Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
Kanuni Sultan Süleyman Eşleri ve Çocukları ile ilgili detaylı bilgi için doğru yerdesiniz. işte Kanuni'nin eşleri ve çocukları

Hürrem Haseki Sultan

Şehzade Mehmed, Cihangir, Mihrimah Sultan ve II. Selimin annesi

Mahidevran Sultan Abd’ullah kızı ve Şehzade Mustafa’nın annesi

Gülfem Hâtûn Cariyelerden ve Şehzade Murad’ın annesi

Fûl-Dâne Hâtûn Abdullah kızı ve Şehzade Mahmud’un annesi.

Hürrem Sultan'ın ölürken son sözü ;
"Yüce Süleyman'a söyleyin, YEMİN ETSİN. Kur'an üzerine, Selim'in başı üzerine yemin etsin.. Ben öldükten sonra, yanına genç cariyeleri almayacağına yemin etsin ! Süleyman, Padişah hazretlerim, beni unutma..Senin ve aşkının kölesi olan bu zavallı cariyeni asla unutma..."

Sultan Süleyman'ın ölürken son sözü ise : "Geliyorum Hürrem bekle ey sevgilim.."

bi yanlışın var sanırım süleyman önce ölüyor

şansa bakın kızlar. bizim kocaların böyle haremi olcak adam yemin edecek...pehh öldüğümüz dakka bayram eder bunlar

naptıysa adama artıkölürken bile muma çevirmişşş

gerçi haremi olan bi irkeke de ben bakmam.

Son düzenleme:
en bastan beri mihrimahı ezgi asaroğlu oynasın demiştim cünkü cok güzel ve oyunculuğu harika az evvel nette gezinirken bir forumda ezgi asaroğlu için mihrimahı oynayacak dediler...ben de sevindirik oldum valla

Ful-Dane Hatunun Kanuni sultan eşlerinden biridir.Hakkında Şehzade Mahmud’un annesi olması dışında kesin bir bilgi yoktur.Kimi araştırmacılara göre kanuni sultan süleymenın ilk eşi kimisine görede son eşi olarak forumdas tanımlanır.Kanuni Sultan Süleymanın zevcelerinin sayısını, dört tane olarak gösterir ve bunlardan 1496'da doğup , 1550'de vefat eden ve adı bilinmeyen ancak günümüzde Fûl-Dâne Hâtûn söylenen , Mahmud adlı bir şehzadesi bulunan hatundur. 1499 da mahi doğmuşşş mahıyle aynı yaşlarda önce de olabılırmışşşş yanı 1. eşii sulumanın tarıhte öle dıyoooo

allah allah bende hürremin kollarında ölüyor diye biliyordum hatta

tam tersi hürrem için cami yaptırıyor ve hürrem caminin yapımının bittiği gün ölüyor.hatta çok ağrısı sızısı var dıye hurremı kucağında götürüyo araba sallanıyo diye.ve o camide süleymanın kollarında ölüyo işte.

Hürrem Sultan 18 Nisan 1558 tarihinde eşi Kanuni Sultan Süleyman'dan 8 sene önce 52 yaşındayken öldü. Oğlu II. Selim'in tahta çıkışını göremedi. Süleymaniye Camisi Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömüldü.

bu halvete giren kızın saçını bırazcık turuncumsu yapsalarmış mihrimah olabılırmış
sülüman mahiyi duyunca nasıl değişti ama..gıcık mahiiiiiii kendı gıtsın sıkıysa

hurremin Ölüm nedeni sıtma yada yüksek ateş veya kuluç hastalığı olduğu rivayet olunur. Kanuni ile edirneye yolculuk yapıyorlar ve edirne dönüşü hastalanıyor.

Türbenin iç duvarları bir cennet bahçesini tasvir eden İznik çinileriyle kaplıdır.

Hürrem Sultan son nefesine kadar iyilik ve yardımseverliğine devam ettirdi. Ölümünden sonra osmanlı düşmanlarının kendisi üzerinden çok sevdiği eşi Sultan Süleyman Han'a saldıracaklarından habersiz hakka yürüdü.

Mekanı Cennet Olsun, O'nu bu kadar kötüleyen ve sırtından para kazanmak için reytin uğruna bizans entrikaları ile süslü diziler çekenlere de Allah hidayet nasip etsin..

Ruhuna bir fatiha okumadan sayfayı kapatmayınız

Hürrem Sultan 18 Nisan 1558 tarihinde eşi Kanuni Sultan Süleyman'dan 8 sene önce 52 yaşındayken öldü. Oğlu II. Selim'in tahta çıkışını göremedi. Süleymaniye Camisi Külliyesi içinde kendisi için yaptırılan türbeye gömüldü.

Ölüm nedeni sıtma yada yüksek ateş veya kuluç hastalığı olduğu rivayet olunur. Kanuni ile edirneye yolculuk yapıyorlar ve edirne dönüşü hastalanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…