Mükemmel bir tatil beni bekliyor

Ben pek umutlu bakamadım olaya sonuçta tatil köyü değil eşinin köyü hergün deniz kum güneş zor bikaç gün eşin arkadaşlarıyla falan sende kaynanan ve komşularla takılabilirsin ama kısa bi süre nasıl olsa geri kalan tatilini kafana göre yaparsın ayrıca herkese hemşire olduğunu duyurmak için herşeye katlanılır bence:9:

Köyleri deniz kenarı evleri müstakil denizi falan görüyor bunları düşünüp teselli buluyorum benim iki hafta daha iznim var ama eşim daha fazla çıkamaz ben kalan iznimi de memlekette geçireceğim bizim beraber sadece bir haftamız var kızı var 100 km bile uzaklıkta değil ta Ankara'dan oğlunu arıyor. Eşim her gün denize gideriz diyor ama pek güvenemiyorum orada büyüdüğü için beni unutur arkadaşlarına takılabilir. Gelen herkese konu açıldıkça hemşire olduğumu söyleyeceğim bunu söyleyen kayınvalidem karı koca köyde çiftçilik yapıyorlar. Nasıl bir zeka çözemedim. Dediğiniz gibi iyi yönlerini düşünüp kendimi motive edeyim.

siz kendi memleketinize gidecekmişsiniz ama eşinin de ailesini görmesinde sakınca olmaması lazım

şu meslek konusunda ise hadi kayınvalidene cahil diyelim ya doktor olan kocan annesi seni doktor olarak tanıttığında hiç mi anne dur orda ne oluyor demedi , tavrını koyamadı çok şaşırdım valla

siz kendi memleketinize gidecekmişsiniz ama eşinin de ailesini görmesinde sakınca olmaması lazım

şu meslek konusunda ise hadi kayınvalidene cahil diyelim ya doktor olan kocan annesi seni doktor olarak tanıttığında hiç mi anne dur orda ne oluyor demedi , tavrını koyamadı çok şaşırdım valla

Kayınvalide bunu köyde herkese bu şekilde söylediğinde biz Ankaradaydık çok sonra duydum eşim tabi ki kızdı ama neyi değiştirir ki iki kızdı üçüncüsünde unuttu

canım senin konularını baştan beri biliyorum sakın yanlış anlama eleştirmek amaçlı söylemiyorum ama olaya birde bu tarafından bak.
onlar anne baba seninde çocuğun olunca anlayacaksın evlat ne kadar tatlı ne kadar seviliyor ve ne kadar emek veriliyor. eşin anladığım kadarıyla anne babasıyla çok görüşmüyor. senede 1 hafta onlarla geçirmek o anne babaya çok mu. sende anne olacaksın. evladın senede 1 hafta bile gelmese ne yapardın. ne ekersek onu biçeriz sen ii ol bak göreceksin hep iylikler seni bulacak. anne babası ne derse desin sabır et sonra bir fırsat çıkar eşinle yine tatil yaparsın. zaten bu tatili hoşgörülü güzel geçirince göreceksin ki eşinle muhabbetin bile değişecek.
benimde 2 tane abim var küçük olan sende 2 gün bile gelmedi annem babam onları o kadar zor şartlarda imkanların çok dışında okuttular ki. eşide hep soğuk anlam vermediğim bir şekilde. annem babam olsun ne yapalım onlar mutlu olsun diyorlar. ama buruklar. annemin hep içi sızlıyor. ve sonuç ne biliyormusunuz işleri nedense bilmedikleri sebeplerden hiç rast gitmiyor. bunu ben gözlemliyorum. abime ima da ettim eşin mecbur değil ama sen mecbursun. anne babanın gönlünü yap ama yapamıyor ya da yapmıyor. ben eşime hep derimki anneni ara babanı ara.
eşim ben işteyken telefon eder evde yemek yok bişey yok annemleri çağıralım mı tamam derim daha hiç hayır demedim. onlara hizmet ederim ayaklarım kopar. arkasında geçenlerde ilk defa eşim teşekkür etti. ben yapıyorum niye biliyormusunuz kandi annem babam bu durumda bende uzak dursam eşime hep hayır desem oda ister istemez hiç bişey yapamayacak ailesinden uzaklaşak birde bizim aramızda bozulacak. ben elimden geleni yapıyorum. kayınvalidem arada lafta söyler bilmişlikte yapar olsun der geçerim. başta bende çok zorlandım eşimle çok kavga ettik ama bu yolu tercih ettim inanın daha mutluyum. sizde deneyin inanın bu yol ötekinden daha güzel ve rahat.

