Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Yeni bir bölümde görüşmek üzere ....

ama şimcik mahide karakterinin elinde olsa hürremi çoluğunu çocuğunu o da çoktan öldürtürdü ki
Yani hürremi temize çıkarımş olduk öylemi helal olsun....

farkındaysanız infazı hürrem değil valide verdi.. bugün öğrenmese yarın öğrenecekti valide ..ayrıca ben mahinin gülşahını ilk bölümdem beri görüyorum,neden acaba hürremin cariyeler nerde?? hepsi mahinin kurbanı olarak gittiler..Nora da hürremin cariyesi ydi malesef oda gidici...

Valideye kim ispikledi???
Ayrıca kız saraydan gitse mustafa sancağa çıktığında yasak kalkıyordu sorun da ortadan kalkıyordu....
Ama doğru asil hürremin suçu yok...
Cariyelerini adam gibi seçseymiş ozaman, kızının yalanıyla küt diye kovduğu cariyeleri de vardı hürremin...

Yani hürremi temize çıkarımş olduk öylemi helal olsun....

Valideye kim ispikledi???
Ayrıca kız saraydan gitse mustafa sancağa çıktığında yasak kalkıyordu sorun da ortadan kalkıyordu....
Ama doğru asil hürremin suçu yok...
Cariyelerini adam gibi seçseymiş ozaman, kızının yalanıyla küt diye kovduğu cariyeleri de vardı hürremin...

yok kuzum amacım temize çıkarmak değil ben diziyi izliyorum keyfime bakıyorum
he illa da bi taraf olmam gerekirse hürrem derdim ...

sülüman hastayken ,mahi sülümani öldürdü oglunu tahda gecirdi hürremin cocuklarinida öldürdü sonra hürreme sira gecti :52::52:

mahi bunlari yapmak isterken melekmiydi :52: hürrem al intikamini :16::16:

kesınlıkle dadlum :52: mahı hurremın cocuklarının canına kastederken sessızdı buralar heheeey:52:

kim ne derse desin hürrem cok tatlıı bı bı bıtanee o :31: :16:

aynen öyle canım hurrem ballı lokum yaa :52: aşk kadını :52: :69: bu bölüm uzun zamandan sonra suleymanla ılk defa aşk meşk oldular :69:
ben kaçtım canlar haftaya goruşuruz :16: :38:

bu dizinin adı muhteşem yüzyıl değil hürremin hayatı olmalıymış.:50:
osmanlı imparatorluğunun yıkımına ön ayak olmuş birisinin bu kadar masum gösterilmesini anlayamıyorum:51:

Hürroş: Canım gözün aydın, hünkarımız iyileşti. :16: Yaa Hürroş, ben pek üzüldüm Efsun'a. Böyle olmamalıydı ne bileyim... Ama işte malum kaideler... Kızcağızın ne günahı var ama yaa... Canım sıkıldı yahu neyse. Cihangir'in ağrılarının geçmesine de ayrıca sevindim. Ama o kambur geçmeyecek Hürroş, benden söylemesi. Dost acı söyler kuzum.

Daye Hatun: Daye Hatun, hünkarımıza bir geçmiş olsun diyeyim geliyorum. Az bekle hele.

Sultan Süleyman: Geçmiş olsun hünkarım. Ayrıca, Mahidevran Sultan'ı es geçmenize hasta oldum, saygılar. :42:

Daye Hatun: Heh, geldim. Nigar'ın dediği gibi ne mal mülk varmış sende yahu. Allah daha çok versin, maaşallah. :9: Gülşah'ın morarmış suratını görmek çok keyifliydi yahu. İyi ettiniz tapuları değiştirmekle.

Mahidevran Sultan: Mahi, geçen hafta cenazemiz vardı. Elimden kurtuluğunu sanma yani. Koskoca valide sultanın yeğenine cariye muamelesi yapmaya kalkıyorsun. Vedalaşmamalar, bir tripler falan, ne iş? O hanedan mensubu bir yerde. Ya sen kimsin? Bir cariye. Yine sana karşı saygılı davrandı Aybige. Neyse ki kurtuldu. Ne kaynana olurmuş senden yahu. Aybige gidince ben bile rahatladım. Nereye, kime saracağını şaşırdın iyice. Valide sultanımızdan geliyor: 'Sen ne yaşamışsan haketmişsin.'

