Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
bencede öldü şimdi annesiyle papaz olucaklar gibi geliyor herkes mahidevrana karşı tepkili artık ya hürrüm yaşadı ama oğlundan da korksun artık

ay bölümün başlangıçi izliyemedim,neyse,güzel bir bölüm oldu,vallah efsuna hem üzüldüm hem kızdım,hürröş olmasaydı o hala hizmetçi cariye kalacaktı,belli bir bedeli var gözdesi olması için bunu hürrem dedi ona,efsu da kabul etti,hem de baştan kaideler anlatıldı,iki sultan olmaz,hele de şehsade evlenmeden önce,bu yüzden şehsadenin önce bir karısı olmak zorunda,sonra basit cariyeden evlatları olabilir,efsu bunu bile bile yaptı,kendi kendini yaktı,en azından ben böyle düşünyorum,hürrem de doğrusunu yaptı,efsu tehlikei olmaya başladı,hem de yakın zamanda mahi ve efsu da onun evlatlarına acimıyorlrdı,hem de ne dedi hürreme mahi:feci sonlarını izliyeceksin, evlatların.kendi çıranı yaktı mahi,vardı ya bir kadın:şimdi ejderha uyor,ama siz onu uyandıracaksınız.neye valideye bayıldım,hele hürremi korumasını ve mahiye hak bildirmesini,bravo.sabırsızlıkla bekliyorum yeni bölümü,mustafa ne gıciklar hürreme yapıcak acaba?:42:güzel bir dizi,ama o zamanlarda yaşamak istemezdim,çok yalan dolan ve kardeş katletme vardı,brrr.sırf dizi oyuncu sempatik taraf tutuyoruz,ama hepsi de başarılı oyuncu

Son düzenleme:
bencede öldü şimdi annesiyle papaz olucaklar gibi geliyor herkes mahidevrana karşı tepkili artık ya hürrüm yaşadı ama oğlundan da korksun artık

valla bence de vefat etti,ama mustafa annesine tepki verse de karşı almaz,çünkü mahi valideye karşı az da olsa savundu oğlu,hürrem de azcik daha dişinı sıkıcak,var onu sevmeyenler harremde,o da farkında,o yavaş yavaş herkezin canını okuyacak:34:

Son düzenleme:
kızlar ben dikkatlide izledim ama valideye efsunu hürremin söylediği sahneyi göremedim.
hürrem valideyi sordu o tarafa yöneldi ama konuştuklarını görmedim.
var mıydı öyle bir sahne yoksa varsayımdan mı bahsediyorsunuz.
daye yakaladı onları daye de söylemiş olabilir valideye diye düşündüm bende.

sülüman hastayken ,mahi sülümani öldürdü oglunu tahda gecirdi hürremin cocuklarinida öldürdü sonra hürreme sira gecti :52::52:

mahi bunlari yapmak isterken melekmiydi :52: hürrem al intikamini :16::16:

Kimse mahiye melek demiyo ki peki hürrem melek mi sizce??:ssz::ssz:

Bebek düşünce mi bebek hürremin ispiyonuyla öldürülünce olmasın sakın...
Hürrem yapınca nasıl da normalleştiriyorsunuz yaaaa...
Mahi hürreme zehirli tatlı yedirince demediğiniz kalmamıştı ama....

Bebeği alıyolar hürremin parmağı olduğu için bebek düşünce deniyo :52::52:

çok sert bi bölümdü :)
ama benim kıızmın yine çarşamba krizleri tuttu her çarşamba olduğu gibi televizyonu kapat diye ağladı :(

Akşam seyredemedim çok fazlaa efsuna çok üzüldüm bebeğini kaybettti ..

Daye kadınım gene süperdi konuşturdu kişiliğini yine eğmedi başını gülşah cadısına karşı..

Jr hürreme bak sen bide bali beyin arkasından ağlıyor bücür seni..

Hürreme sinirim zaten bişi demiyorum ona :47::47:

