mükemmel ilişki var mıdır?

ilişkine sevdiğine nasıl bakarsan o kadarıyla yaşarsın birlikteliğini. ben buna inanırım...

belki biraz şans belki kısmet işi asaf'ın dediği gibi;
Seni bende, beni sende arıyorlar,
Beni senden, seni benden tanıyorlar,
Bir birim gibiyiz tümünün gözünde,
Yarımlarımızı bütün sanıyorlar... diyebilmek belki de, dileyen herkesin bulması ümidiyle elbette.......

mrb, basligini cok sevdim fakat konuyu acmak icin yazdiklarini basligini onemseten ve tercumesi olan birseylar yazsaydi tam olurdu.

Dogrusu bence, mukemmel iliski diye birsey yok. Mukemmel olmasi ne demek? yani hergununu toz pembe yasamak mi demek? hergun siir, guzel sozl, ilgi, pohpohlanmak mi? Bence mukemmel dgl de mutlu bir iliski icin yazsaydi daha guzel olurdu cunku hayatta mukemmel olan hic birsey yok, eger bir sey cok ama cok guzel gidiyorsa bil ki o iste aslinda yolunda gitmeyen birsey var. Her cift'e ya partnerler ayni karaktere sahip olurlar ve anlasabilecegi konulari oldugu gibi hic anlasamadigi konulari da olur fakat diger taraftan ise karakterleri birbirine tam zit olan ciftler de var mesela biri sinirli digeri sabirli bu zit karakterler iliskini dengesini koruyor peki ya ikisi sinirli olsaydi? biri digerini dinlemezde her ikisi "ben hakliyim" diye uste ciksa.. hmm ... bu dogru dgl! Bence karakter ve dusunce zenginligi biryerde iliskinin "mukemmel" olmasinda pay bicer. Bir nevi uyum saglamak..

ya aslinda bu konuya roman yazilir, senin sordugun daha cok genel bir cvp ister sanirim.. "mukemmel" yani mutlu (desek daha iyi olur) iliski kurmak icin bence bunlar gerekir:

- Iletisim kurmak ve kurmasini bilmek
- Herezman dinlemek, onyargi yapmadan sonuna kdr dinlemek, ve sonunda kendini fikrini de ortaya koymak (cok onemli ve ihmal ettigimiz bir sey)
- Sakin savranmak, fevri cikislara sebep olmamak, ofkeyi kontrol etmek
- SOn soyleyecen sozu ilk soyleme, kalp kirma
- Sevgilini/Esini yaninda bir cop veya kopek gibi dgl de insan gibi davranmak, saygili olmak
- Verdigin saygiya saygi saglamak
- Vs

evet haklısın canım konu başlıgını yazarken aklıma bişey gelmedi aslında mükemmel ilşki degilde daha gzl birşey olblrdi mükemmelik herkese göre degişir arkadaşlar bana göre ve bi çoguna görede sevgi saygı hoşgörü bazen ne kadr bizde olsada karşı taraftda olması gerekir kavga olsada saygı olması gerekir herşey dozunda gzldir gbi :61:

evet haklısın canım konu başlıgını yazarken aklıma bişey gelmedi aslında mükemmel ilşki degilde daha gzl birşey olblrdi mükemmelik herkese göre degişir arkadaşlar bana göre ve bi çoguna görede sevgi saygı hoşgörü bazen ne kadr bizde olsada karşı taraftda olması gerekir kavga olsada saygı olması gerekir herşey dozunda gzldir gbi :61:

Evet canim, mesajimi istedigimi iletebildiysem ne mutlu bana :-)
ama sunu da soyleyeyim ki teori pratikten her zmn kolay olmustur, umarim bu mutlu anlaminda olan "mukemmel" iliski icin gerekn puf noktalarini hayata gecirebiliriz canim..

mükemmel insan varmı ki mükemmel ilişki olsun :27:
yoktur mükemmel göstermeye çalışan insanlar vardır :9: :82:

Evet canim, mesajimi istedigimi iletebildiysem ne mutlu bana :-)
ama sunu da soyleyeyim ki teori pratikten her zmn kolay olmustur, umarim bu mutlu anlaminda olan "mukemmel" iliski icin gerekn puf noktalarini hayata gecirebiliriz canim..

inşallah canım ama heşeyin sende bitmiyoki karşındakininde buna katkısı olması gerekli sevgi emek gerektirir zaten sevgiye güvenimide kaybettim :2:bilmiyorum bi gün gönlümüzden geçen en güzel şeyleri yaşarız:69::69::34:inşallah hayırlısıyla tabiki:)

Son düzenleme:
inşallah canım ama heşeyin sende bitmiyoki karşındakininde buna katkısı olması gerekli sevgi emek gerektirir zaten sevgiye güvenimide kaybettim :2:bilmiyorum bi gün gönlümüzden geçen en güzel şeyleri yaşarız:69::69::34:

Mükemmel ilişki demek kaya gibi sağlam bir sinir sistemine sahip olan ve her durumu kurtarıcı , idareci olmakla olcağına inanıyorum.:65:
Kimse mükemmel değildir ki ilişkilerde mükemmel olsun herkes etten kemikten yaratılmıştır kimse makine gibi otomatik değildir.:34:

