Müsait olmadığımızı daha nasıl anlatabiliriz

Hatır da bi yere kadar hayır demek neden bu kdar zor size.? Ayrıca, sizin aıleniz söz konusu eşiniz be karısıyor ki, hsyır diyecekain bitecek. O isterse abisiyle 'olmayan ' görüşmeye devam eder.

yahu yemek ısmarlayıp kaçmak ne komik bi fikir 😂

Yani kocaman kadın nasıl, telefon açıp benim ailemde kalmanız mümkün değil, ona göre plan yapın diyemez ya. Hepimiz kanser olduk burda yok yere 😒

Üstelik yemek ısmarlayıp bırakırlarsa aileleri, söz verdiler de yarı yolda bıraktırlar, bizi ortada bıraktılar diye olay çıkaracaklar eminim.

Eşiniz de çok basiretsizmiş. Abisine, orası benim evim değil, söz hakkım yok, kabul etmezler diyemiyor mu? Yalandan sizi oyalıyor

Bu insanlar çocuğunuz olmuş tebrik bile etmemişler. Sizleri önemsemeyen insanları neden bu kadar önemsiyorsunuz ?
HAYIR diye bir kelime de var hatırlatmak istedim.

Kendi evlerine gelecek olsalar bence derdi. Anne evi diye mi rahat anlamadım ki?

Bence kocasının kıyamıyor. O abisiyle kötü olmasın yeter. Yaşlı başlı insanlara ne olduğu yeteri kadar önemsemiyor. Eşi de çok güzel idare ediyor. Önce gelmesin dedi, sonra bir yemek sadece diyip hanımefensiyi ikna etti. Sonrası ne olacak merak ediyorum. İnşallah anne babası daha aklı başında insanlardir da başlarına bela almazlar. Bana çok sağlıklı tipler gibi gelmedi.

Ben, eşim, 2 yaş bebemiz benim memleketimdeyiz. Anne ve babamın yanında tatil dolayısıyla. Eşimin abisi 1,5 saatlik başka bir şehirde. Yeğeni üniversite sınavına girdi.çocuk benim memleketime kafayı takmış. Bütün tercihlerini orası yaptı. Ama hiçbiri olmadı. En sonunda evde kapıları çarpmış. Ben üniversiteyi kazanamasam da oraya gideceğim, iş bulup çalışacağım diye. Yakın arkadaşı da burayı yazmış. O kazanmış. Bugün bizi aradı. Haftaya arkadaşıyla gelip benim annenlerin evinde kalmak istiyormuş. İş bulacakmış, kiralık ev bulacakmış. Annem babam yaşlı. Annem zaten oldukça zor yürüyor. Bi de 2 yaş sendromlu bebe var. Ev küçük. Ben annemlere diyemem bile gelmek istiyorlar diye. Bi de ufak bir tadilat var evde. Eşim, ben de misafirim burda, ev müsait değil dedi. Ne zaman müsait olur diye mesaj atmış . Kalp kırmadan nasıl söylenir bilemedik. Anne babasının onayladığı bir durumda değil. Annesi ile çok iletişimimiz yok. Mesela bizim bebeğimiz oldu, 29 aylık şu anda. Ne abisi ne eşi mesaj bile atmadı. Biz zaten hediye vs istemeyiz. En azından WhatsApp hayırlı olsun yazabilirdi. Ya da gelmek isteyen yeğeninin ben hiç hatırlamıyorum şimdiye kadar bizi aradığını. Bayram vs de aramadı hiç. Hatta anne babam şimdiye kadar hiç görmediler bu çocuğu. Müsait değiliz dedik. Hatta şehirdışına gitme durumumuz var onu da söyledik.Ama sürekli ne zaman müsait olur diye soruyorlar.
Karsinizda gayet hirt insanlar varken ,neden hala kibarlik yapip musait degiliz falan diyorsunuz?Evladim senin anan baban bizi kac kere aramis sormusta,sen benim evime gelmeye kalkiyrsun diyemiyor musunuz acik acik?

