Mükemmel Pilavın Sırları

ben pirinci önceden yarım saat ılık sıuda bekletiyorum ,,süzüp 10dakka kadar kavuruyorum ,iyi pilavın sırrıda buymuş,,iyi kavurmak,,1e bir ölçü ile pişiriyorum,önceden pişirmeyi beceremezdımlapa olurdu pilavım,,şimdi bu yöntemle tane tane oluyor,,şehriyeli pilav yaparken eger şehriyeyi çok kavururiseniz pilavın rengi bozuluyor bunada dıkkat ettim ben,,,

pirincin irisini alın masraftan kısmayın . tereyağı ve tavuk suyu işte bu malzemeller işin sırrı bence. tavuk sulu sevmeyen normal suyla yapabilir tabi. ben de pirinci tuzlu ılık suya ıslatırım.yarım saat kadar sonra süzerim sıvı yağda biraz kavururum. sonra tavuk suyu varsa tavuk suyu yoksa normal su eklerim bir parmak üzerine çıkıncaya kadar. birz da tuz. sonra iki üç dk harlı ateşte daha sonra kısık ateşte hiç karıştırmam. baktım suyunu çekmiş bakarım pirinç piştmi diye pişmişse altını kapatırım.pişmemişse biraz sıcak su eklerim.su çekince altını kapatırım. bir tavada tereyağını yakmadan eritirim. pilavın üzerine gezdiririm. karıştırırım ve dinlenmeye bırakırım. süper olur yani.ilk evlendiğimde çok kötü olurdu. sonra eşimde annesinin pilavını övünce baktım pirincin irisini tereyağını tavuk suyunu koyuyor. kendi pilavım zavallım. kırık pirincin bir üst boyu pirinç,tavuksuz ve tereyağsız. madem öyle işte böyle dedim.masraftan kaçınmayın kızlar önemli olan malzeme herkesinki el yani sonuçta. yapabilirsiniz.

kızlar ne türlü yaparsam yapayım hepside tane tane oluyor..övünmek gibi olmasın..koçişte bayıla bayıla yiyo..
önerim şudur:ben suyunu felan göz kararı koyuyorum ama 1 kez koyuyorum..2.kez koyarsam o pilavım tane tane olmuyor..zaten işin sırrıda budur..suyunu çok iyi ayarlamak ve 1 kez koymak pilavdada dolamalardada..

ya kızlar niye bu kadar teferruata giriyorsunuzki.diyelimki 1 bardak pirinci ılık suda on dakka ıslatın.teflon pilav tenceresinde 1 çorba kaşiğı tereyağını eritip (hafif sararsın) içerisine pirinçi koyduğunuz ölçüde 1 bardak suyu ilave edin su kaynadığında süzdüğünüz pirinçi ilave edin tekrar kaynadığında ateşi en kısığa getirip demlenmeğe bırakın 5 dakika sonra söndürün işte size pilav tane tane sayabilirsiniz.afiyet olsun.

Bende merve kondu gibi yapıyorum herkes çok beğeniyor.
Asla kavurmuyorum kavurduğumda sapsarı oluyor rengi.
kaynamış suya pirinçleri atıyorum tane tane oluyor.

pilavı pişirmeden en az 20 dakika önceden pirinçler kaynamış tuzlu suda ıslatılırsa tane tane pilav elde edilir.

bende böyle yapıyorum.bir bardak pirinç ce bir buçuk bardak su koyuyorum svı yağ ve margarin le kovuruyorum kaynar suyunu ilave ediyorum .PÜF NOKTASI içine bir adet kesme şeker ve beş altı damla limon sıkıyorum.güzel oluyor.

bende merve kondu gibi yapıyorum,pilavım her zaman tane tane olur,bence işin sırrı çok kısık ateşte pişirmek...

pilavsız asla karnı doymayan bir kocaya sahip olan ben abartısız 5 yıldır hemen her gün yada 2 günde bir mutlaka pilav pişiriyorum kayın validem hala bana pilav dersi vermeye çalışsada kocişim yazın annesine onun pilavı seninkinden daha güzel oluyo boşuna ders verme demişti :D kayınvalidem süper baldo kullanır bense normal baldoyla yaparım pilavı ve her zaman kullandığım bir pilav tencerem olduğu için ölçüm elimin kararıdır öyle bardak filan bilmem