Yaa Hürrem naptın, o garip bebeğin ne suçu vardı... Kız acıdan bağırırken içim yandı asıl acısının bebeğinin içinde öldürülmesi olduğu o kadar açıktı ki :14:
Ah Hürrem ah.. Zaten Efsun'un sonu hiç iyi değildi saraydan ayrılırken yanına Fatma'yı vermişler ya kesin dedim orada buna birşey yapacaklar... Bu kızın ne işi var onun yanında dedim ama gitmeden bitti işi.. Tüh yazık oldu sabiye. Kim ne derse desin Hürrem elini bebek kanına buladı.
Mahi bebeği düşürttürecekti ya ben o zaman da saydım sayıştırdım..
Neyse ben Hürrem'in Valideye gittiğini Validenin Dayeyi gönderip onları durdurduğunu düşünüyorum. Aslında bebeğin kanı Daye ve validenin de eline bulaştı.
Bu arada 17 yaşında bir kızı 17 yaşında bir gencin koynuna sokup sakın ha hamile kalma demek de ne kadar saçmadır yahu... Nasıl kalmasın. Şimdi birton icat çıktı insanlar gene de istenmeyen gebelik yaşıyorlar. Çok komikmiş bu eski insalar da ha...
Bi de Mahi diyor ya "Ben seni uyarmıştım" diye.. :36:

ne hürremciyim ne de mahidevrancı az çok hürremi seviyordum ne yalan söyleyim ama dün anladım ki saray kadınlarının hepsi aynı...

hürrem de mahidevranda istedikleri için hayatları çok kolay alabiliyorlar o dönemin şartları bunu gerektirsede hayatta kalmak için

öldürmek gereksede...ben dayecim :19: daye diyorum başka bir şey demiyorum :24:

mahidevran şehzadesini kullanıyor hayatt akalmak için gözünü hürrem hırsı bürümüş oğlunun ölümüne sebep kendisidir...

hürremde kızının hayatını ve diğer çocuklarını mahfedecek ...hürrem=mahidevran...

mıy mıy hatice de yanlış alarm aldı yahu yapacaksan bir işi tam yaptır bari :37:

Valla dizinin her bölümünü izlerken objektifliğimi kaybediyorum yavaş yavaş,:ssz:

Gerçekten Hürremi pürü pak süt gibi tertemiz,bir bebek kadar saf göstermeleri ve fanlarının da onu desteklemesini anlamakta zorluk çekiyorum,

Mustafa güçlenmesin diye Bali beyi resmen ölüme gönderdi,Aybigeyi de kullandı,(herkesi kullandığı gibi)

Mustafanın merhameti olmasaydı Bali bey ölüydü şimdi,

Tamam sarayın belli kuralları var ama Validenin düşündüğü gibi o bebeği taht için değil kıyamadıkları için öldürmediler,

Valide Sultan Mahinin gözündeki intikam ateşini gördü ya artık hayatta inanmaz ona,herşeyi intikam ve güç için kullandığını düşünüyo,

Bi arkadaş Mahinin bebeğinin de Hürrem yüzünden düştüğünü hatırlattı,iyi oldu unutmuşuz,

Prensese yaptıklarını da es geçelim hadi,

Hünkara aşkım sevgilim diyo ama en sevdiği oğluna kıyabiliyo Hürrem,doğmamış bebeğe de kıyabiliyo,:20:

Ne kadar masum ve aşık kutsal bi kadın gerçekten...
:27:
Hayır Mahiyi de savunmak değil amacım ama o eline güç geçseydi yapabileceklerini hayal etti çünkü yılların birikmişliği var,aşkını almış

elinden Hürrem,herşeyini almış,intikam almak istemesi normal,ama hiçbir zaman Hürremin çocuklarına küçükken öldürmeye falan

çalışmadı,Mehmeti havuza düştüğünde o kurtardı,isteseydi hiç kılını bile kıpırdatmazdı yani,ama Hürrem elinde güç olduğu her an

herkesi kullanmaya ve öldürmeye devam ediyor,

Ve bunun bedelini ilerde çocuklarının ölümüyle ve hiçbirisini tahtta göremeyerek ödeyecek bence,

Elinden gelse Hünkara her istediğini yaptıracak ama bakalım ilerde devlet işlerine karışmasıyla da görürüz bunu,

Dedim ya artık tarafsız olamıyorum yorumlarken,ama Hürrem gerçekten hiç ama hiç masum aşık bir kadın değil...:19::20:

Son düzenleme:
akşam ankarada elektrik kesintisi vardı diziyi kaçırdım derken geldi ama ne yalan yazım efsuna üzüldüm bebiş gitti sanrım efsunda ölcek mustafa nasıl üzüldü o dönemim kaynanaları ne kötüymüş

Yani hürremi temize çıkarımş olduk öylemi helal olsun....

Valideye kim ispikledi???
Ayrıca kız saraydan gitse mustafa sancağa çıktığında yasak kalkıyordu sorun da ortadan kalkıyordu....
Ama doğru asil hürremin suçu yok...
Cariyelerini adam gibi seçseymiş ozaman, kızının yalanıyla küt diye kovduğu cariyeleri de vardı hürremin...

