müsrif eş!

biraz relaks olmak lazım yani :) bi bakıma düşndmde en güzeli valla deiğin gibi kavga gürültü olmaz en azından :)
öle canım ilk zamanlar dedim yaa çok taktım kafaya sülalesine ama umrumda değil eşim mutlu olsunda önemi değil elbet bigün anlıcak onun yanında kimin olduğunu sırası geldimide söylüyorum geçenlerde kayınvaldem biri altın vermiş onu verdi dedi bi düğün vardı ona takçaktık ama sizinde arkadaşınızın var ona takın dedi gerçi bi bakıma haklı sonuçta onun taktığı yarın bize takçak neyse bende fırsat bu fırsat:):)))) vere vere bişey kalmadı önemli dğeil istiyosanız bunuda alın dedim kıpkırmızı kaldı para için kıramam kimseyi kullanıldığımı hissettiğim anlarda oldu ama sustum eşim belki vicdanını rahatlattı ama olsun yeri geldimi söylencek söz hep bana düşüyo onlara değil:)) off yine fenaa çekiştirdim nee alakaaysa:)))))))

ben bu durumu garip buluyorum yani erkeğin tabiri caizse harçlık alışını.
limitinizi düşürün elbet, gayet olağan.
biz eşimle çok açıldık bir ara, ne olduğumuzu anlamadık resmen. kredi kartı ayrı kabarık, nakit harcamalarımız ayrı.
en sonunda çareyi, slipleri, harcama tutarlarını buzdolabına yapıştırarak çözdüm. hatta şu an kasımdayız, aralık ayının gider tablosu hazır. şu şekil;

60 elektrik gelir
50 internet
25 su
15 ev teli
.... vs
bunlara aşağı yukarı gelecek kredi kartı tutarı ekliyorum, kira, tv aidatı.. vs vs, aralık ayında ödeyebileceğimiz bir tutar oluyor. sonra toplam maaşımıza göre, ne kadar gidecek, ne kadar kalacak diye bir fikrimiz oluyor. elimize iyi bir para kalacaksa, seriyoruz biraz. sıkıntıya düşecek gibiysek, dışarıda yediğimiz yemekleri azaltıyoruz, ekonomi yoluna gidiyoruz. bizde böyle.

Amin hepimizin inşallah,para yüzünden tartısmamız kavgamız olmadı cok şükür
4 senedir beraberiz herseyimizi konusarak anlaşarak beraber yaptık

kayınbabam da cok sorumlu bir insan eşim ona çekmiş Allahtan

güzel bir konu olmuş, her ay başında aylık bütçe yaparsanız çok daha iyi olur diye düşünüyorum. o ayki gelecek ödemeleri ve ihtiyaçları yazarsanız çok daha net olur.

bende böyle düşündüm ama uygulamak asıl mesele sanırım :)

hmm..slipleri saklamak çok mantklı ne geleceğini bilirsinnn
haklısın harçlık alma durmu kendisini ezik hissetirir adama yaa :)

insan bazen fazlasyla konuşmaya ihtiyaç duyuyor..
söz konusu k.v ve eş ise helede
ama iyi demişssin..bende mesela düğünümzde takılan altınlarn hesabını hiç yapmadm..hatta nişandakileri bile onlara verdik..
umrumda değil huzur olsun..en güzeli :)

Dediğin gibi okadar çok haketmediği halde mutsuz olan kadın varki onları gördükçe dahada üzülüyorum çok şükür halimize diyorum yisin kocama helal olsun :):)))Dün espiriyle karışık araaba muhabbeti geçti son kalan 2 bileziğim var bende dedim sanırım onlara göz dikiyosun yerim diyosun amaa YEDİRMEEEMMMMM dedimm güldü neyse akşam yatarkende kırmadım demi seni dedim ihtiyacın olduğunda kasada duruyo zaten kayınvaldemlerde git al sorma bile dedim oda biliyorum karıcım onlar zaten bebişlerimizin dedi:)))

aay ne güzel bak..ama senn al sorma demen onun ne kadar hoşuan gitmiştir..
bende benzer durumlarda öyle yapıyorum..
Allah herşeyden önce huzur ve ağız tadı versin hepimize :)

bizde hesabimzi kitabimizi bilemedik. evlenirken kredi cektik. sonra bileziklerin cogunu bozdurup krediyi kapattik. evlendikten sonra öyle bi acildikki. nakit desen ayri dert kredi karti aldi basini gidiyor. borc kapatmak icin kredi cekiyoruz. krediy borcunu öderken yine kredi kartina borclaniyoruz derken isin icinden cikamaz olduk. bara bitincede esim sIkIntIya giriyor. esim azda kazanmiyor ama para geldigi gibi gidiyor. hic anlamadik. herseyle esim ilgilenmisti. bi ara ben ilgileneyim dedim borclari ödeyelim o ay para kalirsa harcariz dedim. yapamadik. neyse simdi yavas yavas hersey ödeniyor. ama sIkIntIya girmedik cok sükür.

benim tavsiyem kredi kartinin limitini düsürt. bizim limitimiz 10.000TL idi biz istemeden yükseltmisler. kac defa esime düsür su limiti dedimsede. dursun lazim olur bi zaman dedi. sonra biz herseyi ama herseyi taksit yaptik. taksit ödenir ama aldigin herseyi taksit yapinca ödemeside cok zor oluyor.
ben esimi sunu teklif etmistim. ilk maasini alinca borclari ödeyelim dedim. sonra para artarsa harcariz dedim kabul etmedi. iste yavas yavas öderiz dedi. bi zaman sonra bende kafaya takmayi biraktim.
simdi aldiklarimiza dikkat ediyoruz ve taksit yapmamaya calisiyoruz.. ben aslinda kredi karti tamamen kapansin istiyordum. maas kartindan cekilsin direk kartla ödeyeceginde. mutfak masrafina parayi ayirip geriye para kalirsa istedigini al ama kalmazsa öbür ay al. ben iste böyle istemistim ama esim kabul etmedi. sIkIntIya gelemedi...

işte herkezde cardır bu amann yeni evliyiz diyip geçilir..
bende o lanet kredi kartlarından çekmemek istiyorum..biraz planlı olmak gerek ama asıl sorun uygulamakta sanırım :) Allah daha büyük sıkıntılar vermesn canm..

aayy aynen 10,000 bizim limtitte korkuyorm bende haliyle yaa..
işte en kötüsü sanırım eşin laf dinlememesi
ne güzel düşünmüşssün ama paran varsa harca yoksa harcamazsn yani..
bende tamamen kapattıralm dedm ama sonra düşündüm o kadarda acımasız olmayayım..sonçta alışmış kredi kartına..
benmki tamam dedi 1,000 tl ye düşürme fikrine..demek zorunda burnundan getireceğimi bilir..
ama zormuş bu işler valla

Bizimde daha evlenmeden başımızı ağrıtan tek şey şu kartlar... Tecrübelerinizden faydalanacağım kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…