Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Onlardan ses çıkmadı. Yarın ararlar diye düşünüyoruz. Şöyle karar verdik. Gelsinler terminalden alırız, karınları açsa doyururuz,1+1 günlük kiralık dairelerin olduğu çarşı, üniversite oraya yakın yerler var. Geceliği 100 tl. Hatta bende var numaraları. Oraya götürürüz. İsterlerse bir ay kalsınlar. Bizden bu kadar diyeceğiz
Ee bu şekilde de sorumluluk almış olacaksınız, yine başınızı ağrıtacaklar. Alternatif sunmadan direkt kestirip atmak en mantıklısı.

Siz onu gönderin bana ben buraya geldiğine pişman ederim onu :KK70:

Şaka bi yana son yazdığınızı okudum bence dediğiniz kadar da muhatap olmayın. Hem diğer çocuğun ailesi nerede? Gelsin çocuklarına kalacak yer ayarlasınlar ne gerekiyorsa yapsınlar. Sizin başıbozuk ergen de yanında mı kalacak ne yapacaksa yapsın.

Anası babası burnu sürtsün istiyosa kimsenin başına atmasın kendileri yapsın da anlattıklarını bakılırsa yapacakları iş değil. Kredi çekip borç alıp çocuğun her istediğini yapmışlar. Höt diyip oturtamamışlar. Bu saatten sonra da çok afedersiniz n.h sürter o çocuğun burnu.

2 gün sonra iş bulamadı yapamıyor ev sahibi evden çıkardı ara kayınvalideni de biraz kalsınlar ya da onlar yokken kalsınlar bile der abisi.

Kesin ve net bir şekilde ailenizin evinin bir seçenek olmayacağını söylemeniz gerekir.

Bu çocuk çok kötü bi izlenim verdi anlattıklarından. Ailenizin semtine bile yaklaşmamaları lazım.

Bence annenlerin evine bikere bile girmesın gormesın , başa bela bi çocuk gibi geldi bu bana ,Allah korusun. Çok uzak farklı bir mahalleden apart tutun bence gerekırse parasını bu sefer siz vererek. Sakın alışmasın bikere gelse hep gelir yuzsuz bişey sanki
Neden kira ödesinler annesi babası varken

Terminale getiren eve getirir kendinizi kandırmayın yada eşiniz sizi oyalıyor.Şehre getirdiniz mi senelerce sizin sorumluluğunuzda iş bitti ayrı kiralık evi kabul etmeyeceğini tahmin edersiniz yada siz senelerce onun kirasını ödemeye hazırsınız. Kurban olmayı seçin sonra kaldıramayınca eşimin ailesi şöyle ayrılık kararı forumu açmayın

Onlardan ses çıkmadı. Yarın ararlar diye düşünüyoruz. Şöyle karar verdik. Gelsinler terminalden alırız, karınları açsa doyururuz,1+1 günlük kiralık dairelerin olduğu çarşı, üniversite oraya yakın yerler var. Geceliği 100 tl. Hatta bende var numaraları. Oraya götürürüz. İsterlerse bir ay kalsınlar. Bizden bu kadar diyeceğiz

Çok çok saçma. O şehre girince sizin sorumlusu olacaksınız. Gelmesin işimiz var, ergen bekçiliği yapamayız diyeceksiniz. İki asi ergen ile ne yapacaksınız? Evlat mı edineceksiniz?

Koca insanlar kalacak yer ayarlamadan gelmesinler. Bu durumda o kaldıkları yeri de sizin ödemeniz gerekir, her sorunda telefonunuz çalar. Konunun başından beri takip ediyorum. Güzellikle halledilecek bir sorun değil bu. Ya kötü olacaksınız ya onların istediği olacak. Laftan anlayan insanlar yok sizin karşınızda.

