- 3 Ekim 2010
- 11.587
- 4.071
- 773
bu konuya ben sahsi fikrimi soyliyeyimsimdi soyle oluyor biz hurremciler herks ayni seyi yapardi derken evlatlarini ve canini korumak icin mecburen baskasinin evladina kiyardi diyoruz kaldi ki mustafayi gidip hurrem odurmedi emri o vermedi suleyman verdi yani direkt olarak gidip sahsi ile mustafayi oldurmedi olduremez ama mahidevran direkt sahsi araciligiyla hurrem i dovdu o da dovemezdi yasakti ama o aklini kullanmadi kendi dovdu ki kaldiki ozaman hurrem sadece bir gozdeydi yani mahidevran veya oglu icin bir tehlike olustrmuyordu mahidevran ne yaptysa kiskanclktan yapti ve bu sadece hurremin gucune guc katti bu yaptiklari.hurrem ise mehmetin olumunden sonra yasadigi aci ve mahidevranin mehmeti oldurdugu dusuncesi ile mustafaya karsi suleymani doldurdu ve mustafaninda o siralarda suleymana karsi hatalari olmustu kendi basina nikah kiyma suriyeye gidip dusmanlarla gorusmek gibi ve halk mustafayi dahada cok sevince suleyman oglunun taht hirsindan korkup oldurttu mustafayi .
yani kisaca demek istedgm mahidevran yaptiklarini ortada bir tehlike yokken sirf kiskanclik ugruna yapti ve bu hurremin dahada yukselmesini sagladi
hurrem ise yaptiklarini evlat acisi yasayinca diger evlatlarini da kaybetme korkusu ile yapti kesinlikle bu yuzden hurrem melek degilse bile mahidevrandan daha akilli daha iyi niyetli![]()
Ben öldürtecek kısmından bahsetmiyorum zaten, hani saraya casus göndermişti ondan bahsediyorum, akıllı olabilir, şanslı da bir ekip halinde hareket ediyorlar ama iyi niyetli kısmına katılamıyorum. Sonuçta mustafa orada ölebilirdi, amacı bu değil miydi? Nedendi durup dururken şehzadelerine bir tehdit olarak mı gördü mustafayı? O casus kızın gözünü korkutup, ailesiyle tehdit edip ki istediğini söylemeseydi rüstem her şeyi yapardı da ölümüne sebep oldu. Diyorum ya, benim için kötülük yapan herkes aynıdır, ben diyemem hürrem kötü de mahi ya da hatice iyi.
Son düzenleme: