Mülk edinme

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.625
16.049
298
Selamlar,

Bir yıldır devam etmekte olan bir çekişmeli boşanma davam var.Avukatimin söylediğine göre istinaf ile birlikte en az 1.5 yil daha var önümde. Paylaşılacak bir malımız yok,zaten ex asla ev araba gibi bir borca girmeye niyetli değildi.Olan borçları da zaten dağ kadardı,alsam ben alacaktım,neyse.
3,5 yaşında oğlum var,bir şeyler yapmak istiyorum.30 bine yakın birikimim var sadece,altın ve döviz karışımı.Birikime devam ediyorum tabi.TOKİ ye basvursam 10-20 peşinat yetiyormus.

Ben aslında araba almak istiyorum ama ev alırsam araba,araba alırsam ev alamam tek maaş ile...41 yaşındayim,16 yıllık bir ehliyetim var pratiğim hiç yok.Bir arkadaşım sürekli bana whatssaptan fırsat başlığı altında satılık ev ilanları atıyor.Arabayi boşver çok masraflı zaten diyor ama ;

1. Biraz daha beklersem cesaretim sıfıra inmez mi ?

2.Dava süresince edinilen Mallar bolusulmez dedi avukatım ama buna güvenmeli miyim ?

Bu adam bana her türlü zarar ziyan,bitse de kurtulsak oğlumla.Sizce bu riske girip ev almalı mıyım ?

Bilgisi,fikri ve tecrübesi olanlari konuma bekliyorum, teşekkürler..

Arkadasımın çekismeli bosanma davası 5 yıl sürdü istinaf ile birlikte.. En basında avukatı bu sureyi vermişti oylede oldu.. Allah yardımcınız olsun. Bu surecte araba aldı kendisi ve baska bir akrabasının üstüne kayıt ettirdi. İleride sorun cıkabilirmis kendi ustune olursa..

Eşiniz dava sürerken aldığınız malınıza ortak olamaz, sanmıyorum. Tabii ki avukat arkadaşlar cevaplamalı bunu;ama boşanma aşamasında araç alan birini tanıyorum. Bir sıkıntı olsa duyardım. Ben ev diyorum. Başınızı sokabileceğiniz yerin verdiği güveni, hiçbir şey veremez.

Arkadasımın çekismeli bosanma davası 5 yıl sürdü istinaf ile birlikte.. En basında avukatı bu sureyi vermişti oylede oldu.. Allah yardımcınız olsun. Bu surecte araba aldı kendisi ve baska bir akrabasının üstüne kayıt ettirdi. İleride sorun cıkabilirmis kendi ustune olursa..
Sonra kendi üstüne döndürdü mü ?
Ya işte önünü göremiyorum bu dava yüzünden.Tazminattan başka uzatacsk bir mesele de yok,keşke itiraz etmese de bitse gitse ben de yoluma baksam

Imkaniniz varsa ev alin. Arabayi aldiginizda baska masraflari olacak. Vergi, kasko, sigorta, akaryakit... Eskiden 200tl ile yarim depo doluyordu, simdi 200tl ile 2 gun ancak ise gidip geliniyor.

Baktiginiz toki cok uygunmus bizim yasadigimiz sehirde 5 sene evvel pesinat 40 50bin civariydi ve acik arttirma usulü vardi. Yani evin baslangic fiyati atiyorum 200 bin, alicilar teklif veriyordu. Bu arada taksitleri her sene artiyor ayni kira gibi misal bu yil 2000tl seneye 2200 gibi. Iyice bir arastirin isterseniz

Mazot ve benzin fiyatlari dusunulurse (ki daha da artacagi soyleniyor) araba alsaniz da dogru duzgun zaten kullanamazsiniz tek maas ile. Ki arac fiyatlari da cok yuksek. 30 bin naktiniz varsa biraz eli yuzu duzgun araba alayim deseniz 120 bin kredi cekmeniz lazim. Hem kredi taksiti hem yakit gideri bir de ustune kira odemesini koyarsaniz hic mantikli bir sonuc cikmiyor. O yuzden ben ev diyorum. Evin odemesini kolaylayinca durumunuz el verirse bir araba alirsiniz. Araba otomatik olursa hangi yasta olursaniz olun rahat kullanirsiniz.

Imkaniniz varsa ev alin. Arabayi aldiginizda baska masraflari olacak. Vergi, kasko, sigorta, akaryakit... Eskiden 200tl ile yarim depo doluyordu, simdi 200tl ile 2 gun ancak ise gidip geliniyor.