pirincimi ılık suda tuzla ıslatırım 1-2 saat bekletirim sonra 4-5 defa nişhastası gidinceye kadar bir güzel yıkarım tencereme biraz margarin çok az tereyağ ve sıvıyağı koyarım birazda arpa şehriye ,şehriyeler kavrulunca yıkanmış ve güzelce süzülmüş pirincimi ilave ederim ve bir iki defa karıştırırım sonra 2 adet maggi köy tavuğu lezzetli bulyonumu atarım içine ezerim ve biraz daha karıştırırım (fazla karıştırmayın pirinçler kırılabilir) sonra soğuk suyumu eklerim göz kararı üstünü 1 parmak geçecek kadar kaparım kapağını biraz yüksek ateşte kaynamaya bırakırım su kaynadıktan sonra altını iyice kısar pilav heymeleninceye kadar beklerim sonra ocaktan alırım kapağın altına kağıt havlu koyarım ve demlenmeye bırakırım annem bile bayılır tok olsamda şu pilavın oldumu yemeden olmaz der :)

Allahım ya ne denediysem olmuyor olmuyor, yapamıyorum ben pilavı yaaaaa:çok üzgünüm:

Arkadaşım mükemmel pilavın 3 sırrı var.1.si pirinçleri en az 1 saat önce sıcak su ve tuzla ıslayıp bekleteceksin.2.si iyice beyaz suyu akıp bitene kadar yıkayacaksın yoksa lapa oluyor.3.sü de iyice kavurup sonra suyunu koyacaksın.Suyunu da pirinçlerin üzerine 1 parmak su çıksın yeterli.Bunları yaptığın sürece pilavın mükemmel olur.Kolay gelsin.cokacimcoook:dance:

yeni evliyken yaşadığım bir olayı anlatayım sizlere yeni evliyken hiç yemek yapmayı bilmiyordum kayınbabam da bize yemeğe gelecekti pirinç pilavı yapmaya başladım yağı tencereye koydum şehriyesini koydum kavurdum yıkanmış pirinçlerimide tencereye koytdum başladım kavurmaya çok iyi kavurursan pilavın çok güzel olduğunu duymuştum bende iyice esmerleşene kadar kavurdum suyunu koydum birde ne göreyim suyun rengi değişti ama ben bilmişo pilavı pişrdim üzerinede peçete kapattım demlendirdim eşim ve kayınbabam geldilerne yemek yaptım diye sordular çok güzel pilav yaptım dedimtabii ki yanında birşeyler daha vardı şimdi unuttum eşim pilav tenceresinin kapağını açtı ve bana "bunu çöpe dök" dedi gerçektende pilav yenecek gibi değil çöpe gidecek birşey olmuştu pilavın rengi simsiyah olmuştu hiç unutmam

bende böyle yapıyorum.bir bardak pirinç ce bir buçuk bardak su koyuyorum svı yağ ve margarin le kovuruyorum kaynar suyunu ilave ediyorum .PÜF NOKTASI içine bir adet kesme şeker ve beş altı damla limon sıkıyorum.güzel oluyor.

Sana katılıyorum

İyi bir pilav için ben suda bekletmem. Soğuk suda güzelce hafiften ova ova yıkarım. Sonra margarini eritirken birazda sıvı yağ eklerim. Sonra pirinçleri ezmeyecek şekilde kaşığı alltan alıp üste ata ata iyice kavururum. Ne kadar kavurursan böyle hafiften çıtır çıtır yaparsan pilavın lapa olmaz. Eğer sıcak suda bekletir sonra kavurursan pilav lapa oluyor. İçine bende bir kesme şeker atarım bir kaç damla da limon sıkarım. Pişerken de gene kaşıkla hatta spatulayla alttan üste doğru atarak karıştırırım.. En sonrada havlu kağıt koyarım kapağın altına 15 dk bekletirim..
Kesin sonuç veriyooor... :)

cokacimcoook
bugün menüde pilav kesin olacak.

ben tereyağı ve sıvıyağ karışık kullanıyorum. yağ ısınınca şehriyeleri ekliyorum, yakmadan kavuruyorum. üstüne iyice yıkanmış(ılık suda bekletmem) pirincimi ekliyorum. kavuruyorum, sonra soğuk suyu döküyorum. göz kararı ile ekliyorum suyu, pirincin üstünü 1 parmak kadar geçecek şekilde.
15 dk pişiriyorum.
tane tane ve lezzetli bir pilav oluyor.

kızlar pilav yaparken içine bir kaç damla limon sıkarsanız
ve de bir tane küp şeker atarsanz pirinçleriniz parlak ve de
yapışık olmayacaktır..

Back
X