Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
süleyman o tanya mıdır nedir onu beklerken resmen heyecanlıydı adam doymak bilmiyor....
yenisi gelsinnn

Hürrem yavaş yavaş Validenin gözüne girmiş gibi duruyor baksanıza odasına kadar gitti senden memnunum dedi ama Hürrem'de ne dedektif çıktı Sadıka'nın odasına girmeler araştırmalar felan. Pargalı anladı ama neden geldiğini. Ferhat Paşa hatalıydı ama kıza çok üzüldüm. Ne de olsa kocası, çocuklarının babası bende olsam öyle derdim. Yalnız Hatice bir İbrahim'i sevdiğini söylemyemedi abisine ama ablsı nasıl da çemkirdi padişah felan demedi vallla helal olsun bakalım Hatice'nin başına gelince ne yapacak. Babası kılıcı Mustafa'nın boğazına dayadığında sen beni öldüremezsin sen babamsın dedi ya çok dokundu bana. Sadıka kendi kendini yaktı sonunda Matrakçı ile evlendirilecek heralde olanda ona olacak. Hürrem o anda gerçelten canı yandığı için onu yaptı numara felan yoktu gözünün kırpmadan sıktı hançeri. Mahidevran bunu yapabilir miydi. Bu saatten sonra Süleyman'ın kimseye bakmaması lazım. Adamın hatn görünce gözleri parlıyor. Nasıl da bekliyordu Tanya'yı hevesi kursağında kaldı. Hürrem'deki cesaret, gözpeklik, korkmazlık hiçbirinde yok.. Mahidevran'a soktuğu laflara da bittim.

Bu arada Nigar kalfanın da gözleri parladı valla takıları görünce bir de Hünkar kalfası lafını duyunca. Ama ne yapacak çok merak ediyorum. Leo'nun hala orada olması tehlike. Nigar'daki cesarete bak ya öpmeye kalktı İbrahim'i. İlerde bir yakınlaşma olurmu ki acaba artık İbrahim'in onun duygularından haberi var. Leo yanına verilen adam oldukça kıskandı ama onu da geçecek bence..

Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman'ın asla söyleyemeyeceği bir söz söylendi
Muhteşem Yüzyıl dizisinin son bölümünde Kanuni Sultan Süleyman "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" dedi.

Ziya Paşa'nın Terkîb-i Bend adlı eserinde yer alan bu sözü Kanuni'nin söylemesi izleyenlerin kafasını karıştırdı. Zira Ziya Paşa bu şiiri 1870 yılında Cenevre'de yazdı. Kanuni Sultan Süleyman'ın ölüm tarihi ise 1566!

Kanuni'nin öngörüsü (!)
Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni Sultan Süleyman'ın ağzından çıkan bir söz, ekran karşısındakileri şoke etti. Bu yazıyı yazdığım dakikalarda bile elektronik posta kutuma "Böyle bir hata nasıl yapılır?" mesajları yağmaya devam ediyor.
Efendim, mevzu şu ki; Pargalı İbrahim, ahaliyi haraca bağlayan damat Ferhat Paşa'nın durumunu Kanuni'ye açıklar. Pargalı huzurdan ayrıldıktan sonra Süleyman şöyle der: "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir..." İşte filmin koptuğu an da burasıydı. Zira bu ünlü söz, Ziya Paşa'ya aitti ve Ziya Paşa da 1825-1880 yılları arasında yaşamıştı. Yani Muhteşem Yüzyıl'da anlatılan dönemden yaklaşık 300 yıl sonra...
Kanuni'nin devlet adamlığı tartışılmaz. Öngörüleri de öyle... Ama 300 yıl sonra edilecek bir lafı kelimesi kelimesine öngörmesi de Muhteşem Yüzyıl'cılar eliyle gerçekleşti. Şimdi gelecek bölümlerde kendisinden "İstikbal göklerdedir", "Benim memurum işini bilir", "Yediğim pekmez, gittiğim Antep, duvarda resmim, âlemde ismim var. Kimse bana hikaye anlatmasın" gibi yeni vecizeler bekliyorum...

yüksel aytuğ

bravo yüksel aytuğa
diziyi benim k.peder gibi izliyor...
sevgili k.pederimde çağrı filminde Anthony Quinn Peygamber Efendimize bir sahnede afedersiniz diyordu
oda bize dönüp ne saçma dimi sanki o dönemde afedersin mi vardı dedide
kendisine konunun özüne indiği için madalya takmıştık
dur ben bu akşam madalyayı babamdan alıp Yüksele vereyim...

kızlar fragmanı izlediniz mi şimdi verdiler
hürrem gidiyor saraydan ve mahi kendi kuyusunu kendi kazdı gibicesine birşeyler söylüyor
yine mahidevranın gülşahı birini bıçaklıyor hürrem gibi gösteriyorlar ama sanmam

izledim bende hürrem resti cekiyor suleymanın nikah kıyması yakındır.

Bende gülşah cocuklardan birini oldurcek gibi gordum

Ayyy Sülümandan iyice nefret ettimmmm bi de aşıktı güya nasıl kıyabildi Hürreme nasıl gitmesine izin verdiii

Yatakta bebek var sanırım Selim. Yanındaki Gülnihal ya da diğer cariye kızdır ama hangisini bıçakladı ve rüya mı değil mi çarşamba günü göreceğiz:26:

gülşah kimi bıçakladı kesin rüya yada kabus bu arada nigarı hiç iyi görmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…