Mükkemmel değil tabi ki ama mükemmelimsi diyebiliriz tabi bizimkine de:69:
Erkek dediğin gibi kıskanılmayı da sever yeri gelince rahat bırakılmayı da ikisini de sen kontrol ediyorsun aslında ayarını tutturdun mu her şey yolunda gidiyor :6:
Bir de sevgi sözcükleri var tabi hani derler ya çok sık söylemek iyi değil falan diye tam aksine çok sık söyleriz çok da mutluyuz nazar değmesin çok da az tartışırız ve aynı gün tatlıya bağlarız:nazar: :61:

Mükemmel ilişki demek kaya gibi sağlam bir sinir sistemine sahip olan ve her durumu kurtarıcı , idareci olmakla olcağına inanıyorum.:65:
Kimse mükemmel değildir ki ilişkilerde mükemmel olsun herkes etten kemikten yaratılmıştır kimse makine gibi otomatik değildir.:34:

:)evet güzel haklısın bunada katılıyorum

Mükkemmel değil tabi ki ama mükemmelimsi diyebiliriz tabi bizimkine de:69:
Erkek dediğin gibi kıskanılmayı da sever yeri gelince rahat bırakılmayı da ikisini de sen kontrol ediyorsun aslında ayarını tutturdun mu her şey yolunda gidiyor :6:
Bir de sevgi sözcükleri var tabi hani derler ya çok sık söylemek iyi değil falan diye tam aksine çok sık söyleriz çok da mutluyuz nazar değmesin çok da az tartışırız ve aynı gün tatlıya bağlarız:nazar: :61:

nazar degmesin canım maşşşşallah:nazar::nazar::nazar:darısı bütün aşksız kızların başına:):61:

inşallah canım ama heşeyin sende bitmiyoki karşındakininde buna katkısı olması gerekli sevgi emek gerektirir zaten sevgiye güvenimide kaybettim :2:bilmiyorum bi gün gönlümüzden geçen en güzel şeyleri yaşarız:69::69::34:inşallah hayırlısıyla tabiki:)

evet, katiliorum, sevgi emek ister. karsindakine de bagli.. Allah gonlumuze gore versin canim.. acaba ozel deglse, sevgiden nasil guvenin gitti?

evet, katiliorum, sevgi emek ister. karsindakine de bagli.. Allah gonlumuze gore versin canim.. acaba ozel deglse, sevgiden nasil guvenin gitti?

amin inşallah canım sevgi emekti gerçektende ben onun her zor anında yanında olurken dert ortagı sırdaşı arkadaşı olurken çok severken onunda bnm her zor anımda yanımda olmasını isterdim olmadı hep ya işi vardı yada başkasıyla meşguldu ama bana sözde aşık ve canından çok seviyodu ilişkide şunu yaptım bunu yaptım demek yanlış karşılık beklenmeden yapılmalı belkide ama canım dedgin evlenicem dedigin adamında yanında olmasını istiyosun kısa süreli bi ayrılık yaşadık 6 gün kadr hemen gitmiş başka bi kızla flört etmiş kızdan etkilenmiş ve ben bunları kendim araştırarak ögrendim anlatmadı bide kızla konuştum ya bilmiyorum sevginin de yalan oldugunu düşünmek istemiyorum hayırlısını nasip etsin Allah..

amin inşallah canım sevgi emekti gerçektende ben onun her zor anında yanında olurken dert ortagı sırdaşı arkadaşı olurken çok severken onunda bnm her zor anımda yanımda olmasını isterdim olmadı hep ya işi vardı yada başkasıyla meşguldu ama bana sözde aşık ve canından çok seviyodu ilişkide şunu yaptım bunu yaptım demek yanlış karşılık beklenmeden yapılmalı belkide ama canım dedgin evlenicem dedigin adamında yanında olmasını istiyosun kısa süreli bi ayrılık yaşadık 6 gün kadr hemen gitmiş başka bi kızla flört etmiş kızdan etkilenmiş ve ben bunları kendim araştırarak ögrendim anlatmadı bide kızla konuştum ya bilmiyorum sevginin de yalan oldugunu düşünmek istemiyorum hayırlısını nasip etsin Allah..

boylelerini anlamiyorum yaaa, 6 gun ayril git baska birine, hayir yok demek Allah bilir ya..

boylelerini anlamiyorum yaaa, 6 gun ayril git baska birine, hayir yok demek Allah bilir ya..

kızla oturdum arkadaş oldum onunda benden haberi yokmuş, kişiligi bozuk canım ya bilmiyorum dogru olan ayrılıktı olduda hiç üzgün degilim :)

Son düzenleme:
mükemmelliğe ne ölçüde baktığınızla alakalıdır..yaşamı boyunca yarı dolu bir bardağı dolu zannedenlerden misniz yoksa o barda yarım mı diyenlerdensiniz?? karşılıklı olarak bakış açısı aynı olduğunda,anlayış duvarlarıyla örülü bir ilişki yaşanıyorsa,saygı hala korunuyorsa o ilişki mükemmeldir zaten..insanın karnı tokken bile gözü aç olabiliyorsa ,hiç bir zaman doyuramazsınız o insanı..

mükemmel ilişki diye bir şeyin olduğunu sanmıyorum.
her ilişkide pürüzler muhakkak çıkıyor

farklı anatomide iki canlının mükemmel geçinmesini beklemek biraz saçma olur bu durumda sorununda cevabı çıkıyor. tabiki yoookkkk :32:

Back
X