• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mükemmelliyetçilik

gamyoncu

o artık melek annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
3.252
46
363
35
merhaba kızlar
daha önce de konu açmıştım ama sorunumun başka birşey olduğunu farkettim
ev işlerinde herşeyin 4 4 lük ya da mükemmel olmasını istiyorum e haliyle bu da beni fazla yoruyor
mesela günlük ev işi yapmam gerekirse yarın daha detaylı bir şekilde yaparım diye erteliyorum
sanki her temizlikte dip köşe temizliği yapıyorum iki dakkalık tuvalet banyo temizliğini 2 saate çıkarabiliyorum
sanki birdaha hiç temizlik yapmamacasına yapıyorum tekrar kirlenince moralim bozuluyor
oysa ki az az ama hergün yapılsa daha güzel olur gibime geliyor sizce yanlış mı düşünüyorum...

Ah sen beni mi anlatmışsın :31: Al benden de o kadar bir temizlik yapıyorsam illa ki dip köşe olacak iğneden ipliğe.Eğer öyle yapmazsam yaptığımı yapmış olarak görmüyorum.
Bazen yüzeysel yapmak zorunda kalıyorum hiç içime sinmiyor sanki çok pis gibi hiç yapmamışım gibi hisediyorum :31::31:

Bazen bu huyum yüzünden temizliyeceğim bir yere başlayamıyorum gözümde büyüyor çünkü biliyorum ince ince yapacağım :31::31:

Ah sen beni mi anlatmışsın :31: Al benden de o kadar bir temizlik yapıyorsam illa ki dip köşe olacak iğneden ipliğe.Eğer öyle yapmazsam yaptığımı yapmış olarak görmüyorum.
Bazen yüzeysel yapmak zorunda kalıyorum hiç içime sinmiyor sanki çok pis gibi hiç yapmamışım gibi hisediyorum :31::31:

Bazen bu huyum yüzünden temizliyeceğim bir yere başlayamıyorum gözümde büyüyor çünkü biliyorum ince ince yapacağım :31::31:

ha evet bende öyleyim canım ne olacak bizim halimiz aynı ya bende bir yere başlayamıyorum gözümde büyüyor büyüyor iş kaldıkça kalıyor halbuki 2 dk da yapıp çıksana!!!!!

ha evet bende öyleyim canım ne olacak bizim halimiz aynı ya bende bir yere başlayamıyorum gözümde büyüyor büyüyor iş kaldıkça kalıyor halbuki 2 dk da yapıp çıksana!!!!!

Bak mesela banyoyu temizliyeceğim bir haftadır yok anacım el atamıyorum çünkü biliyorum girdiğim an tek tek o taşlarını ovacağım.mesela şampuan kutularını bile tek tek yıkayacağım.anacım az taş değilki yer duvar tek tek ov küveti ov ya bilmiyorum banyoda ne olur herşeyi ya kullandığımız sabunları bile tek tek sudan geçiriyorum felan işte bunları bildiğimden şuan eriniyorum çünkü birini eksik yapsam içime hiç sinmeyecek

Varsa bir çaresi bulalım ama hiç sanmıyorum :31::31:

Temizlik işi nankör oluyor malesef, ne kadar temizlersen temizle illaki başa sarıyor. En güzeli çok ara vermeden işi bitirmek. Ertelediğin her gün ev daha çok kirleniyor ve daha çok dip köşe girmek zorunda kalıyorsun çünkü havada uçuşan tozlar en sevdikleri şeyi yapıp kanepe koltukların altlarına saklanıveriyorlar. Zamanında sobelersek işi daha zahmetsiz bitirmiş oluruz.

Bak mesela banyoyu temizliyeceğim bir haftadır yok anacım el atamıyorum çünkü biliyorum girdiğim an tek tek o taşlarını ovacağım.mesela şampuan kutularını bile tek tek yıkayacağım.anacım az taş değilki yer duvar tek tek ov küveti ov ya bilmiyorum banyoda ne olur herşeyi ya kullandığımız sabunları bile tek tek sudan geçiriyorum felan işte bunları bildiğimden şuan eriniyorum çünkü birini eksik yapsam içime hiç sinmeyecek

Varsa bir çaresi bulalım ama hiç sanmıyorum :31::31:

gerçektende bizim durumumuz senle aynı
geçen hafta temizledim banyoyu çöp kovasını kovaları şampuanları hepsini yıkadım
kapısı pimapen komple cifledim lavabosunu osunu busunu her yeri çamaşır suyu ve cifle yaptım
malzemelerimde tam olacak yoksa başlayamıyorum tam 2 saatimi aldı tekrar temizlemeye o kadar eriniyorum ki:26::26::26:

Temizlik işi nankör oluyor malesef, ne kadar temizlersen temizle illaki başa sarıyor. En güzeli çok ara vermeden işi bitirmek. Ertelediğin her gün ev daha çok kirleniyor ve daha çok dip köşe girmek zorunda kalıyorsun çünkü havada uçuşan tozlar en sevdikleri şeyi yapıp kanepe koltukların altlarına saklanıveriyorlar. Zamanında sobelersek işi daha zahmetsiz bitirmiş oluruz.

çok doğru ne kadar derin temizlersen temizle yine aynı şekilde batıyor!!!!:47::47::47:

Niye bu kadar kendinizi yoruyorsunuz anlamıyorum :)
Annem temizlik ahstası değildir ama sürekli bir iş peşindedir, kaç yıllık annem hiç boş boş oturup tv izlediğini görmedim daha. Otururken bile elinde mutlaka ya boyaması ya danteli olur. Her ay dolapları döker, bir şeyleri yerleştirir.
Şu an 56 yaşında ve kendi gibi sürekli ayakta gezen ve iş yapan kuzenleriyle beraber hepsinin ayaklarında sorun var.
İleriki yaşlarda sıkıntı yaşamamak için kendinizi bu kadar heba etmeyin bence

gerçektende bizim durumumuz senle aynı
geçen hafta temizledim banyoyu çöp kovasını kovaları şampuanları hepsini yıkadım
kapısı pimapen komple cifledim lavabosunu osunu busunu her yeri çamaşır suyu ve cifle yaptım
malzemelerimde tam olacak yoksa başlayamıyorum tam 2 saatimi aldı tekrar temizlemeye o kadar eriniyorum ki:26::26::26:

Bahar temiliği de başladı :31: koskoca evi halıları perdeleri camları dibi kıyıyı köşeyi örtüleri iki gün içinde bitirmeliyim diye düşünüyorum parça parça yapınca ben anlamıyorum bi şey ya.Yaptımmı her yer aynı anda temiz olacak :9:

Bize kolaylıklar diliyorum :9::9:

Back
X