İlk pilav denemesini yaptığımda dokuz yaşındaydım... annem çalıştığı için sürpriz yapmak istemiştim ama pirinci yıkamayı unutmuşum hemen anneanneme telefon açtım yıkamayı unuttuğunu söyleme dedi :) azcık lapa oldu ama beğendiler...şimdi pilav yaparken pirinci en az bir saat ılık suda bekletiyorum sonra tereyağı ve mısırözünü tencereye koyduktan sonra arpa şehriyeleri kavurup pirincini ekliyorum ve pirinci uzun süre kavuruyorum böylelikle tane tane oluyor daha sonra 1e 2den biraz fazla kaynar suyunu koyuyorum (arpa şehriye koyduğum için suyun ölçüsü fazla) tuzunu ekleyip bir kere karıştırdıktan sonra kısık ateşte hiç karıştırmadan ve su eklemeden pişiriyorum en son altını kapatıp hafif karıştırıp üstüne havlu peçete koyduktan sonra kapağını kapatıp sofrabezine sarıyorum. önceleri bulyon da kullanıyordum ancak lapalaştırdığını farkettim..önemli noktalardan bir taneside pilavın yağı az olmayacak margarin tereyeğı sıvıyağı(zeytinyağı hariç pilavda kokuyor) karıştırırsanız daha lezzetli olur