müstakil evde oturup bi türlü temizliği bitiremeyen varmı benim gibi :(

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...dert değil tasa değil şükür ama sıkıntı diyelim...merak ettim varmı başka böyle diye..
evlendiğimde de müstakilde oturuyordum, 2 yıl sonra taşındım yine müstakile...
sürekli temizlikle uğraşıyorum, dairelere göre çok daha çabuk pisleniyor sanki..kimden duyduysam aynı şeyi söylüyor zaten...aslında anlamış da değilim neden müstakilin temizliği bitmez...
varmı cidden böyle düşünen??

Canım bende müstakil evde büyümüş biri olarak derdini çok iyi anlıyorum, annem başa çıkamıyordu temizlikle, eve hergün gelen 8 saat iş yapan yardımcımız vardı.

Canım bende müstakil evde büyümüş biri olarak derdini çok iyi anlıyorum, annem başa çıkamıyordu temizlikle, eve hergün gelen 8 saat iş yapan yardımcımız vardı.

aynen canım benimde gündelikçiden farkım kalmadı inan elim hep sağı solu silip süpürmede...
bi türlü bitmiyor...
annemler dairede otururlar, bekarken ben bi girişirdim iki üç saate koca evi siler süpürürdüm...
öyle hemen de batmazdı...ama şimdi elim temizlikten çıkmıyor...ohh bütün işi bitirdim deyip oturup dinlenemiyorum inan...
ne olacak böyle bilmiyorum :) çok çabuk kirleniyor dağılıyor..

aynen canım benimde gündelikçiden farkım kalmadı inan elim hep sağı solu silip süpürmede...
bi türlü bitmiyor...
annemler dairede otururlar, bekarken ben bi girişirdim iki üç saate koca evi siler süpürürdüm...
öyle hemen de batmazdı...ama şimdi elim temizlikten çıkmıyor...ohh bütün işi bitirdim deyip oturup dinlenemiyorum inan...
ne olacak böyle bilmiyorum :) çok çabuk kirleniyor dağılıyor..

Evin büyüklüğüde önemli tabi, bizim 400 metre kareyi geçkin di, hakkaten başa çıkılmıyordu, annem gündelikçiyle birlikte temizlerdi evi, o derece büyüktü. Hergünde babama söylenirdi, niye burda oturuyoruz diye, babam müstakil ev hastasıdır :D

aynen bir yıl öncesine kadar müstakil evde yaşıyoduk evin işi hiç bitmezdi hatta hep dağınıktı ev diyebilirim bahçenin işi bitmez o bitse evin işi durur milletin ayakları toz oluyo bi de tabiki ev bahçeli olduğundan dışardan toz daha çok geliyo yardımcı gelirdi apartmana taşındık yardımcıya gerek kalmadı bile iki balkona su döküyoruz balkonun işi bitiyo zaten ev dağılmıyo nedense artık çok rahatlıkmış yani

ben 70metrekarelik evi dogru düzgün cekip ceviremiyorum, ya bana ne demeli? :)

ay ne güzel 70 metrekare kutu gibi inan çok isterdim biliyomusun...
küçük olsun temiz düzenli olsun...benim ilk evim tarla gibi kocamandı bıkmıştım ordan..bu evim çok büyük değil ama çok pisleniyor...arka balkon zemine değiyor toz eksik olmuyor...
ön tarafta kocaman bi merdivenli giriş var ordan tozlar hep içeri....
üff valla anlatırken stres oldum :)

Evin büyüklüğüde önemli tabi, bizim 400 metre kareyi geçkin di, hakkaten başa çıkılmıyordu, annem gündelikçiyle birlikte temizlerdi evi, o derece büyüktü. Hergünde babama söylenirdi, niye burda oturuyoruz diye, babam müstakil ev hastasıdır :D

maşallah sizinki iyi büyükmüş :) benimki çok büyük değil hatta küçük bile denebilir ama temizliğinden yıldım..
benim eşimde müstakil ev hastası...
biz şuan lojman evindeyiz...ilerde ev alacak olsa kesin müstakil alırmış dairede yapamazmış :37::37:
bende dairede oturmak isterim..hem altlı üstlü daha güvenli korkmam...hemde temiz düzenli olur..
müstakilde insan korkuyor :) yine de şükür canım..başımızı sokacak evimiz var...allah olmayana versin...:)

Bende müstakil evde yaşıyorum,bi zorluğunu görmedim..yardımcım var,haftada 2 kere gelen tabii onun da katkısı büyük:ssz:

Biz de eskiden müstakil evde yaşardık..
Yıktık bina yaptık..
Gerçekten çok zor..
Hele kışları daha da fena..
Gerçi İstabulda yazları da fenaydı, toz gübür çar çöp.. ://
Allah yardım etsin ablam..

Ben kesinlikle ben ! kutu kadar odamı 10 saatte temizlerdim ( 10 dakikada dağıtırdım o da ayrı ) şimdi 3 katlı evin altından üstünden hiçbi köşesinden gelemiyorum ... Eşim sağolsun istediğimde temizlikçi alıyor ama temizlikçilerin yaptığı da içime sinmiyor üstüne ben bir daha temizliyorum .. yok mu bu işin pratik bir yöntemi tecrübeli ev hanımlarından bilgilere çok ihtiyacımız var :34:

Ben kesinlikle ben ! kutu kadar odamı 10 saatte temizlerdim ( 10 dakikada dağıtırdım o da ayrı ) şimdi 3 katlı evin altından üstünden hiçbi köşesinden gelemiyorum ... Eşim sağolsun istediğimde temizlikçi alıyor ama temizlikçilerin yaptığı da içime sinmiyor üstüne ben bir daha temizliyorum .. yok mu bu işin pratik bir yöntemi tecrübeli ev hanımlarından bilgilere çok ihtiyacımız var :34:

tecrübe ile pek alakası yokki canım yaa...bekarken annemin evi ben temzilerdim annam hasta bir kadın..pek iş güç yapamıyor...
dairede oturuyorlar ve en fazla 3 saate kadar bütün evi bal dök yala hale getirirdim....ama şimdi kendi evim müstakil ve işim hiç bitmiyor...temizlik hastalığına yakalanacm diye korkar oldum :) çünkü elimin biri hep sağı solu toparlamakta...
kafam hiç ohh bitti işim diye rahat olup da oturup dinlenemiyor...
çünkü müstakil ev gerçekten diğer evlere nazaran çok kirleniyor...bahçesi balkonları merdivenleri.....hepsi senin eline bakıyor...

Back
X