Canım vlla biz 5 aylık evliyiz çalışıyoruz parayı birleştiriyoruz elektrik faturasını bilmem su faturasını bilmem o geçindiriyo ben sadece içinden alıyorum maaşımın 300 ay içinde bttiğinde bidaha istiyorum hiç bi harcamayıda ben yapmıyoruz 300 tl sadece bana o evi idare ediyo krdiyi ödüyo maddi olarak hiç bişiyi üstlenmedim çünkü benim annem yıllarca evi ekonomik olarak idare etçem diye kadın bitti babam bişi olduğunda nerde paralar diyo sanki bu devirde geçinmesi kolay ben elimdekini veriyorum bişiyim eksiksede hallet diyorum o kendi bilir artık top:2500 maaş geliyo eve 1400 kredi yeni evliyiz zaten altınlar falanda gtti borç harç sormadım bile neyi neye kapattın diye sorumluluklar onda tabi böle diyede yüklenmiyorum ama babamdan bi adamın sorumsuz olması ne demek olduğunu bildiğim için karışmıyorumda çok şükür kocamda tutumlu o konuda olan para belli zaten arttırırmı azaltılmı tutarmı atarmı bilemem en güzeli çekildim kenara izliyorum.)))
aynen annemde öyle geçim derdinden başka bişey düşünmüyor ve babamda bir o kadar duyarsız..
ama eşin tutumlu geçindirebliyor demekki sende güveniyorsun
ben o kadar emin değilim yaa
ama annenelern yaptığıda yanlş oluyo haklısın..
oooff ooff zor işler bunlar
16 aylık evliyiz ben 6 aydır çalışmıyorum eşim maaşını alır kiramızı ve krediyi öder
kalanı bana getirir evin giderlerini ben belirlerim alışverişe beraber çıkarız
şu an eşimin kredi kartını kullanıyoruz mümkün olduğunca nakit harcamaya çalışıyoruz
kartlardan çok çektik senelerdir
ben daha hesaplıyım birşey alırken fiyat kalite cazip gelmezse almam dolaşır,baska yerlerede bakarım
bende sorumsuz bir babanın cocuğuyum o yüzden yokluğu da hesabı da bilirim
ihtiyacımız olan herşeyi alırız,şu ana kadar birikim yapamadık ama tüm evi kendimiz döşedik
borç harç derken yine iyi durumdayız şükürler olsun
):))bizde aynı şirketteyiz senin durumda iyimiş ya:)bnde 1.5 yıllk evliyim evin ekonomisi bnde eşim üstlenmek istemio tutumusuz ne yazıkkiben ne alıncak nereye ne kadar verilcek ayarlarım aynı şirkette çalıştığımız için maaşları ben çekerim tüm gderleride ben ayarlarım çok şükür heray rahatız..
eşime teklif ettim 1 ayda sen al tüm parayı sen yönet die ama kalsın istemem 1 gnde bter para dio
Biz eşimle çok şükür idareyi şimdilik sağlıyoruz.
Benim maaşım ile sadece kirayı, benim trcell faturamı, kredi kartımı ödüyoruz. Ayrıca benim kredi kartım çok cüzi geliyor, çünkü öncelik olarak onun borcunu bitirdik, borçlu olmayalım diye. Eşimin maaşı ile kalan diğer elektrik, su, doğalgaz vb. gibi giderleri ve eşimin kredi kartını ödüyoruz. Dolayısıyla benim hesabımda her daim para kalmış oluyor. Evin gıda vs. masraflarını da eşim üstleniyor, ben hiç bir şekilde karışmıyorum. Alınacakların listesini yapıyorum eşim gerekeni alıp getiriyor veya bazen birlikte çıkıyoruz alışverişe, ödemeyi her daim o yapıyor. Böylelikle evimizde tek bir kredi kartı kullanılmış oluyor. Nakit kalan para da kenarda birikecek kısmetse....
Hamd olsun borçsuz evlendik, fakat kirada oturmak kolay değil ayrıca kış ayları da geliyor, bakalım doğal gaz faturamız nasıl cebimizi yakacak.
