eweeeeeeeeeeeeeet!!! herkesin pilav tarifini okudum şimdik benimkinde sıra. deneyin ve hakiki plav lezzetine kavuşun!!!...cokacimcoook
şincik; ilk önce prinçleri iyice yıkayın berrak su akana kadar. sonra ıslatacaksınız amaaaaaa, eğer soğuk suda ıslatırsanız prinçler kırılır, çok sıcak suda ıslatırsanız da haşlanırlar. prinçleri el değecek derecede(ılığa yakın) sıcak suda içine 1 kaşık tuz koyup. minimum 15 dkk bekletin. sonra iyice yıkayarak süzün. a.s
diğer yandan tencereye arzu ederseniz, tereyağı margarin ve sıvıyağ koyun. eğer sadece margarin veya tereyağıyla yapacaksanız, içine mutlaka azcık sıvıyağ koyun ki birbirine yapışmasın prinçler.şehriyeleri koyun(isterseniz), hafif kavurun fazla rengini koyulaştırmayın. ardından prinçleri ve bulyonu ekleyip .prinçler şaffaflaşıp tane tane olana kadar kavurun. a.s
sonra 1e 2 bardak su sıcak su kayun. veeee tencerenin kapağını kapamayın (benim plavımın püf noktasıda budur) tuzunu ilave edip kıısk ateşte pişmeye bırakın. üzerinde delikler oluşmaya başlayınca da haşlanmış nohutları ilave edin. suyunu çekene kadar pişirin( kapağını örtmeden) piştikten sonrada üzerine( bez veya havlu kağıt örterek(kesinlikle gazete örtmeyin.)kapağını kapatıp dinlendirin...mirmirmirmir
hepinize afiyet olsun.. bu benim annemden öğrendiğim bir tarif .bende üzel yapıyuordum plavı ama bu tarifi yaptıktan sonra plav hastası oldum.herkese kolay gelsin umarım beğenirsiniz !!!...cokacimcoook-tatlicadiarzu-:dance: