Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Sultan Süleyman'ın erken bir tanımlaması Venedik elçisi Bartelemeo Contari'nin gelişinden birkaç hafta sonra elde ediliyordu. Contari;
"O yirmi beş yaşında, uzun fakat sırım gibi ve kibar görünüşlü. Boynu ince çok uzun, yüzü ince, burnu kartal gagası gibi kıvrık. Gölge gibi bıyık ve küçük sakalı var. Bunlara rağmen hoş çehreli. Derisi solgunluğa meyilli. Çalışmaya düşkün, bilgili, mahir bir efendi olacağı söylenir. Bütün insanlar onun hükümdarlığında iyilik umut ediyor."
diye ifade etmektedir

Eki Görüntüle 344405

Sultan, Belgrad Seferi'nin ilan ederken söyle demiştir;
Bu, harp demektir! Biz hakareti sineye çekecek kudretsizlerden, tabansızlardan değiliz. Tez zafer hazırlıkları tamamlansın. Belgrad Kapısı'nı kırmaya andımız vardır.[3]

Eki Görüntüle 344406

Eki Görüntüle 344407 :6:

Eki Görüntüle 344408 :6:

Eki Görüntüle 344409 :6:

Eki Görüntüle 344410 :6:

Eki Görüntüle 344411

Eki Görüntüle 344412

Eki Görüntüle 344413

Eki Görüntüle 344415
bu listeye bakılırsa adama topkapıya uğramamış bile ama bizim sülo topkapıdan çıkmıyor :27:

Bu büyük devleti idare eden benim; her ne yaparsam, yapılmış olarak kalır, zira bütün kudret benim elimdedir; memuriyetleri ben veririm, eyaletleri ben tevzi ederim; verdiğim verilmiş, reddettiğim reddedilmiştir. Büyük padişah bir şey ihsan etmek istediği yahut ihsan ettiği zaman bile eğer ben onun kararını tasdik etmeyecek olursam, gayr-i vaki gibi kalır; çünkü her şey; harb, sulh, servet, kuvvet benim elimdedir. [3]
Bu sözlerle İbrahim Paşa'nın iktidar hırsının hangi boyutlara ulaştığı anlaşılmaktadır. Paşa özellikle Irakeyn Seferi sırasında padişahtan kendisini soğutmaya başlamıştır. Defterdar İskender Çelebi'yi idam ettirmesinin padişahı ondan soğutan nedenlerden birisi olduğu düşünülür[4]. Ayrıca İbrahim Paşa ile ilgili kendisine hediye olarak gönderilen Kur'anları kabul etmediği, Hristiyanlık inancını taşıdığı, eşiyle ilgilenmediği, bazı cinayetleri sakladığı ve Doğu seferleri sırasında boş yere harcamalar yaptığı söylentileri yayılmıştı.

bu hatun harbiden boş bir hatunmuş yahu,arıyorum tarıyorum hatice sultana dair bişey yok kimin kızı kimin kardeşi olduğu yazıyor sultan selim camii de şehzadeler mezarlığında olduğu yazıyor hepsi bu ..abovvvvv :5::6::15:

Eki Görüntüle 344427

Ayşe Hafsa Sultan'ın kökeni hakkında çeşitli kaynaklarda iki değişik teori yer almaktadır. Bunlardan birincisine göre, Ayşe Hafsa Sultan'ın Kırım hanı Mengli Giray'ın kızı olduğu öne sürülmüştür. Ancak ikinci bir teoriye göre, Kanuni Sultan Süleyman Mengli Giray'ın kızından değil de, Yavuz Sultan selim'in başka bir eşi olan Avrupa kökenli bir cariyeden dünyaya gelmiştir.

Ayşe Hafsa Sultan (1479 - 19 Mart 1534), Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni sultan Süleyman'ın annesi ve valide Sultan'dır.

Ayşe Hafsa Sultan, Kanuni Sultan Süleyman 1520 yılında tahta çıkınca Valide Sultan oldu. Bu sıfat ile anılmış ilk padişah annesidir. 14 yıl Valide Sultan kaldı. Her ne kadar Valide Sultanlık döneminin sonları Kanuni'nin çok etki sahibi eşi Hürrem Sultan'ın zamanına denk gelmişse de, Kanuni'nin annesine sık sık danıştığı ve fikirlerine büyük önem verdiği bilinmektedir.

Yavuz Sultan Selim, ünlü;

Şirler pençe-i kahrımda olurken lerzan
Beni bir gözleri ahuya zebun etti felek

mısralarını Hafsa Sultan için yazmıştır.

Manisa'da 1522 yılında tamamlanan bimaristanı ile ünlü külliyesinin yanısıra, gelirlerini bu külliyeye vakfettiği Urla'da bir mescid yaptırdı. Marmaris'teki Osmanlı Kervansarayı'nı da, kitabesi 1545 tarihini taşımakla birlikte, Hafsa Sultan2ın ismi ile anılmaktadır.