Son düzenleme:
kafanda büyütme olayı. kayınvalideniz olmasaydı eşiniz olmazdı. onu doğurmuş büyütmüş.
bir anne çocuğuna ölene kadar bakar gık demez.
bir çocuk annesine bir hafta ayırmış çok mu?

sabahları eşinle denize gidin, dönüşte tüm aile beraber denize karşı kahvaltı yapın.

denize karşı keyif kahvesi için, okumak istediğiniz kitapları okuyun, bilgisayardan izlemek isteyip fırsat bulamadığınız filmleri izleyin.

siz rahat olduktan, bir gözünüz kör, bir kulağınız sağır olduktan sonra o bir hafta çabucak geçer.

size iyi ve mutlu tatiller diliyorum. yorucu bir mesleğiniz var. dinlenmeye bakın. kafanızda da tatille ilgili kötü senaryolar yazmayın.

Sanırım oraya gitmekten ziyade seni doktor olarak söylemesine takıldın bence hiç kafaya takma çok canın sıkılırsa al bir kitap eline denize git akşam kadar vakit geçir. Bir de şu açıdan düşün kurak bir köye gitsen yapacak hiçbir şey yok en azından gittiğin yer anladığım kadarıyla tatil yöresi.

Son düzenleme:
Bence tatilinizi bölün yani bir haftanın tamamını yanında geçirmenize gerek yok. Birkaç gün kv de kalırsınız sonra kendi tatilinizi yaparsınız.

Sizin doktor olduğunuzu söylemesi onun yalanı o düşünsün sonucunu. Siz göğsünüzü gere gere "hemşireyim" deyin :51:

Kayınvalide bunu köyde herkese bu şekilde söylediğinde biz Ankaradaydık çok sonra duydum eşim tabi ki kızdı ama neyi değiştirir ki iki kızdı üçüncüsünde unuttu

eşin bu tipte birisiye o zaman yapacak birşey yok
dediğim gibi kendi tatilinde annenlerin yanına gideceksen
eşinin tatilinde de gitmeniz çokta anormal değil

Olayı çok büyüttüğünüzü düşündüm.

Sonuçta sizden uzakta yaşıyorlar ve 1 hafta sizi görmek istemişler,siz kendi ailenizin yanına 2 hafta gittiğiniz halde onlara 1 hafta gitmek bu kadar zor olmamalı.

Kaldıki farklı şehirlerdesiniz,oğlumu özledim deyip 2 ayda bir gelip 10 gün yanınızdada yayılabilirlerdi.

Sizi doktor olarak tanıtması hoş değil tabiiki.

Köye gittiğinizde eşinizden rica edin ve sizin hemşire olduğunuzu ve bununla gurur duyduğunu herkese söylesin.

Tabi ki söyledikleriniz doğru 17 yaşından beri oğullarını doğru dürüst görmüyorlar ben bu konuda eşime kızıyorum bir insan anne babasından kopması bu kadar normal değil. Dediğiniz gibi iyi olmaya çalışacağım belki onlar da bana karşı değişir.

Tabi ki söyledikleriniz doğru 17 yaşından beri oğullarını doğru dürüst görmüyorlar ben bu konuda eşime kızıyorum bir insan anne babasından kopması bu kadar normal değil. Dediğiniz gibi iyi olmaya çalışacağım belki onlar da bana karşı değişir.[/QUO

sen ii ol bak göreceksin mutlaka bişeyler değişir. değişmesede iylik hiçbir zaman zarar gelmez. iylik yap denize at demişler. ben buna çok inanıyorum. ve eminimki bişeylerde değişecekler.

erkek çocukları çoğunlukla böyle birde hayatları yoğunsa ailelerine vakit ayıramıyorlar ama çok hata. ve eminimki bir gün pişman olacaklar

Yerinde olsam, köye gider ve kayınvalideciğiniz birine sizi tanıştırdığı zaman "merhaba, ben hemşire tanufuk" diye kendimi ufak bir detayla tanıtırdım. :1:

1 hafta deniz,kum,güneş..ohh ne güzelmiş eğer sen gitmeyeceksen ben gidebilirim :1: yalnız doktor falan değilim öğretmenim k.valideyi zor duruma düşürmeyelim şimdi:27:

git bence,gez,kafaya birşeyi takma,hemşire olduğunu soranlara söyle ve güzel bir 1 hafta geçir..

Back
X