Baktiginiz toki cok uygunmus bizim yasadigimiz sehirde 5 sene evvel pesinat 40 50bin civariydi ve acik arttirma usulü vardi. Yani evin baslangic fiyati atiyorum 200 bin, alicilar teklif veriyordu. Bu arada taksitleri her sene artiyor ayni kira gibi misal bu yil 2000tl seneye 2200 gibi. Iyice bir arastirin isterseniz
Evet bir arkadaşa bahsettim, Efe tüfe oranında artış oluyormuş bazılarında her yıl ams şimdi taksit olarak odenecekmis. Haftaya açık artırma varmış birkaç gün içinde karar versem iyi olacak
Bu arada 200 cidden iki gün mü gidiyor😔

Mazot ve benzin fiyatlari dusunulurse (ki daha da artacagi soyleniyor) araba alsaniz da dogru duzgun zaten kullanamazsiniz tek maas ile. Ki arac fiyatlari da cok yuksek. 30 bin naktiniz varsa biraz eli yuzu duzgun araba alayim deseniz 120 bin kredi cekmeniz lazim. Hem kredi taksiti hem yakit gideri bir de ustune kira odemesini koyarsaniz hic mantikli bir sonuc cikmiyor. O yuzden ben ev diyorum. Evin odemesini kolaylayinca durumunuz el verirse bir araba alirsiniz. Araba otomatik olursa hangi yasta olursaniz olun rahat kullanirsiniz.
Evet otomatik düşünüyorum, dediğiniz gibi 3-4 yıl sonra kredi miktarı kira seviyesine indiğinde araba düşünülebilir kira da yerinde durmuyor 1000 iken 1300 oldu bu ay.

Of ya 🙄 iş yerinde arkadaş da toplu taşımaya döndü artık benzin artışı yüzünden.Pratik bile yapamsm haklısınız bu şartlarda

Evet bir arkadaşa bahsettim, Efe tüfe oranında artış oluyormuş bazılarında her yıl ams şimdi taksit olarak odenecekmis. Haftaya açık artırma varmış birkaç gün içinde karar versem iyi olacak
Bu arada 200 cidden iki gün mü gidiyor😔
Ben aslinda evden calisiyorum nadiren ofise geciyorum ancak şöyle söyleyeyim gidis gelis cevreyolundan toplam 40 45km falan. Aksam cevreyolunda trafik oluyor dur kalk yapiyoruz. Sabah 100tllik yakıt alsam, aksam eve dondugumde daha fazlasini tüketmiş oluyorum. Surekli ofise gitsem toplu tasima kullanirdim. Sahsen benim gunluk harcamam(market vs), arabadan daha az

Simdi cok emin olmamakla beraber,dosya numaralandi ve dava basladiysa sonrasinda kazanilan mulkten pay alamiyor.
Ama siz birlikteyken ayrildiniz ve ev sizin uzerinizdeydi.Eger kiraya vermisseniz alinan kiradan hak talep edebiliyor seklinde biliyorum ben.Yani ayri degilken mal edinilmisse kisiler kendi mallarini ayirdiktan sonra ortak olan mallardan hak talep edebilir seklinde biliyorum
Evi de arabayi da alabilirsiniz,o konuda sizden hak talep edemez.Cunku bu aldiklariniz dava surecinden sonrasini kapsiyor.En azindan benim bildigim bu.
Araba iyi bir fikir bence,yani paraya cevirmek isterseniz daha hizli musterisi cikar gibime geliyor.

Ben önce ev derim ama birikiminiz az.İnsanin bir evi olmalı.İcine girersin az yersin az dosersin ama ay başı geldi mi sıkıntı stres olmaz.Kiraci psikolojisi zordur.
Bu ay kira zam ayıydı,son üç ay çok mutsuzdum bu yıl yüklü zam gelecek kaç olacak acaba diye,çok stresli aynen.
Birikime devam ediyorum kursums bır kurs daha ekledim.Yuklu doğalgaz faturalari bitince, oğlumun da kreşi bitince 40 yaparım 3-4 aya diye hesaplıyorum.
Of o kadar pişmanım ki bekarken bir ev almadığıma, şimdi çoktan bitmişti ödemesi.

Allah kolaylık versin, bu devirde sıfırdan ev araba almak imkansız gibi, elimizdekileri bile satıp daha iyisini alamıyoruz malesef artık. TOKİ yi iyice araştırın öyle bir imkan varsa değerlendirin yoksa zor.

Back
X