Nigar Kalfa: Hemen panik yapma Nigar. Hatice paşayı takip ettiriyor. Onun için bir süre uzak kalacaksınız. Özetle durum böyle canımcım. Sakin ol biraz. Gülşah'a 'sen kimsin be hatun' demene de çok güldüm. Nasıl belli paşa ile aynı havayı soluduğun...:23:

Hatice Sultan: Hatice, matrakçıyı tehdit ediyorsun ya bir şey saklıyorsan canını yakarım diye, heh işte o martrakçı zaten ölmekten beter bir halde yaşıyor. Sana uzun uzun anlatamayacağım şimdi. Yani tomas, matrakçıya koymaz.

İbrahim Paşa: Paşam, sakinliğinizi korumanıza hayranım. Ben olsam elli kere altıma ederdim herhalde telaştan. Bir süre dikkatli olacaksınız maalesef. Zaten bu arada sefer zamanı geliyor. Her şeyden, herkesten uzaklaşmak da iyi gelecek size.

bu bölümüde bitirdik....başlayımmm sıradannn

ilk başından girersek

süleyman hürrem aşkıı güzeldii özelliklede zehiri dökme sahnesi

sonra bali bey ve aybige durumu aybige ile olan aşkını aylardır anlattılar...

sonuna atraksiyon bağladılar ....iyi hoş aylarca izlettirdiler sonunda yüreğimiz ağzımıza geldi...

pekala neden aybige ve bali bey ayrı yollara gitti ??neden böyle bitirdiler???

bence erken çıktı bali bey......herkes şehrine gittikten sonra birleşmeli ve kavuşmalıydı bizi bu kadar beklettiler bide....

sonra mahinin maskesinin düşmesi güzeldii...valide gördü nihayetttt

haticenin bişeyleri çakması güzel ama anlamıyorum seviyormu sevmiyormu bu kadınn.....bi aşkından ölürüm tavırları bi asarım keserim

pargalıya hak vermeye başladım.....köpeği sankiii sinir ediyor beni bilee....sanki şimdiye kadar aşk dolu bir kadın oldu kocasına evlendiklerinden beri bir panik atak halleri delirdi kaldı....tabi adam gönlünün huzuruna gitti....

veee efsun işiii.......şimdi kızıyolar efsunun bebeğine hürrem kıydırdı diye evet böyle bakınca doğru
ama unutmayalımki mahide aynısını yapıyordu evladı gelmeseydi...susması sineye çekmesi mıstık yüzünden merhametinden değil.....aynı duyguları mahide besliyordu ess geçmeyelim bunuuuuuuuuuuu...........

ve şuda var fatma ile gülşah konuşurken bunu sultanmı yapacağız dediii....yani mahi her halukarda fırsatını bulunca bu işi bitirecekti...hiçbişey yoksa efsuna hürremeden dolayı gıcıkkk

efsuna gelince madem bi halt yedin bari asil öölseyydin be hatun burada bi arkadaş demiş yaaa şimdi mısıtğın gözünden düştün diyee...doğruuuu

bu haftada çok güzeldi anlamadım nası geçti zamannn

neyse kızlar önümüzdeki hafta yeni bir bölümde buluşmak üzere
herkese iyi geceler :16:

Efsun ölüyor mu bu bölümde anlamadım son nefesini mi veriyordu son sahnede?
Bi de mustafayla aybigenin nişanı bozulmuyormu bu olaydan sonra,yani durum balibeye ölüm cezası verilecek kadar vahim ama nişan düşmüyor öyle mi?
Ya bidaha çarşamba akşamları telefonumu kapatıcam,tam 58dakikalık bir görüşme yapmak zorunda kaldım izleyemedim off

Hürroş: Canım gözün aydın, hünkarımız iyileşti. :16: Yaa Hürroş, ben pek üzüldüm Efsun'a. Böyle olmamalıydı ne bileyim... Ama işte malum kaideler... Kızcağızın ne günahı var ama yaa... Canım sıkıldı yahu neyse. Cihangir'in ağrılarının geçmesine de ayrıca sevindim. Ama o kambur geçmeyecek Hürroş, benden söylemesi. Dost acı söyler kuzum.

Daye Hatun: Daye Hatun, hünkarımıza bir geçmiş olsun diyeyim geliyorum. Az bekle hele.

Sultan Süleyman: Geçmiş olsun hünkarım. Ayrıca, Mahidevran Sultan'ı es geçmenize hasta oldum, saygılar. :42:

Daye Hatun: Heh, geldim. Nigar'ın dediği gibi ne mal mülk varmış sende yahu. Allah daha çok versin, maaşallah. :9: Gülşah'ın morarmış suratını görmek çok keyifliydi yahu. İyi ettiniz tapuları değiştirmekle.