Canım Peki bu güne kadar hürremi kimler ispiklediler söylermisin?farkındaysan hürremin yanındaki cariyelerin hepsi öldü,peki gülşah çok mu masumdu,yada senin dediğin gibi adam gibimiydi?zamanında gülşah mahidevranın haberi olmadan,hürrem sanarak hürremin cariyesini defalarca bıcakladı,ayşe diye bir cariye vardı onu ötmesin diye boğazını kesti sonra suçu hürremin üstüne attılar,menfati olmasa mahirdevranın efsunun da boğazını kestirecekti gülşahçığına..değilmi?ama bak gülşah fatma hala hayattalar,neden sence???adam gibi cariye olduklarındanmı???bence yanılıyorsun çünkü mahidevranın arkasında simdiye kadar hep valide vardı,ayrıca ibrahim paşada..hepsi hürremi bir kaşık suda boğmaya çalıştı,hürrem akıllı olduğundam bunlarla mücadele etmek zorunda kaldı,kötü olmasından değil:20:Ben de bir anne olarak doğmamış bebeğim öldürülmesine çok üzüldüm,benim asıl üzüldüğüm mustafaydı,çünkü mustafa hem aşık olduğu kadının hürremin maşası olduğu öğrendi, hemde bebeğini kaybetti varm daha ötesi:43::43:Ayrıca mustafa yetişmeseydi hiç acımadan mahidevran torunu halledecekti orayı kaçırdın galiba:1:

Hürrem'e kızmayın kızlar teamüller böyle o napsınn:34:
Sümsük sümsük oturup Mustafa'nın padişah olup çocuklarına
kıyışını mı izlesin? Bir kedi yavrusuna dokunduğunuzda bile
annesi boyuna bakmadan sizi parçalayabiliyorsa bir annenin
bunları yapmasından doğal ne var? Mahinin yaptıkları daha
mı kabul edilebilir?

Olayları bugünün şartlarıyla değerlendirmeyin. Bir babanın oğluna
zehirli kaftan gönderdiği bir dönemden söz ediyoruz. Hayatta kalmak
için öldürüyorlar, onların kuralı bu...

Son düzenleme:
Hürroş: Canım gözün aydın, hünkarımız iyileşti. :16: Yaa Hürroş, ben pek üzüldüm Efsun'a. Böyle olmamalıydı ne bileyim... Ama işte malum kaideler... Kızcağızın ne günahı var ama yaa... Canım sıkıldı yahu neyse. Cihangir'in ağrılarının geçmesine de ayrıca sevindim. Ama o kambur geçmeyecek Hürroş, benden söylemesi. Dost acı söyler kuzum.

Daye Hatun: Daye Hatun, hünkarımıza bir geçmiş olsun diyeyim geliyorum. Az bekle hele.

Sultan Süleyman: Geçmiş olsun hünkarım. Ayrıca, Mahidevran Sultan'ı es geçmenize hasta oldum, saygılar. :42:

Daye Hatun: Heh, geldim. Nigar'ın dediği gibi ne mal mülk varmış sende yahu. Allah daha çok versin, maaşallah. :9: Gülşah'ın morarmış suratını görmek çok keyifliydi yahu. İyi ettiniz tapuları değiştirmekle.

Mahidevran Sultan: Mahi, geçen hafta cenazemiz vardı. Elimden kurtuluğunu sanma yani. Koskoca valide sultanın yeğenine cariye muamelesi yapmaya kalkıyorsun. Vedalaşmamalar, bir tripler falan, ne iş? O hanedan mensubu bir yerde. Ya sen kimsin? Bir cariye. Yine sana karşı saygılı davrandı Aybige. Neyse ki kurtuldu. Ne kaynana olurmuş senden yahu. Aybige gidince ben bile rahatladım. Nereye, kime saracağını şaşırdın iyice. Valide sultanımızdan geliyor: 'Sen ne yaşamışsan haketmişsin.'

Nigar Kalfa: Hemen panik yapma Nigar. Hatice paşayı takip ettiriyor. Onun için bir süre uzak kalacaksınız. Özetle durum böyle canımcım. Sakin ol biraz. Gülşah'a 'sen kimsin be hatun' demene de çok güldüm. Nasıl belli paşa ile aynı havayı soluduğun...:23:

Hatice Sultan: Hatice, matrakçıyı tehdit ediyorsun ya bir şey saklıyorsan canını yakarım diye, heh işte o martrakçı zaten ölmekten beter bir halde yaşıyor. Sana uzun uzun anlatamayacağım şimdi. Yani tomas, matrakçıya koymaz.

