Müstakbel kayınvalidem ve korkularım..

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Merhaba arkadaşlar,

Bu da sorun mu saçmalama dediğinizi duyar gibiyim. Aslında haklısınız da ama içimden atamıyorum bu saçma düşünceleri.

Benim 5 yıldır bir ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Şu an erkek arkadaşımın ablası evlilik arifesinde. Bizimde okullarımız devam ediyor o nedenle 2 yıl sonra ancak ciddi adımlar atabiliriz. Ailelerimizin yaşadığı şehre gittiğimizde ben erkek arkadaşımın ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. Her şey çok güzeldi bana göre. Onun ailesi de beni çok sevmiş, zaten annesi kızının düğününden sonra nişan yapalım istiyormuş yeni öğrendim bunu da.. :)

Bana karşı çok açıksözlü ve kibar davrandı. Çok özenmiş, çok güzel yemekler yapmış. İlk defa sohbet etmemize rağmen kahkahalar eksik olmadı diyebilirim. Allah nazarlardan korusun...

Ama ben kendimden emin olamıyorum. Demin erkek arkadaşımın annesi ile telefonda konuştuk. Telefonu kapattım ve içim huzursuzlukla doldu. Sanki her davranışımda, her sözüm de bir şapşallık varmış gibi geliyor. Acayip heyecanlanıyorum. Ayrıca sanki söylememem gereken bir şeyler söylüyormuş, sürekli yanlış anlaşılıyormuşum gibi hissediyorum.
Aceleci ve dengesiz davranıyorum sanki. Telefonda konuşurken bile heyecandan öldüm. Aceleci ve saçma davrandım galiba.

Soğukkanlı olamıyorum, çok şapşal davranıyorum sanırım. Off ne zor bu işler..

Bu kadar heyecan normal mi? Kalbim çıkacak yerinden, konuşamıyorum telefonda ya..

Ablasıyla konuşurken de böyle..

Of napcam ben :(

normal,sıkıntı yapmayın kndinize..ileride aileniz olacaklar bunun heyecanı..birde yanlış bir kelam ederimde beni istemezlerse düşüncesi hakimdiir şuan..saygı olduktan sonra bırakın yanlış yapın,bırakın hatanız olsun,bırakın heyecanlanın ne olacak ..hiçbirşey...mutlu ve huzurlu olun yeter..

normal,sıkıntı yapmayın kndinize..ileride aileniz olacaklar bunun heyecanı..birde yanlış bir kelam ederimde beni istemezlerse düşüncesi hakimdiir şuan..saygı olduktan sonra bırakın yanlış yapın,bırakın hatanız olsun,bırakın heyecanlanın ne olacak ..hiçbirşey...mutlu ve huzurlu olun yeter..

Haklısınız of, kendime dert arıyorum.. :(

rahat ol canım sakın kayınvalidene önyargıyla yaklaşma zaten biz türk kadınlarının tipik sorunu önyargıyla evlenmemiz kayınvalide böyledir görğmce şöyledirlerle büyütüldük .en büyük hata bu bence her insanın kendine göre hataları var ve affedebilmek çok önemli. heyecan konusundada ne güzel işte inş hiç geçmez :nazar::ssz:

normal bu halin....
zamanla daha rahat olursun..
karşındaki de insan o kadar heyecana gerek yok...

öle oluyor bendede oluyor o durum saçmalamak değilde konuşacak konu bulamıyoruz kasılıyoruz sıkıntı hep

Normaldir bence çoğu kişide olan bi durum alışırsınız zamanla.. Dert etmeyin bunu kendinize..

Hepiniz çok iyisiniz ya çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Ön yargıyla yaklaşmıyorum hiç çok iyilerdi, hiç yabancılık çekmedim yanlarında ama acaba kendimi yanlış mı ifade ediyorum diye stres yapıyorum. Çok heyecanlanınca insan kendi gibi olamıyor çünkü.

Ne zormuş bu işler, şimdiden kalbim duracak. Nişan, düğün düşünemiyorum bile.

Ben bir senedir evliyim ben bile kayınvalideyle konuşurken şapşal gibi hissediyorum kendimi :60:

zamanla alışacaksın o heyecandan eser kalmayacak tatlım.gözünde büyütme.o açıksözlülük samimiyetten patavatsızlığa bile dönüşebilecek.sana tavsiyem hosuna gidiyor bile olsa çok samimi olma.

insanlarla yeni tanıştığın için böylesin, bende senin gibiydim ilk zamanlar... Sürekli lüzumsuz bir şey söylemekten yanlış yapmaktan çok korkardım...Şimdi daha rahatım kayınvalidemle rahatlıkla muhabbet edebiliyorum şakalar yapabiliyorum, hele eltimle çok resmiydik şimdi daha iyiyiz zamanla düzelir herşey rayına oturur inş:) akışına bırak

Bu da ne ki.. Ben Babamla (kayınpederim ) konuşurken evi abartmıyorum en az 5 kere turlardım. Yerimde duramazdım heyecandan. Bu duygular çok güzel. İleride tebessümle hatırlayacaksın. Allah mutluluğunuzu daim etsin :nazar:

Merhaba arkadaşlar,

Bu da sorun mu saçmalama dediğinizi duyar gibiyim. Aslında haklısınız da ama içimden atamıyorum bu saçma düşünceleri.

Benim 5 yıldır bir ilişkim var ve evlenmeyi düşünüyoruz. Şu an erkek arkadaşımın ablası evlilik arifesinde. Bizimde okullarımız devam ediyor o nedenle 2 yıl sonra ancak ciddi adımlar atabiliriz. Ailelerimizin yaşadığı şehre gittiğimizde ben erkek arkadaşımın ailesiyle o da benim ailemle tanıştı. Her şey çok güzeldi bana göre. Onun ailesi de beni çok sevmiş, zaten annesi kızının düğününden sonra nişan yapalım istiyormuş yeni öğrendim bunu da.. :)

Bana karşı çok açıksözlü ve kibar davrandı. Çok özenmiş, çok güzel yemekler yapmış. İlk defa sohbet etmemize rağmen kahkahalar eksik olmadı diyebilirim. Allah nazarlardan korusun...

Ama ben kendimden emin olamıyorum. Demin erkek arkadaşımın annesi ile telefonda konuştuk. Telefonu kapattım ve içim huzursuzlukla doldu. Sanki her davranışımda, her sözüm de bir şapşallık varmış gibi geliyor. Acayip heyecanlanıyorum. Ayrıca sanki söylememem gereken bir şeyler söylüyormuş, sürekli yanlış anlaşılıyormuşum gibi hissediyorum.
Aceleci ve dengesiz davranıyorum sanki. Telefonda konuşurken bile heyecandan öldüm. Aceleci ve saçma davrandım galiba.

Soğukkanlı olamıyorum, çok şapşal davranıyorum sanırım. Off ne zor bu işler..

Normal şeyler canım bunlar alışırsın bence zamanla simdi cekiniyosun konusamıyosun anlıyorm ben seni canımm ama geçer sıkma canını:):):)

Hepinize tek tek teşekkür ederim hanımlar, içimi rahatlattınız.. İlk defa geliyor başıma ne biliim, güzel ama zor bir durummuş :)

Back
X