Tebrik ederim bence iyi yapmışsınız. Gelme deseniz kocanizla kötü olacaktiniz, kocanız da ailesiyle kötü olacaktı. Yarın o çocuklar geleceğine göre artık geri donemezler. Bir şekilde biryerlere yerlestirip masraflarını karşılamak zorundasınız. Artık ev mi tutulur otele toplu ödeme mi yapılır bilemiyorum.... Ama ben sizi tanidiysam kocanız ve paranız gitmesin diye eninde sonunda annenizin yanına yerleştirecekniz o çocukları.... hayırlı uğurlu olsun

Çocuklar çıkmış geliyor anlaşılan, 18 22 yaş arası erkekler gerçekten sorunlu,annem eskiden 20 yaşında dendi mi yetişkin gozuyle bakardık bunlar tirt der çok gülerim , şimdi sizin yapacağınız misafir olduğunuz evde misafir ağırlamaksa kazanan genç kaydını yapsın yurt mu tutar ev mi o kısmı sizi baglamasin hiç o topa girmeyin ,direk senin planın ne nerde nasıl kalacaksın deyin ondan bir kurtulun önce ,sonra amcası yigenine bir artı bir bı apart baksın abisini arasın burda dayalı döşeli apart bu fiyata ev bulduk yerlestiriyoruz desin kurtulsun sakin ama sakın bir kaç gün burda kalır işlerini halledeme kadar burda durur demeyin ,bilip bilmediginiz genç millet babaannesini dogruyor üç kuruş için böyle akli bir karış hava da genci ailemle yalnız birakmam esimede açık açık soylerim

Sonucu görmek için okudum 16 sayfayı ama boşuna vaktimi harcamışım. Yapmanız gereken şey belliyken hala daha mırın kırın şöyle böyle. Annenizin hali vakti belliyken sizin bu tavrınızda çok saçma. Eşim eltimlerle aynı arabada 6 kişi gitmeyi teklif etmişti bana kızım bebekken. Ben bile mesajla da olsa eşimin ağzından girip burnundan çıkmıştım öyle bir teklif sunduğu için ve sonunda eltimler benim birşey dememe gerek kalmadan vazgeçmişti. Ve ben eltimle bir araya geldiğimizxe bizimle köyden geri dönmesin diye ve eşimle problem yaşadığımız için durumu anlatmıştım şimdi öyle birşeyi teklif bile etmiyorlar ama eş kişisinde bitiyor olay. Senin eşin bile doğru düzgğn abisiyle görüşmezken abimin hatrı vs demesi saçma. Saçma bir aile saçma fikirler.

Saat akşam 9 gibi eşim abisini aradı. Çünkü onlardan o saate kadar ses çıkmadı. Yarın sabah geliyorlarmış. Başka bir akrabalarının oğlu burada üniversite okuyormuş. Uzak bir akraba. Onun numarasını bulmuşlar Eşim yine de lazım olur diye benim aradığım günlük kiralık dairenin numarasını gönderdi. Abisi başka bir şey talep etmedi. Baksın çaresine dedi. Ses tonundan çok da umursamıyor gibiydi dedi eşim. Yarın da telefonu kapatmayı düşünüyorum dedi. Aramasınlar diye.Büyük ihtimalle bizden aradıklarını bulamadılar.

Ayy arada haber verin durumdan, eşinizin abisinin ailesine hepimiz o kadar uyuz oldu ki resmen onları evinize yaklaştırmayın diye yalvaracak hale geldik 😂

Konu nerede sacmalasacak diye takipteydim, yine yaniltmadiniz. Bu kadar hakliyken ve onlarca argumana ragmen net bir sekilde refuze etmeyip kacak dovusme yolunu secmissiniz.

Esiniz mi kendisine, siz mi kendinize benzettiniz bilemem. Gerci uyumuyor diye bebege kosu bandı alip bebek arabasiyla uzerinde uyutmaya calismaniz tum zamanlarin 1 numarasidir. 😏

Konu nerede sacmalasacak diye takipteydim, yine yaniltmadiniz. Bu kadar hakliyken ve onlarca argumana ragmen net bir sekilde refuze etmeyip kacak dovusme yolunu secmissiniz.

