mürşid

asilla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
111
0
96
Ankara
ne zamandır aklımı kurcalayan bir sorunum var arkadaşlar MÜRŞİDİ OLMAYANIN MÜRŞİDİ ŞEYTANDIR diye duymuştum bir yerden klavuzluk edecek bir dosta hocaya ihtiyacım var ankarada oturuyorum ve kimseyi tanımıyorum ankarada bir dergah yada buna benzer tanıdık yerler varmı??

bence böyle şeyleri kulaktan dolma değil de araştırarak öğrenmeniz daha uygun olur.

bize zaten Kur'an indirilmişken başka mürşide gerek var mı?
hem şöyle düşünün sizin tabii olacağınız dergahın başındaki kişinin mürşidi kim? hadi onu da buldunuz diyelim bulduğunuzun başındaki mürşid kim?
hepsi Peygamber Efendimize çıkmaz mı zaten?
ee siz de Kur'an'a ve inanılması gereken şeyler inanıp, dininizi layıkıyla yaşadığınız sürece Allah size niye mürşidin yok şeytana tabisin diyebilir mi?

mesaj tekrarıdır........

Son düzenleme:
ne zamandır aklımı kurcalayan bir sorunum var arkadaşlar MÜRŞİDİ OLMAYANIN MÜRŞİDİ ŞEYTANDIR diye duymuştum bir yerden klavuzluk edecek bir dosta hocaya ihtiyacım var ankarada oturuyorum ve kimseyi tanımıyorum ankarada bir dergah yada buna benzer tanıdık yerler varmı??
bu devirde şaşmayan tek mürşid Kuranı kerim ve sünnettir.
necmettin nursaçan hoca öyle bir şey yok dedi.
ayrıca bu sözü kim demiş ki.
sence böyle bi sözü peygamberimiz demiş olabilir mi.
bana çok mümkün gelmedi.

bu devirde şaşmayan tek mürşid Kuranı kerim ve sünnettir.
necmettin nursaçan hoca öyle bir şey yok dedi.
ayrıca bu sözü kim demiş ki.
sence böyle bi sözü peygamberimiz demiş olabilir mi.
bana çok mümkün gelmedi.

zaten ikileme düşmesem arştırmazdım ben sadece çevremde bana yol gösterecek kimsenin olmadığını söyledim.bazı dualar zikirler kaideli ve dereceli olarak yapılıyor yani bir hoca yardımıyla kitaplardan okuyarak olmuyor..rehver ve klavuz tabiki KURANI KERİM ama insanınız beşer şaşar kullarız manevi dereceler merdiveninde ilerlemek istersek buna bir klavuz şart ki ben bu arzu içersindeyim oyüzden sordum

zaten ikileme düşmesem arştırmazdım ben sadece çevremde bana yol gösterecek kimsenin olmadığını söyledim.bazı dualar zikirler kaideli ve dereceli olarak yapılıyor yani bir hoca yardımıyla kitaplardan okuyarak olmuyor..rehver ve klavuz tabiki KURANI KERİM ama insanınız beşer şaşar kullarız manevi dereceler merdiveninde ilerlemek istersek buna bir klavuz şart ki ben bu arzu içersindeyim oyüzden sordum
canım bana da yol gösteren yok.ama ineternetten ne gerekliyse en doğru biçimde ögreniyorum.burda katıldıgım topikler var. yasinimizi tefriciyemizi toplu olarak okuyoruz hepmiz.kuranın mealini okursanız her şey yazılı zaten.ama illa birine bağlı olmak istiyorum diyorsanız o ayrı tabî.manevimerdivenlere tırmanmak için başka rehbere bence ihtiyaç yok sizin de dediğiniz gibi insan şaşar beşer. klavuzunuzu çok iyi tanıyor olmanız gerekli.hz. rabianın da klavuzu yoktu.Allah rızasını gözetiyorsanız Rabbim size yardım edecektir zaten,

Back
X