19 Mart 1534 tarihinde oğlunun saltanatı sırasında öldü. İstanbul'daki Sultan Selim Camii'ndeki türbeye gömüldü.

http://wowturkey.com/tr483/Guven_Hoca_isabella.jpg

Kastilya Kraliçesi İsabella ;1451-1504, İspanya ‘nın Kastilya ve Leon Kraliçesi ,Aragon,Majorca ve Valensiya Kralının Eşi,Barselona Kontesi Kastilya Kraliçesi İsabella, Kastilya ve Leon ‘un kraliçesidir.Avrupa’nın modern satranç döneminde satranç taşı vezire , kraliçe (queen) denmesine ilham olan , kraliçe olarak bilinmektedir.Kastilya ve Leon Kraliçesi iken Aragon Kralı Ferdinand II. İle evlenerek İspanya’da güç birliğinin kurucusu olmuşlardır.

Kastilya Prensesi olarak dünyaya geldiği yıllarda , İspanya’da Müslüman Arapların hakimiyeti (711-1492) yaklaşık 740 yıldır devam etmekteydi.Satrancın Avrupa’ya gelişinin tarihide Arapların İspanya’yı fethine bağlandığı düşünülürse ,1469 yılında Kastilya’lı İsabella’nın Ferdinand II. İle evlenme kararı alması, hem İspanya tarihini hem de satranç tarihinin gelişimini etkilemiştir.

Eki Görüntüle 344427

Ayşe Hafsa Sultan'ın kökeni hakkında çeşitli kaynaklarda iki değişik teori yer almaktadır. Bunlardan birincisine göre, Ayşe Hafsa Sultan'ın Kırım hanı Mengli Giray'ın kızı olduğu öne sürülmüştür. Ancak ikinci bir teoriye göre, Kanuni Sultan Süleyman Mengli Giray'ın kızından değil de, Yavuz Sultan selim'in başka bir eşi olan Avrupa kökenli bir cariyeden dünyaya gelmiştir.

Ayşe Hafsa Sultan (1479 - 19 Mart 1534), Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'in eşi, Kanuni sultan Süleyman'ın annesi ve valide Sultan'dır.

Ayşe Hafsa Sultan, Kanuni Sultan Süleyman 1520 yılında tahta çıkınca Valide Sultan oldu. Bu sıfat ile anılmış ilk padişah annesidir. 14 yıl Valide Sultan kaldı. Her ne kadar Valide Sultanlık döneminin sonları Kanuni'nin çok etki sahibi eşi Hürrem Sultan'ın zamanına denk gelmişse de, Kanuni'nin annesine sık sık danıştığı ve fikirlerine büyük önem verdiği bilinmektedir.

Yavuz Sultan Selim, ünlü;

Şirler pençe-i kahrımda olurken lerzan
Beni bir gözleri ahuya zebun etti felek

mısralarını Hafsa Sultan için yazmıştır.

Manisa'da 1522 yılında tamamlanan bimaristanı ile ünlü külliyesinin yanısıra, gelirlerini bu külliyeye vakfettiği Urla'da bir mescid yaptırdı. Marmaris'teki Osmanlı Kervansarayı'nı da, kitabesi 1545 tarihini taşımakla birlikte, Hafsa Sultan2ın ismi ile anılmaktadır.

19 Mart 1534 tarihinde oğlunun saltanatı sırasında öldü. İstanbul'daki Sultan Selim Camii'ndeki türbeye gömüldü.

kadıncaaaz hürremden bi rahat edip, oğluşunun padişahlığında ,:49:valide sultanlığın :49:tadını çıkaramadı kiiii:52::52:
:9::9::9::9:

valide sultanın resmine bakılırsa kırımlı yüz hatları mevcut..
bence kırımlı..:8:
ama o şımarık kuzeni aybige yi hiç sevedim..:22:
ormanda dolaşırken, malkoçoğlu onu tenhada kıstırsa diyorum..:4:
aybige de rahatlıyacak, izleyici de..:1:

fotoğraflardan birinde gözyaşı sarayı denilmiş...bir yerde okumuştum,harem sadece topkapı sarayında padişah için yada hizmet için kurulmamış aynı zamanda sürgün yeriymiş,bazı valideleri oraya sürgün ediyorlarmış haremde cariyelerle birlikte bir nevi cezalandırılıyorlar gibiymiş araştırayım tam net yazarım..

birde biz hürroşa mahiye göğüsler ortada derdik eski haremdekiler hepten cıbıldakmış :44::30::52:

harem tasvirleri tamamen hayal ürünü..öyle anadan üryan, tüller dantellerle sarılmış cariye mi olurmuş..:50:
zaten büyük tarihçilerde böyle söylüyor, harem hayatını kimse bilmiyor deniliyor..
adamlar kafadan atmışlar, kadınların baldır bacak meydanda..:51:

harem resimlerini kimler çizdiyse kesin uçkuruna düşkün insanlarmış.. dervişin fikri neyse zikri oymuş hesabı ressamın hayalindeki neyse resmi de o olmuş

kızlar bu bölümle alakası yok ama isabellaya aklım takıldı, o noldu ? hizmetçisinden sonra hürrem onudamı öldürttü yoksa kaçırmışlarmıydı? ben hep kaçırıldı birgün biryerde bulunacak diye bekliyordum Hürremin yine başı yanar diye düşünüyordum ama İsabellasız tam 4 sene geçtiğine göre artık gelmesi imkansız. öldürüldümü yani? :26:

Back
X