Benden sana tavsiye, eşin ile de böyle bir yol izlemen. Herşeyi onun üstlenmesine müsade etme, sende dahil ol.
Neyi nereye harcıyor bilgi sahibi olmanda fayda var, tamam yine sorumlulukları o üstlensin.
Ama bu konuda seni de bilgilendirmeyi ihmal etmesin, en azından fuzuli bir masraf yapacağı zaman sen müdahale edebilirsin.
Gereksiz olacağını açıklayabilir biraz daha dikkatli davranmasını sağlayabilirsin...
sence iyi mi peki bu? zor gelmiyor mu mesela..para denkleşmez yetmez falan kendini daha bi sorumlu hisettmiyor musun?bnde 1.5 yıllk evliyim evin ekonomisi bnde eşim üstlenmek istemio tutumusuz ne yazıkkiben ne alıncak nereye ne kadar verilcek ayarlarım aynı şirkette çalıştığımız için maaşları ben çekerim tüm gderleride ben ayarlarım çok şükür heray rahatız..
eşime teklif ettim 1 ayda sen al tüm parayı sen yönet die ama kalsın istemem 1 gnde bter para dio
):))bizde aynı şirketteyiz senin durumda iyimiş ya:)
tabi bölede dedim diye sıktığımı sanmayın fuzulü bişey yapmıyorum paranın nereye gittiğini biliyorum ama ellemiyorum idaresini bilsin koca olduğunu hissetsin diye saldım yakasını çnkü benm babam hiç bilmedi bunu zavallı annem hala çekiyor(((
vlla şöyle söyliyim ilk zamanlar uykularım kaçıyordu altınlarım satıldı yok borç kapandı yok oraya yattı yok buraya gitti dedi sinirlerim bozuldu ailesinin çok yardımı olduğunu söylüyor ama şöyle diyim hiç bişeye karışmadılar bile muhtemeln düğünde çıkan borçları bile eşim ödeddi annemde dedi bırak o altınlarda gidince bakalım napçaklar dediği gibi gitti şimdi eve giren belli çıkan belli kimseyede bişi yediremez bende isteklerimden geri kalmıyorum 2500 para giriyor 1500 kredi ödeniyoruz 1000 tlde 300 alıyorum 600tl ev alışverişi kredi kartları valla ayarlasın güya altınlarıda bankaya koymuş çeviriyomuş bende dedim beni ilgilendirmiyo nasıl çeviriyosan çevir beni eksik bırakmada para yüzünden atışmayalımda oyzden bırak batarsa batsın çıkarsa çıksın zaten benim eşim doğu kökenli öle herşeyi erkek idare eder onlarda kadın karışmaz banane benimde işime geliyor 300den anneme veriyorum lazım oldukça içeriden çekiyorum o yzden sıkmıyorum canımı sende sıkma canını....
bz aynı şirketin farklı yerlerindeyz ben merkezdeym o şubede... valla evlendiğimz gnden beri para hesabı bende ben böyle olmasını istemedim ama kendiğinden gelişerek bu şekilde oldukocamda memnun hayatından onun işine gelio etliye sütlüye karışmamak
:)))EEVET AÇIKÇASI BAYA Bİ RAHAT OLUYORUM BENDE bide maaş gnleri belli ya onun dışında var zamanı yok zamanı bildiğim için sıkıntı olmuyor biz aynı firmadayız farklı bloklardayız aynı saatte giriyoz aynı saatte çıkıyoz aynı saatte yiyioz adamın benden ayrı saniyesi geçmiyo:):))))
sence iyi mi peki bu? zor gelmiyor mu mesela..para denkleşmez yetmez falan kendini daha bi sorumlu hisettmiyor musun?
yok cnm hiç dezavantajını grmedim para yetmediği olmadı çok şükür idareyi gzl yapıyorum eşim bu konuda kendine gvenmio böylesini o istedi ben ona teklif bile etmedm... bde bzm durum braz farklı yani gderler sadece sahsi oluyo bzde .. ev kirası, elektrk, d.gaz, benzin,su şirket tarafndan ödeniyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?