• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütevazilik Hastalığı

mesela şöyle bir şey hatırladım: çok eskiden üniversiteye gitmek için otobüsle yola koyulduğum bir gece, otobüs arıza yaptı. Biz de birkaç genç konuşup, kaynaştık . Herkes yaptığı işleri vs anlatıyor. Birisi ''memurum'' dedi, sonra konuştukça doktor olduğunu anladık. Bende bu mütevazilik hayranlık uyandırmıştı mesela. Bunun yanında eskiden Msn vardı , orda sadece birbirini tanıyanlar ekliydi, yani ben senin mesleğini zaten biliyorum ama sen isim bölümüne ''Dr.Ahmet'' yazıyorsun.:duduk::KK16:

ahahah fakültede çok tuhaf tipler olabiliyor, belki bende onların bu megolamanlığını görüp tiksindim ters tepti bilemiyorum :KK53:

Eskiden öyleydim ama artık değilim. Çünkü kendime güveniyorum birisi "çok güzelsin " vs dediğinde teşekkür ederim diyorum sadece . En doğrusu da bu bana göre diğeri kendine güvensiz duruyor .

Yaptiginiz eğer yalan değilse guzel bir şey. Ama ne kadar kuculturseniz kucultun fesatlar yine fesatlanacak bir şey bulurlar.

Bende de tam tersi bir durum söz konusuydu. Hava atmayi severdim. Ben de bunu yenmeye calisiyorum, sizin gibi yapiyorum artik, fesatliga çare olmuyor ama en azindan daha insani bir tavir.

Onu bunu bilim adamlarini bilmem yasanmislik tecrubesi diyim.malesef bende cok mutevaziyim.ve mutevazilikten bizim insanimiz anlamiyor hemen bu cok saf deniyor ve direk ezmeye basliyorlar.asla taviz verme mutevaziliginde bir siniri var.teskkur ederim sende oylesin de gec .eger diyemiyosan gul gec.

Eskiden öyleydim ama artık değilim. Çünkü kendime güveniyorum birisi "çok güzelsin " vs dediğinde teşekkür ederim diyorum sadece . En doğrusu da bu bana göre diğeri kendine güvensiz duruyor .
Ben de aslında eskisinden daha çok güveniyorum kendime, ama bunu belli etmek zor geliyor. Sadece tesekkur etmeyi öğrenmem lazım.

Aslinda konunun icinde sorununun ne oldugunu yazmissin.
Asiri utaniyorsun.
Arkadasina soyledigin sey.. Yalnizken sor
Ben utanirim.

Utandigin icin durumu onemsizlestirme cabasi gibi.

Yazdigin ornekler cidden tesekkur edilip
Gecilebilir.
Cok gereksiz gomuyorsun kendini.
Mutevazilik baska bir sey.

Ben işin, fiziğin, güzelliğin, ailenin, maddi manevi her şeyin kalıcı olmayabileceğini bildiğim için dillendirilmesini de başkaları tarafından çok iyi görülmeyi de sevmem. İyi ya da kötü değil sıradan bir insan gibi görülmeyi seviyorum. Çünkü yarın bugünkü gibi olmayabilirim. Sağlığımı maddi manevi her şeyimi kaybedebilirim. Bana tabii olmayan şeylerle övünmenin övgüyü kabul edip onaylamanın manası nedir? Saçın çok uzunmuş dersen bu bi gerçekliktir. Saçın çok güzelmiş dersen kime göre neye göre? Başkasına güzel gelen bir şeye körü körüne inanıp çok güzel çok başarılı çok bilmem ne olduğuna inanan insanlar var. :deli:
İltifatları küçültmek için ezikçe denmiş, bana da tam tersi
Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok güzelim/çok beğeniliyorum
Eşim/sevgilim çok yakışıklı
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım
Gibi kendisi hakkında kesin yargılarla konuşan insanlar çok ezik geliyor.
Kaynak: totom.
Bence herkes hiçbir şey ve bunu bilmek güzel şey.

Son düzenleme:
Hayır çoğu insanda kendinde olmayan şeyi yüze vurma hastalığı çoğaldı. Siz de onlara çok üstün olmadığınızı ve kusurlarınızin olduğunu hatırlatmak adına etkiye tepki olarak bunları soyluyorsunuz bence.

Ben işin, fiziğin, güzelliğin, ailenin, maddi manevi her şeyin kalıcı olmayabileceğini bildiğim için dillendirilmesini de başkaları tarafından çok iyi görülmeyi de sevmem. İyi ya da kötü değil sıradan bir insan gibi görülmeyi seviyorum. Çünkü yarın bugünkü gibi olmayabilirim. Sağlığımı maddi manevi her şeyimi kaybedebilirim. Bana tabii olmayan şeylerle övünmenin övgüyü kabul edip onaylamanın manası nedir? Saçın çok uzunmuş dersen bu bi gerçekliktir. Saçın çok güzelmiş dersen kime göre neye göre? Başkasına güzel gelen bir şeye körü körüne inanıp çok güzel çok başarılı çok bilmem ne olduğuna inanan insanlar var. :deli:
Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım
Evet , ben de dikkat çekmeyi hiç sevmem mesela. Sade giyinirim, saçlarımı açıp savurmak bile zaman zaman dikkat çekici ve abartı gelir. Dekolteden mümkün mertebe kaçarım, ancak yazlık yerlerde...
Çok param olsa asla Bmw gibi bir memura fazla gelecek arabayla okula gitmem mesela, okul için sıradan bir araba alırım.

