıydı.
Di mihürremin son sahnede sülümana davranışı cidden etkileyici hançeri süleymana soksa bu kadar acıtmazdı..
yaa arkadaşlar...bu sadece bir kurgu bildiğiniz üzre...ama gerçekte anlatılan kanunii sadece bir kez bu girişimde bulunmuş o cariyedede hürremi bulamayınca bu işe son verip hürremi nikahın almış ve hürrem,hükümdara nikah kıydırabilen tek sultan olarak tarihe geçmiştir...ne yazıkki onun döneminde sarayda cariye olan haremdeki kızlara...çürüyüp gitmişler...zaten bu dönemle beraber kadınlar arası ilişki yayılmaya başlamış erkeksizlikten dolayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?