Mülk edinme

Allah kolaylık versin, bu devirde sıfırdan ev araba almak imkansız gibi, elimizdekileri bile satıp daha iyisini alamıyoruz malesef artık. TOKİ yi iyice araştırın öyle bir imkan varsa değerlendirin yoksa zor.
Hiç hesapta yokken içime bir heves girdi iki gündür, hafta içi arayacağım bakalım neymiş şartlar oluru var miymiş.3500 ancak öderim

Of o kadar pişmanım ki bekarken bir ev almadığıma, şimdi çoktan bitmişti ödemesi.
Böyle düşünmeyin, bekarken alıp evliyken ödemelere devam etseydiniz eğer eş kişisi evlilik kurumu içinde ödediğiniz ödemelerden hak talep ederdi bu seferde.
Araba çok büyük kolaylık, rahatlık ancak kira derdi olmayacaksa diyip tercihimi evden yapıyorum.
Edit: ilerideki süreçte davaya bu mülkün katılmayacağından emin olun mutlaka.

Doğru, ödemeler evlilik içine denk gelirdi kesin.Aslinda şöyle bir düşüncem de vardı:Emekli olunca bir ev parasına yakın tazminat alırım onunla alırım diyordum ama yarın kim öle kim kala,oğlum için emekliliğe de atmak olmaz

ben bekarken aldım, ödedim bitirdim.

herşeyimi kendim yaptım.

ama ben de böyle olunca evlenmeye sıcak bakamıyorum.
hayır mesele, ev-araba meselesi değil
ama sizin eşiniz gibi birşeyler alma kapasitesi/kafası olmayan biriyle mesela yapamazdım ben
kenara 3 kuruş koyamayan, sorumlulk alamayan adamla evlenemem, çünkü ben eşşek başı mıyım?

aynı şekilde birşeylere sahip olacam diye yemeyen içmeyen gezmeyen giymeyen adamla da olmaz...hayat da geçiyor yani.

anlatabiliyor muyum?
bekarken çok şey yaşayınca insan pek evlenme kafasına giremiyor. tabii çok aşık olup o admaın doğru adam olduğuna emin oluyorsa o ayrı olabilir ama...bu durum dışında ben herşeyi kendi yapmış, gezmiş tozmuş, evini arabasını almış, hayatı görmüş olup bir de ay n'ooolur evleneyim diyen görmüyorum etrafımda.

evi almaya alırdınız ama evlenir miydiniz o zaman, ondan emin değilim.

Arabasız mısınız? Yani arabasız olmanin ne demek olduğunu biliyor musunuz?
Evet arabasizim..ailemin arabası yoktu..evlendim.yine arabamız yok.istanbul da büyüdüm.. hic de aramadık.. konu sahibinin bütçesi kısıtlı..ev mi araba mi dedi bende ev dedim..çünkü çocuğunla yeri geliyor annenin babanın yaninda bile kalamiyorsun.arabasız olur..evsiz olmaz

İnşallah gönlünüze göre bir ev bulup alırsınız.

Ben de aslında neden bekarken ev işine girmedim ? Ben bir şeylerden taviz verip ev kredisi ödeyeceğim, şahıs (her kimse) gezip tozup hazıra konacak.Sonra belki evlilik içinde o ev satılacak başka ev alınacak ,evlilik içinde alındı görünecek ve iyi bir evlilik olmazsa boşanma durumunda hak iddia edecek.Her şeyin hep en kötüsünü düşünüyorum,iyi mi kötü mü bilmem.
Evliligi şimdi olsam coj daha düşünerek yapardım,aceleye gelecek bir iş değilmis,hiç tanımadan evlenmisim.Her şeye tabiki olur hihim diyen biriyken boş çıktı.Siz iyi insanla evlenin inşallah

Bugüne bugün çalışıyorum ben ailemle değil ailem benimle yaşıyor ama tabi hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
Ev daha güven veriyor gibi..
Benim ailemde ben evlendikten sonra araba oldu o da gitti ellerinden.Evlendim araba yok, rahatlığını tahmin edebiliyorum bakalim o da olur inşallah öncelik evde gibi duruyor

Yaşadığı sehri bilemem ama ev kiralanabilir. Her bosanan ailesinin yanina sığınmıyor. Konu sahibi öğretmen, duzenli maaşı var. Kira odeyebilirken araba alsa, illa kazanç sağlamak istiyorsa araba uzerinden al sat ile kazanç sağlayabilir. Herkesin kendi fikri tabi.