ben de tersini ezikçe buluyorum, aslında ezikçe kötü bir sözcük, ham buluyorum :)

Yaaaa bence cok tatlisiniz :)
Ben de yazarken ezikce demeyeyim dedim ama birkac yorum oyle tanimlayinca ozellikle vurgulamak istedim.
Hatta nasil boyle langir lungur ezikce, eziksin diyebilmisler diye sasirdim.
Bence de cok cirkin ve bence siz boyle kalin.

Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım

Kalp nerden konuyo ya :d
Kalpkalpkalp size :)

Yaaaa bence cok tatlisiniz :)
Ben de yazarken ezikce demeyeyim dedim ama birkac yorum oyle tanimlayinca ozellikle vurgulamak istedim.
Hatta nasil boyle langir lungur ezikce, eziksin diyebilmisler diye sasirdim.
Bence de cok cirkin ve bence siz boyle kalin.
Eziksin deyip halay çekenleri ciddiye almadım :)

Bende de var. Gittiğim bir psikiyatrist kendimi değersiz gördüğümü söylemişti. Çok da şaşırmıştım halbuki gayet yüksek egolu, kendini beğenen biri olduğumu düşünürdüm. Ama zamanla üstüne düşününce metrodan inerken, binmeye çalışanlardan bile neredeyse ricayla yol isteyecek bir yapıya sahibim.
Ama üstüne düştükçe düzeliyor:)

Bende de var. Gittiğim bir psikiyatrist kendimi değersiz gördüğümü söylemişti. Çok da şaşırmıştım halbuki gayet yüksek egolu, kendini beğenen biri olduğumu düşünürdüm. Ama zamanla üstüne düşününce metrodan inerken, binmeye çalışanlardan bile neredeyse ricayla yol isteyecek bir yapıya sahibim.
Ben buna katılmadım, arkadaşım. Kendimi değersiz görmüyorum, sadece ''kusurlarım var'' kısmını vurgulamaya çalışıyorum. Ama şu var: diğer insanları en az kendim kadar değerli ; diğer çocukları da en az benimkiler kadar değerli görüyorum.

Aynı ben.
59.6 kg ile doğuma girdim. Herkes çok zayıfsın hiç şişmanlamamışsın diyor, yok yaaaa 9 kg aldım diyorum.
Doğumdan sonra 4 hafta geçmeden eski kiloma döndüm, görenler "waaaoww" diyor, ben "ama eskisi gibi sıkı değil göbeğim" diyorum
eviniz çok güzel diyorlar. "ama bize ait değil" diyorum.
Okulda notlarım hep yüksek olurdu, bravo diyene "zor değil düzenli çalışırsa herkes yapar" diyordum

of içim şişte ne sıkıcıyım be.

Aynı durumlar aynı cümleler bende de var. Ben yazsam bu kadar olurdu.

Bir avm de , şu büyük marketlerin birinde kampanya varmış 30tl üstü alışverişe peynir indirimse imiş. Sırada bekliyoruz. Arkadan Bi bayan; bunların hepsi sizin mi şu peyniri de geçiriverin indirimli olsun, parasını vereyim dedi. Ben tabi mecburmuş gibi görevmiş gibi; tabi tabi buyrun geçirelim dedim. Kadın peynirin tutarını verdi bana ama yok bozukluk çıkardı yok eşinden istedi vereceği 8tl Bi dünya arandı. Parayı verince ben ; teşekkür ederim dedim, kasiyer kişi de; hanım efendi teşekkür edecek siz değil, dedi bana. Bende saf gibi herkese herseye teşekkür ederim diyorum. :kızgın: Metro örneğini verince düştü bnm jeton da :KK58:

Cahillik ne güzel kız herşeyi biliyorsun"diye bir laf var.
İlim ilim bilmektir
ilim kendini bilmektir.
Sen kendini bilmezsen.
Ya nice okumaktır.

Ben bilmiyorum diyorsam sen hiç bilmiyorsun.Ben kendimi beğenmezsem seni hiç beğenmem.Bu eziklik özgüvensizlik değil aslında..Bazen uaşadığımız olaylardan belki depresyondan bu sorunu yaşayabiliriz o ayrı ama bu aslında özgüven dolu bu tavırdır normalde bana göre.Özgüven patlaması olayını komik ve itici bulurum.

Bana biraz egitim kaynakli geldi. Yani yetistirilme doneminizde size bu davranis bicimini kaniksatan bir rol modeliniz vardi belki de. Siz de hep böyle gordugunuz icin kisiliginize yeretmistir. Ama farkindalik ta guzel bir sey...

Back
X