M.Okay diziye başlamadan önce çok tarih kitabı okuduğunu söylemişti. Okumasaydı ne olucaktı acaba , okuduysa neresiyle okudu ?? Çok eleştirildi namaz sahnesi , sonuçta bilmeyince böyle çekiliyor işte..
Ben net'ten izliyorum , sana da tavsiye ederim , gereksiz yerleri geçiyorum hemen.
sülüman dönmüşşşşşbu demek oluyor kiii...hürroşun haftası başlıyor
sülo şinci hürremi pamuklara sarar,koynunda yatırır, balla besleraşk dolu bi bölüm geleccek kızlarr 69:
2 bölümdür deliriyoduk. valide, mahi ve mıstafa üçlüsü bıktırmıştı arrtık. emmme hünkarımız bu hafta geldi
hepsine bunun hesabını soracak
son olarak elif hatun öldüğüne göre mıstafa artk norayı alır halvete
aşk,intikam ve halvet dolu bi bölüm olur inşallah :118:
[video=youtube;zho29oTjeGQ]http://www.youtube.com/watch?v=zho29oTjeGQ[/video]
Muhibbi'nin (Kanuni Sultan Süleyman) Hürrem sultana yazdığı bir gazel ...
Bu dünyayı seninle sevmişim, Hürrem!
Öldürür diriltirsin, Mesih’im, Zühre’m!
Karun’ca mal yığsam ben neylerim sensiz,
Neylenir saltanat sensiz, gözüm, gözdem!
Allar kuşan, has bahçeden güller takın,
Bir düştür seyrettiğin aynadan madem!
Gel kavuş akşamla, desinler: “Ay doğmuş!
“Dağılmış, müjdeler olsun, zülüf, perçem!”
Yüzgörümlük Eflak ve Buğdan, dilersen
Bu can var, esirgenmez, iste bir tanem...
iyide ben namaz sahnesinde bişey görmedim doğru kıldılar bu sefer ama öncekini diyosanız hani sultan süleymanı namaz kılarken vurmaya çalışıyolardı ozaman hoca kıldırıyodu doğrulurken seminelallahulimen hamiden (yanlış yazmış olabilirim) diyceği yerde allahu ekber demişti orası yanlıştı ama bu sahnesinden yanlış yoktu
bende belgesel gibi olmasını istemiyodum diziyi seviyorum ama cidden bu dizinin tarih danışmanları berbat..bi haber gördüm bugün...keman icat olmamış o ylda,vivaldiyle de zmaanı uymuyo ama pargalı kemanla vivaldi çalıyo :) kostüm dekor takılmıyorum ama bazı şeyleri düzeltseler iyi olcak
kitap okumasını geç 1 yıl boyunca tarihçilerle görüştüğünü söylemişti
süleyman bölümün sonunda gelir tahminim hevesimiz bi digerki haftaya kalacak gibi
nezman böyle fragman izlesem cinlerim tepeme geliyorgecen hafta cariyeler bu haftada mahiiiiii kemigi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?