Eviniz hiç yok mu anadan babadan kalan?
Evsiz kira ile zor.
Biraz daha peşinat biriktirin boşanma davası sonuçlanınca alın isterseniz.
Bir de 15 yıllık çalışma hayatınız olmuş.
Hiç yatirimlik birşey yapmadınız mı?

Annemlerin evi var ama mirasçılara paylastirilmadi hala, tapuları yok yani.
Ben aileme yardım ettim eşyalarını yeniledim,2011 den beri anneme SGK ödüyorum fln.Bekarken birikim yaptım evlenince ücretsiz izinde fln bitti.İki yıldır yine yapıyorum bakalım.Evlilikte bütün giderler bendeydi,esyayi da ben aldım.Simdi çocuk var onun kreşi annemin SGK si,evin kirasi derken çok fazla şey kalmıyor.Annemler de üç yıldır bende.Haziran da onlar emekli olup gidince SGK ödemem bitecek neyse ki..Aslında en mantıklısı bundan 3 yıl sonrası,hem para birikir giderlerim azalır hem dava bitmiş olur.
En azından bir borcum yok o rahatlatıyor.

Bencede kafanız rahat eder biraz daha bekleyin para koyun kenara.

Bencede ev olmali.sagda solda baska yerlerde başka şehirlerde yer baksaniz daha uyguna ilerde basinizi sokacaginiz eviniz olur.tayin durumuda var sizde belki 5 6 sene sonra ev aldığınız yere taşınırsiniz

Ev diyorum. Kendi adıma gitmem gereken yerlere (toplu taşıma yok) taksiyle gidiyorum. Arabadan kat ve kat ucuza geliyor benim durumumda

Toki olayı biraz zor öyle her önüne gelen ev sahibi olamıyor ki keşke olsa ama kurayla yapılıyor o işler.hani satılmayan elde kalanlar oluyor ama onlarda köy gibi.ilçelerde başka illerde.Ayrıca 10 bin peşinat yok artık. Anneme manyastan kalanlardan alacaktık 25 30.bin gibi peşinat istemişlerdi tabi ki olursa ev ama birikiminiz az

Arkadaş bana bir liste atti o listeye göre 8 binlerden başlıyor peşinat ama dediğiniz gibi en ücra köşelerde oluyor o evler.Benim memleketimde TOKi yapılan yere baktım mesela,merkezi köy denilebilecek bir ilçede,kiraya da gitmez yani versen.

Babanız sizinle yaşıyordu yanılmıyorsam araba alırsanız bu süreçte onun üzerine yapın, kendiniz kullanın. Boşanınca 2 dakika noter işlemi olur.

Bence önce araba alın otomatik, onu alınca da ufaktan biriktirin emekli ikramiyenizi de birleştirip bi ev alırsınız bu arada memur olduğunuzdan diyorum lojman imkanınız varsa oraya yerleşin

Lojman imkanı yok bizde.Bazen diyorum annemler memlekete dönerken ben de oraya dönsem onlarla yaşasam kira vermesem,ikisini de 3 yıl arayla alsam evi kiraya versem kendini ödese ama yok o da olmaz.Esyalarimi koyacak yer olmaz satsam sonra yenisini almak çok maliyetli olur ki ev ev üstüne olmaz,babadan da uzak olur öyle de olmuyor.Emeklilige de 17 sene var ikramiye için,görsem dünya gözüyle o günleri de.

Her olasılığın eksisini artısini kiyaslayacagim mecburen.

Memleketine dönme imkanın varsa dön, kira vermezsin farklı memleket farklı sorunlar. Çocuğuna da iyi olur. Eşyaları da sat ne olacak ev alma nereden baksan 10 yıllık bi süreç (kredi ile) eşyaları satmamak için kira ödemeye değer mi? Kira vereceğin parayı biriktirirsin mis gibi evinde olur arabanda 17 yılı güzel değerlendir. Lafa söze akrabalara bakma kapıyı çekince kimse kimsenin umrunda değil. 17 yıllık plan yap emekli olunca hem evim olacak hem arabam de öyle hareket et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…