Muhteşem Yüzyıl Star Tv

Eski Hürrem Sultan Meryem Uzerli diziden ayrılması sizi nasıl etkiledi ?

• Bir daha bu diziyi izlemem

OY: 54 23,3%
  • Gelen gideni aratacak gibi ama izlerim

OY: 45 19,4%
  • Kimse vazgeçilmez değildir. Emeğe, ekibe saygı aynı keyifle izlemeye devam

OY: 65 28,0%
  • Kararsızım ama eski tadı kalmadı. İzlesem de olur izlemesem de.

OY: 84 36,2%

• Ankete Katılan
    232
kızlar ben uyumuş kalmışım hürremin rüyasına uyandım ne olduki sümbül neyi anladı,kim kimin tarafına geçti

büyücünün odasında büyü malzemelerini buldu gitti hürreme söledi büyü yapanı buldum büyüleride dedi birlikte gittiler bi baktılar büyücü öldürülmüş.onuda fahriye öldürmüş.sonra sümbülde birde fahriye şüpheleniyordu ondan diye hürremde aramızdaki casus olabilrmi dedi.ama şimdiki balkon sahnesi kabusmu gerçekmi anlaşılmadı daha:31:

kızıyorum ama seviyorum reyizi dedin ya, ondan içiyom:ssz:

Çok akıllı kadın vesselam...

Sağlıklı halleriyle 3 hatun , ne 3'ü 4 hatta " Şahuban+Mahidevran+hatice + birde neydi adı Sülüman'ın ilk hanımı " şimdiye kadar kurmadıkları plan kalmadı , hiç biri tutmadı..

Hürrem ise bu hastalıklı haliye anında durumu kılıfına uydurdu , tereyağdan kıl çeker gibi...

Hele hele ara ara Mahidevran'ın planlarına zamanında Hatice balıklama atlamıyormuydu , neremle güleceğimi şaşırıyordum :1:

Hurrem onca hayir isiyle ugras ,kokune kadar Müslüman ol,
Kendi hayrına bir besmele cekeme :27:
Fesatliktan aklına gelmedi zaar.

o kadar karabasan bastı bilmem ne, bi ayetel kursi okuyup yatmak aklına gelmedi...
allahtan süt oğlan söyledi de...yaparsa o da..:27:

kızlar iyi geceler ben gidiciyim gözler kapanıyor.bir de bu çıktı ya hamilelikten mi nedir.

Çok akıllı kadın vesselam...

Sağlıklı halleriyle 3 hatun , ne 3'ü 4 hatta " Şahuban+Mahidevran+hatice + birde neydi adı Sülüman'ın ilk hanımı " şimdiye kadar kurmadıkları plan kalmadı , hiç biri tutmadı..

Hürrem ise bu hastalıklı haliye anında durumu kılıfına uydurdu , tereyağdan kıl çeker gibi...

Hele hele ara ara Mahidevran'ın planlarına zamanında Hatice balıklama atlamıyormuydu , neremle güleceğimi şaşırıyordum :1:

o 4 ü biaradalar, hürrem kadar fesat olamıyolar ya, ondan beceriksiz çıkıyolar..:52:

o kadar karabasan bastı bilmem ne, bi ayetel kursi okuyup yatmak aklına gelmedi...
allahtan süt oğlan söyledi de...yaparsa o da..:27:

Süt oğlandan hep gazman rolüne tekrar dönüp uçmasını bekliyorum.:10:
Hurrem ondan evvel uçmazsa tabi:23:

Hurrem onca hayir isiyle ugras ,kokune kadar Müslüman ol,
Kendi hayrına bir besmele cekeme :27:
Fesatliktan aklına gelmedi zaar.

dızıde o hayır ıslerıni hayırdan zıyade devlet ılerı gelenlerının eslerınden bır mutevellı heyetı kurup,onlarla yakınlık temın edıp boylece de kocalarını da kendı tarafına almak ıcın yaptıgı vurgulanıyodu ;-) gercekte de oyledır muhtemelen.hayalı ıhracat gıbı,ahahahah,bı nevı paravan sırket kurdu mutevellı heyetı baskanı huro :-P oyle geyık gecıyo kı artık bolumler,pufff,nerde mımar sınan?pırı reıs nerde

Dumandan pargali silueti cikmali :ssz:
Hurremin elindeki dövme izleri ne ara kayboldu?yikayinca cikmamisti sanki.
Küpe de firar.yine mi tirt bolum:24:

dızıde o hayır ıslerıni hayırdan zıyade devlet ılerı gelenlerının eslerınden bır mutevellı heyetı kurup,onlarla yakınlık temın edıp boylece de kocalarını da kendı tarafına almak ıcın yaptıgı vurgulanıyodu ;-) gercekte de oyledır muhtemelen.hayalı ıhracat gıbı,ahahahah,bı nevı paravan sırket kurdu mutevellı heyetı baskanı huro :-P oyle geyık gecıyo kı artık bolumler,pufff,nerde mımar sınan?pırı reıs nerde

Esas oğlan 'kanuni' yokki onlar olsun,onlarda girerse hurronun eteğine yapışır zaten.

bu ne boş, bu ne gereksiz bir bölümdü yarabbiiii :99:

al benden de o kadar.
bomboş bir bölüm tek iyi yanı reyizin bu kez ki planlarında biraz daha akıl parıltısı var.
Birde büyücüden kurtulduk.

iyi geceler kknın güzel hatunları.
bir bölümün daha sonuna geldik.