İbrahim Paşa: Paşam, sakinliğinizi korumanıza hayranım. Ben olsam elli kere altıma ederdim herhalde telaştan. Bir süre dikkatli olacaksınız maalesef. Zaten bu arada sefer zamanı geliyor. Her şeyden, herkesten uzaklaşmak da iyi gelecek size.
Muhteşem yüzyıl:16: Muhteşem _andromeda_:16:
Valla dizinin her bölümünü izlerken objektifliğimi kaybediyorum yavaş yavaş,:ssz:

Gerçekten Hürremi pürü pak süt gibi tertemiz,bir bebek kadar saf göstermeleri ve fanlarının da onu desteklemesini anlamakta zorluk çekiyorum,

Mustafa güçlenmesin diye Bali beyi resmen ölüme gönderdi,Aybigeyi de kullandı,(herkesi kullandığı gibi)

Tamam sarayın belli kuralları var ama Validenin düşündüğü gibi o bebeği taht için değil kıyamadıkları için öldürmediler,

Valide Sultan Mahinin gözündeki intikam ateşini gördü ya artık hayatta inanmaz ona,herşeyi intikam ve güç için kullandığını düşünüyo,

Bi arkadaş Mahinin bebeğinin de Hürrem yüzünden düştüğünü hatırlattı,iyi oldu unutmuşuz,

Hünkara aşkım sevgilim diyo ama en sevdiği oğluna kıyabiliyo Hürrem,doğmamış bebeğe de kıyabiliyo,:20:

Hayır Mahiyi de savunmak değil amacım ama o eline güç geçseydi yapabileceklerini hayal etti çünkü yılların birikmişliği var,aşkını almış

elinden Hürrem,herşeyini almış,intikam almak istemesi normal,ama hiçbir zaman Hürremin çocuklarına küçükken öldürmeye falan

çalışmadı,Mehmeti havuza düştüğünde o kurtardı,isteseydi hiç kılını bile kıpırdatmazdı yani,ama Hürrem elinde güç olduğu her an

Ve bunun bedelini ilerde çocuklarının ölümüyle ve hiçbirisini tahtta göremeyerek ödeyecek bence,

Elinden gelse Hünkara her istediğini yaptıracak ama bakalım ilerde devlet işlerine karışmasıyla da görürüz bunu,

Dedim ya artık tarafsız olamıyorum yorumlarken,ama Hürrem gerçekten hiç ama hiç masum aşık bir kadın değil...:19::20:

Malesef senin tarafsız olduğunu kesinlikle düşünmüyorum,o biri mahidevranın bebeğini düşürürken sinirinden üzüntüsünden düşürdüğünü söylemedi galiba,yani hürremin en ufak bir müdahalesi bile olmadı,oda aklını kullansaydı hamileliğinde hünkarı kendine çekseydi ama o hayin planlar yaparak düşürdü bebeğini,ayrıca sabahıda hürremi öldüresiye dövdü,hürrem o sehzade annesi diye en ufak karşılık bile vermedi..acaba bunuda hatırladınmı??Ama bu hep böyle güçlü bir kadın gördüğümüzde hiç bir kadın çekemiyor malesef ne çamur atacaklarını şaşırıyor..günümüzde böyle osmanlıda bile böyleymiş demek ki...

Son düzenleme:

Tatlım diziyi eksik izledin sanırım. Mahi daha hürrem hamileyken tatlısına zehir atmadı mı?
Yani hem kendi canına hem de daha doğmamış çocuğunun canına kast etti. Ayrıca geçen
bölüm Hürrem'i tehdit ederken ne diyordu? "Sana ölüm yok. Yaşa ki evlatlarının hazin sonunu gör"
Bunu dile getirmeseydi bile ilerde çocuğu padişah olunca Hürremin çocuklarını yok edeceği aşikar.
:ssz:

:46::46::46:çok haklısınız..yani tek suçlu hürrem değlmiş...
Hürrem'e kızmayın kızlar teamüller böyle o napsınn:34:
Sümsük sümsük oturup Mustafa'nın padişah olup çocuklarına
kıyışını mı izlesin? Bir kedi yavrusuna dokunduğunuzda bile
annesi boyuna bakmadan sizi parçalayabiliyorsa bir annenin
bunları yapmasından doğal ne var? Mahinin yaptıkları daha
mı kabul edilebilir?

Olayları bugünün şartlarıyla değerlendirmeyin. Bir babanın oğluna
zehirli kaftan gönderdiği bir dönemden söz ediyoruz. Hayatta kalmak
için öldürüyorlar, onların kuralı bu...

Back
X