Mahidevran Sultan: Mahi, geçen hafta cenazemiz vardı. Elimden kurtuluğunu sanma yani. Koskoca valide sultanın yeğenine cariye muamelesi yapmaya kalkıyorsun. Vedalaşmamalar, bir tripler falan, ne iş? O hanedan mensubu bir yerde. Ya sen kimsin? Bir cariye. Yine sana karşı saygılı davrandı Aybige. Neyse ki kurtuldu. Ne kaynana olurmuş senden yahu. Aybige gidince ben bile rahatladım. Nereye, kime saracağını şaşırdın iyice. Valide sultanımızdan geliyor: 'Sen ne yaşamışsan haketmişsin.'

Nigar Kalfa: Hemen panik yapma Nigar. Hatice paşayı takip ettiriyor. Onun için bir süre uzak kalacaksınız. Özetle durum böyle canımcım. Sakin ol biraz. Gülşah'a 'sen kimsin be hatun' demene de çok güldüm. Nasıl belli paşa ile aynı havayı soluduğun...:23:

Hatice Sultan: Hatice, matrakçıyı tehdit ediyorsun ya bir şey saklıyorsan canını yakarım diye, heh işte o martrakçı zaten ölmekten beter bir halde yaşıyor. Sana uzun uzun anlatamayacağım şimdi. Yani tomas, matrakçıya koymaz.

İbrahim Paşa: Paşam, sakinliğinizi korumanıza hayranım. Ben olsam elli kere altıma ederdim herhalde telaştan. Bir süre dikkatli olacaksınız maalesef. Zaten bu arada sefer zamanı geliyor. Her şeyden, herkesten uzaklaşmak da iyi gelecek size.

muhteşemsinnnnnnnnnnnnnn canımmmmmmmmmmm

Doğmamış bebeğin günahı ne???
Hem bebek hem annesi öldü şimdi, bu mu intikam bu mu hak....
Anneyim aşığım demeyi biliyor ne anne ama bir de bunu normal ve hak görenler var onlara asıl hayretim...
geçen hafta mahiye nasıl kızdıysam saçmaladı diye bu hafta hürremden nefret ettim...
Dizi izlenmiyor fanatik taraftar olunmuş yaaa...

Hamile olduğum için böyle şeylerin espriyle karşılanması bile beni sinir ediyor, böyle hak aranmaz, böyle güç gösterilmez...

Sakin ol. Tabi ki haklı değil böyle intikam almakta, ama Mahi daha kötü, yani dizide öyle gösteriliyor. Mahidevranın tek derdi valide olmak oğlu padişah olsun. Gitgide daha acımasız hallere bürünüyor. Hürrem daha kontrollü en azından vicdanını dinliyor arada (mesela Hatice Sultan ın ağlamasından etkilenip İbrahim i öldürmekten vazgeçmesini hatırlarsan) hem Hürrem deki aşk teslimiyet duygusunun zerresi yok onda. Aşkı için Hürrem gibi savaşmadı. Hürrem gibi bir sevgiyle sevmedi Süleymanı. Her şeyi karşılık bekleyerek yapan bir karakter Mahidevran.

Efsun un son anda Hürremi satmasını da gayet haklı buluyorum, kendisini gammazlayanı bebeğine canına sebep olanı neden satmasın ki.

Süper olmuş. Hele "tomas, matrakçıya koymaz" bu kısma koptum :1:

körle yatan şaşı kalkar :D evet konuşma tarzları benzemeye başladı yumuk gözlü,hokka burunlu nigarın :D

:46:

hürrem kaldığı yerden devam edecek kötülüklerine
imparatorluk batırmiş kadın masum deyil

asıl esma sultana çok güldüm maçkoç oğluna yanıkya çok komikdi

Son düzenleme:
en sonunda valide gördü mahinin gerçek yüzünü:ssz:
hürrem acele etti efsunun hamileliğini valideye söylemekle,mahinin ekmeğine yağ sürmüş oldu.zira efsunun edirnede kaçınılmaz son bekliyordu:ssz:
efsunun edirneye giderken yanında hangi cariye vardı,efsundan nefret eden fatma!!!
mahi evvelden valide sultanı dolduruyordu şimdi mustafayı dolduruyor:27:sümsük mahi mustafası büyüyünce aslan kesildi:27::ssz:

Efsun öldü galiba:31:Pis şeytanın yüzünden:47:

Back
X