Esiniz mi kendisine, siz mi kendinize benzettiniz bilemem. Gerci uyumuyor diye bebege kosu bandı alip bebek arabasiyla uzerinde uyutmaya calismaniz tum zamanlarin 1 numarasidir. 😏
Gayet mantıklı bir süreç işlettik aslında.Siz gerçekten inanıyor musunuz burada resti çekin, ağzınıza geleni söyleyin yazanların gerçekten başlarına benzer bir olay gelse kardeşlerine bu kadar sert tepkiler göstereceklerine? Ergenlerin tarzı saçma, düşüncesizce ama inanın ki hiç kimse kanlı bıçaklı değilse kardeşine, abisine, ablasına böyle bir olay için yazılanlar kadar sert tepki koyamaz. Zaten bizim amacımız anne babayı kırmadan olayı engellemekti. kendimi onların yerine koyduğumda zaten zor bir durumdalar. Evde kapıyı çarpan bir ergen, ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı vs. İnanın ki burada asan kesen çoğu kişi müsait misin kahve içmeye geleceğim diyen komşuya bile müsait olmadığı halde hayır diyemiyorum . Şu anda kimse kırılmadı. Oldukça politik bir çözüm oldu

Gayet mantıklı bir süreç işlettik aslında.Siz gerçekten inanıyor musunuz burada resti çekin, ağzınıza geleni söyleyin yazanların gerçekten başlarına benzer bir olay gelse kardeşlerine bu kadar sert tepkiler göstereceklerine? Ergenlerin tarzı saçma, düşüncesizce ama inanın ki hiç kimse kanlı bıçaklı değilse kardeşine, abisine, ablasına böyle bir olay için yazılanlar kadar sert tepki koyamaz. Zaten bizim amacımız anne babayı kırmadan olayı engellemekti. kendimi onların yerine koyduğumda zaten zor bir durumdalar. Evde kapıyı çarpan bir ergen, ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı vs. İnanın ki burada asan kesen çoğu kişi müsait misin kahve içmeye geleceğim diyen komşuya bile müsait olmadığı halde hayır diyemiyorum . Şu anda kimse kırılmadı. Oldukça politik bir çözüm oldu
Ağzınızı bozun, küfür savurun demedik. Ayrıca ergen falan da değiliz çoğumuz, tanıdığım üyelerin geneli 30 yaş üstü.
Birini evine kabul etmemek ağzına geleni söylemek demek değildir ki. Annem 50 yaşında kadın, 30 senelik de evli, yeri geldi mi her şeye herkese dur demeyi bilir. Hiçbir akrabamızla da kanlı bıçaklı değiliz.
Yıllar önce benim sınav senemde hiç misafir almadı mesela eve, kız ders çalışıyor, kusura bakmayın dedi geçti. Kimseyle düşman olmadık yani.
Yani demem o ki bazen sesiniz çıkmalı, hayır demeyi bilmek gerekli.

Ağzınızı bozun, küfür savurun demedik. Ayrıca ergen falan da değiliz çoğumuz, tanıdığım üyelerin geneli 30 yaş üstü.
Birini evine kabul etmemek ağzına geleni söylemek demek değildir ki. Annem 50 yaşında kadın, 30 senelik de evli, yeri geldi mi her şeye herkese dur demeyi bilir. Hiçbir akrabamızla da kanlı bıçaklı değiliz.
Yıllar önce benim sınav senemde hiç misafir almadı mesela eve, kız ders çalışıyor, kusura bakmayın dedi geçti. Kimseyle düşman olmadık yani.
Yani demem o ki bazen sesiniz çıkmalı, hayır demeyi bilmek gerekli.
Size ergen demedim ki. Bize gelmek isteyen ergenlerden bahsettim.Bizimkiler biraz alıngan işte yapacak bir şey yok. Bebeğimiz olduğunda hayırlı olsun diye aramadılar mesrla. Sebebi de biz bebek doğdu diye onları özellikle aramalıymışız. Ben sezeryandn çıkınca eşimin ablasına tek kare fotoğraf göndermiştim. O an kimseyi aramamıştık zaten. Düşünün ki buna alınıp 29 aydır kızımla ilgili herhangi bir kelime konuşmadılar. Hatta biz uzağız. Eşimin ablası onlara yakın oturuyor, o fotoğrafını göstermiş, ona bile bakmamışlar

Size ergen demedim ki. Bize gelmek isteyen ergenlerden bahsettim.
Hızlı okuduğumdan kelime seçerek yanlış anlamışım. Ama onun dışında hayır demenin kabalık olduğunu düşünmüyorum.
Kontrolü ele alsanız daha hızlı çözerdiniz. Uzamazdı, boşuna gerilmezdiniz. Gerginlik saç beyazlatır, gözlerin kenarını kırıştırır, hiç değmez valla kimse için. Çok düşünmeye değmiyor çoğu zaman. :KK51:

Back
X