Hiç bu toplara girmeyin derim..gerçekten sizle ilgili olmayan bir duruma kendiniz gönüllü adım atıyorsunuz.Siz bu yerlere gittiğinizde ödemeler ,eşyaya gelecek zarar ve bir olay çıktığında muhatap bulmak için kefillik adına sizin de bigilerinizi alacaklar(bu tür yerleri işletenler de şeytandan kurnaz oluyor ) ..hiç birşey olmazsa bu çocuklar sizin ailenizin evini adresini öğrenecekler. 3 gün sonra birşey kullanıp ailenizin kapısına dayanırlar anlarsınız ne yaptığınızı

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Kusura bakmayın annem babam evinde yabancı misafir istemiyorlar üstelik annem yaşlı çocugunuza bakamaz. Siz en iyisi bir otel ayarlayın orda kalsınlar deyin

Neden

Neden görüşmüyor sunuz
Aslında herhangi bir olay yok. Normalde bizim görev yaptığımız il onların oturduğu ile çok uzak. Eşimin abisi ağır sanayi işçisi. Tatili vs çok yok. Yıllık izninde kendi anasını babasını görmeye memlekete gidiyor. Eşi uzun süre depresyon tedavisi gördü. Evden çıkmıyordu. Evden çıkmayan insanın evine zaten gitmem. Birkaç defa eşini ve çocuğunu bize davet ettik. Çok uzak olunca gelmek istemediler. Çok samimi ilişkilere sahip değiliz yani. Mesela kızımız oldu kimse aramadı ya da mesaj atmadı.

Bence eşiniz değil direkt siz arayın benim annem babam yaşlı insan ev küçük biz zor sığıyoruz maalesef başka misafir kabul etmiyorlar deyin başka bir kurtuluş yolu yok ne yazık ki bunlardan

Dolaylı yoldan anlamadığı belli. Bence açıkca soyleyin. Bazi insanlar istenmediğini direkt söylenmeden anlamıyor maalesef

Terminalden almaya biz de gideceğiz. Çocukla birlikte. Yani eşimin eve getirme şansı yok. 1-2 saat yemek yada içecek sonrasında çocuk sıkıldı, uykusu geldi bahanesiyle biz kaçacağız. Bir daha ararlarsa da eşim şehirdışına çıktjk diyecek.
hayır işte yapmayın, bunu da yapmayın. bu sizin probleminiz değil, yapmayın.
çok net sınır çizmeyi beceremediğiniz için zaten hala üsteleyip duruyorlar. ev müsait değil gibi bir laf etmekle, açıklama yapmakla hata yapıyorsunuz karı koca. ev müsait değil dediğiniz an tabii ki ne zaman müsait olur diyecekler. karşınızda aşırı yüzsüz insanlar var. kesinlikle kabul etmeyeceğinizi, böyle bir sorumluluk altına girmeyeceğinizi, zaten çok yakında sizin de bu şehirden gideceğinizi söyleyeceksiniz, yardımcı olamıyorum yapacak bişeyim yok diyeceksiniz bitecek gidecek.

konu benim sinir katsayımı aşırı yükseltti ya.

Terminalden almaya biz de gideceğiz. Çocukla birlikte. Yani eşimin eve getirme şansı yok. 1-2 saat yemek yada içecek sonrasında çocuk sıkıldı, uykusu geldi bahanesiyle biz kaçacağız. Bir daha ararlarsa da eşim şehirdışına çıktjk diyecek.
Niye bu kadar korkuyorsunuz, hayir ailem kabul etmiyor ya da öyle şey olmaz diyemiyorsunuz? Hayir demek bu kadar mi imkansiz? Oraya gelmesi, daha dogrusu sizin terminalde onlari karsilamaniz bile hata. Basiniza kalacaklar, ceplerinde parayla mi gelecekler sanki, siz vereceksiniz kira parasini vs. Cocuk belli serseri, okumayan, hayal dunyasinda yasayan, laftan anlamayan biri. Buyuk hata yaparsiniz gelmesini kabul ederseniz.

Yahu ertesi sabah ararlar burada rahat edemedik kalamadık çıktık bilmem ne bahane bulurlar yine sizin başınıza ekşirler.

Kesinlikle o şehirde o çocukla görüşmeyn.

Hem nerede diğer çocuğun anası babası yaa?

Back
X