Bakın ne buldum , gerçekten etme bulma dünyası işte....

I. Süleyman'ın Saruhan sancakbeyliği sırasında sunulduğuda sayılmaktadır. 1512 yılında Şehzade Mahmud'u doğurduğu görülüyor. Fakat I. Süleyman çocuk yaşlarda olduğundan dolayı Fülane Hatun ve Şehzade Mahmud'la ilgilenmediği ve Mahidevran Sultan'ın I. Süleyman'a sunulmasıyla güzelliği ve zekasıyla I. Süleyman'ı etkilemiş ve üstüne bir de Şehzade Mustafa'yı doğurunca Fülane Hatun gözden düşmüştür. Şehzade Mahmud veliaht konumda iken Süleyman'ın her yerde veliahtı Şehzade Mustafa'yı göstermesi Fülane Hatun'un gözden düşmesine örnek sebeplerdendir.

1521 yılında hastalanıp ölen Şehzade Mahmud'un ardından üstüne Gülfem Hatun'un, Mahidevran Sultan'ın ve en sonda Hürrem Sultan üstüne gelip Süleyman'a çocuk vermeleri onu gözden düşürüp önemsiz hâle getirdi. Bunun üstüne oğlunun acısıda ekleyince saray hayatından kurtulmak istedi ve kendini azlettirdi. Böylece saray dışına çıkmış oldu.

Ne demişler KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR HESAP DÖNER... Niye üzülmüşümki ben Mahi'ye o da başkasına yapmış Hürrem'in ona yaptığını...Eeee nerde kaldı Mahidevrandaki zamanın da olan zeka ???

iyi geceler kızlar evet tırt bir bölümdü ama yinede güzeldi,sarayın ışıltısı,o bahçelerin güzelliği,odaların süsü yeter...birde demiyorlar mı hazineye ibonun altınları takviye edilirse bir nebze rahatlarız diye,kardeşim nigar hatunun kulağında bile süslü mücevherli küpeler var,osmanlı çok saçmış savurmuş yahuuu....

Bakın ne buldum , gerçekten etme bulma dünyası işte....

I. Süleyman'ın Saruhan sancakbeyliği sırasında sunulduğuda sayılmaktadır. 1512 yılında Şehzade Mahmud'u doğurduğu görülüyor. Fakat I. Süleyman çocuk yaşlarda olduğundan dolayı Fülane Hatun ve Şehzade Mahmud'la ilgilenmediği ve Mahidevran Sultan'ın I. Süleyman'a sunulmasıyla güzelliği ve zekasıyla I. Süleyman'ı etkilemiş ve üstüne bir de Şehzade Mustafa'yı doğurunca Fülane Hatun gözden düşmüştür. Şehzade Mahmud veliaht konumda iken Süleyman'ın her yerde veliahtı Şehzade Mustafa'yı göstermesi Fülane Hatun'un gözden düşmesine örnek sebeplerdendir.

1521 yılında hastalanıp ölen Şehzade Mahmud'un ardından üstüne Gülfem Hatun'un, Mahidevran Sultan'ın ve en sonda Hürrem Sultan üstüne gelip Süleyman'a çocuk vermeleri onu gözden düşürüp önemsiz hâle getirdi. Bunun üstüne oğlunun acısıda ekleyince saray hayatından kurtulmak istedi ve kendini azlettirdi. Böylece saray dışına çıkmış oldu.

Ne demişler KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN OLUR HESAP DÖNER... Niye üzülmüşümki ben Mahi'ye o da başkasına yapmış Hürrem'in ona yaptığını...Eeee nerde kaldı Mahidevrandaki zamanın da olan zeka ???
aa şaşırdım ilginç bi gelişme duymamıştım:53:
hep üzülürdüm mahidevrana işte etme bulma dünyası:ssz:

mahidevran oğlu mustafanın vefatından sonra manisada unutulup kalmış (gerçek bu). en son mustafanın mezarı başında ölü bulunmuş.

iyi geceler kızlar evet tırt bir bölümdü ama yinede güzeldi,sarayın ışıltısı,o bahçelerin güzelliği,odaların süsü yeter...birde demiyorlar mı hazineye ibonun altınları takviye edilirse bir nebze rahatlarız diye,kardeşim nigar hatunun kulağında bile süslü mücevherli küpeler var,osmanlı çok saçmış savurmuş yahuuu....

Nigarın kulağında olur tabi mücevher , zamanının koskoca Paşa Metresiydi .. Şimdi de Paşa karısı... Ne şans varmış
Nigarda 'da , hey maşallahhh heyyy :ssz:

arkadaşlar hürrem kızını diyarbekir valisi rüstempaşayla evlendiriyor, hürrem adet olduğu üzere şehzadeleriyle saraydan sancağa çıkmayıp sürekli sülümanının yanında kalmayı tercih ediyor. rüstem paşa da damat olduktan sonra vezir-i azam tayin ediliyor. (yazık oldu burak özçivitime :5:) kanuninin vefatına kadar kızı ve damadı ülke yönetiminde 1.dereceden söz sahibi oluyorlar. yani bir süre sonra mihrimah hürrem sultanın yerini alıyor. (senaryo değil haa gerçek bunlar)

Back
X