Arkadaşın bahsettiği daireler TOKİ.Kira taksidi öder diyorBen olsam ev alırım ama tabi maaşınız ve ne kadar ödeme yapabileceğiniz önemli.. arabasız olur ama evsiz olmaz..
Şu tokiden bir biz ucuz ev bulamadik..baktimlarim icin hep yuksek aylik bedelleri odeniyordu.o kadar ucuz ev var mi?Arkadaşın bahsettiği daireler TOKİ.Kira taksidi öder diyor
Bana da değişik geliyor,muhatabindan net bilgi almadan emin olamsmŞu tokiden bir biz ucuz ev bulamadik..baktimlarim icin hep yuksek aylik bedelleri odeniyordu.o kadar ucuz ev var mi?
Sonra kendi üstüne döndürdü mü ?Arkadasımın çekismeli bosanma davası 5 yıl sürdü istinaf ile birlikte.. En basında avukatı bu sureyi vermişti oylede oldu.. Allah yardımcınız olsun. Bu surecte araba aldı kendisi ve baska bir akrabasının üstüne kayıt ettirdi. İleride sorun cıkabilirmis kendi ustune olursa..
Evet bir arkadaşa bahsettim, Efe tüfe oranında artış oluyormuş bazılarında her yıl ams şimdi taksit olarak odenecekmis. Haftaya açık artırma varmış birkaç gün içinde karar versem iyi olacakImkaniniz varsa ev alin. Arabayi aldiginizda baska masraflari olacak. Vergi, kasko, sigorta, akaryakit... Eskiden 200tl ile yarim depo doluyordu, simdi 200tl ile 2 gun ancak ise gidip geliniyor.
Baktiginiz toki cok uygunmus bizim yasadigimiz sehirde 5 sene evvel pesinat 40 50bin civariydi ve acik arttirma usulü vardi. Yani evin baslangic fiyati atiyorum 200 bin, alicilar teklif veriyordu. Bu arada taksitleri her sene artiyor ayni kira gibi misal bu yil 2000tl seneye 2200 gibi. Iyice bir arastirin isterseniz
Evet otomatik düşünüyorum, dediğiniz gibi 3-4 yıl sonra kredi miktarı kira seviyesine indiğinde araba düşünülebilir kira da yerinde durmuyor 1000 iken 1300 oldu bu ay.Mazot ve benzin fiyatlari dusunulurse (ki daha da artacagi soyleniyor) araba alsaniz da dogru duzgun zaten kullanamazsiniz tek maas ile. Ki arac fiyatlari da cok yuksek. 30 bin naktiniz varsa biraz eli yuzu duzgun araba alayim deseniz 120 bin kredi cekmeniz lazim. Hem kredi taksiti hem yakit gideri bir de ustune kira odemesini koyarsaniz hic mantikli bir sonuc cikmiyor. O yuzden ben ev diyorum. Evin odemesini kolaylayinca durumunuz el verirse bir araba alirsiniz. Araba otomatik olursa hangi yasta olursaniz olun rahat kullanirsiniz.
Ben aslinda evden calisiyorum nadiren ofise geciyorum ancak şöyle söyleyeyim gidis gelis cevreyolundan toplam 40 45km falan. Aksam cevreyolunda trafik oluyor dur kalk yapiyoruz. Sabah 100tllik yakıt alsam, aksam eve dondugumde daha fazlasini tüketmiş oluyorum. Surekli ofise gitsem toplu tasima kullanirdim. Sahsen benim gunluk harcamam(market vs), arabadan daha azEvet bir arkadaşa bahsettim, Efe tüfe oranında artış oluyormuş bazılarında her yıl ams şimdi taksit olarak odenecekmis. Haftaya açık artırma varmış birkaç gün içinde karar versem iyi olacak
Bu arada 200 cidden iki gün mü gidiyor
Bu ay kira zam ayıydı,son üç ay çok mutsuzdum bu yıl yüklü zam gelecek kaç olacak acaba diye,çok stresli aynen.Ben önce ev derim ama birikiminiz az.İnsanin bir evi olmalı.İcine girersin az yersin az dosersin ama ay başı geldi mi sıkıntı stres olmaz.Kiraci psikolojisi zordur.
Arabasız mısınız? Yani arabasız olmanin ne demek olduğunu biliyor musunuz?Ben olsam ev alırım ama tabi maaşınız ve ne kadar ödeme yapabileceğiniz önemli.. arabasız olur ama evsiz olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?