• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütevazilik Hastalığı

"Teşekkür ederim senin gözlerin ne güzel bakıyor öyle"
diyip hem kendini hem karşındakini şereflendirebilirsin :)

Bir de dikkatimi çekti "BENDEN AŞAĞIDA OLAN İNSANLAR" demekle neyi kasteddin
Kime göre neye göre aşağıda onu anlamadım ve sanırım o yazıdan biraz hoşlanmadım.....
Hatta hiç hoşlanmadım :((

"Teşekkür ederim senin gözlerin ne güzel bakıyor öyle"
diyip hem kendini hem karşındakini şereflendirebilirsin :)

Bir de dikkatimi çekti "BENDEN AŞAĞIDA OLAN İNSANLAR" demekle neyi kasteddin
Kime göre neye göre aşağıda onu anlamadım ve sanırım o yazıdan biraz hoşlanmadım.....
Hatta hiç hoşlanmadım :KK43:(
Arabası olmayan arkadaşlar var mesela, onlar incinebilir diye ''yalnızken sor'' dedim. Çünkü okul taşındı,insanlar iki otobüsle yaklaşık 40-50 dkda gelmek zorunda kalabiliyor. Yaşadığım yere göre uzun mesafeler bunlar. Kastettiğim maddiyat gibi daha kötü durumda olanlar mesela. Ya da çok şişmanların yanında ''zayıfsın'' denmesi gibi. Başka bir sey düşünmedim cümleyi kurarken, yanlış anlaşılmasın. Düzelteyim ifademi, haklısın.

Ben işin, fiziğin, güzelliğin, ailenin, maddi manevi her şeyin kalıcı olmayabileceğini bildiğim için dillendirilmesini de başkaları tarafından çok iyi görülmeyi de sevmem. İyi ya da kötü değil sıradan bir insan gibi görülmeyi seviyorum. Çünkü yarın bugünkü gibi olmayabilirim. Sağlığımı maddi manevi her şeyimi kaybedebilirim. Bana tabii olmayan şeylerle övünmenin övgüyü kabul edip onaylamanın manası nedir? Saçın çok uzunmuş dersen bu bi gerçekliktir. Saçın çok güzelmiş dersen kime göre neye göre? Başkasına güzel gelen bir şeye körü körüne inanıp çok güzel çok başarılı çok bilmem ne olduğuna inanan insanlar var. :deli:
İltifatları küçültmek için ezikçe denmiş, bana da tam tersi
Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok güzelim/çok beğeniliyorum
Eşim/sevgilim çok yakışıklı
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım
Gibi kendisi hakkında kesin yargılarla konuşan insanlar çok ezik geliyor.
Kaynak: totom.
Bence herkes hiçbir şey ve bunu bilmek güzel şey.

:KK9::KK9::KK9:

Evet jooker de demiş "hepimiz hiçbirşeyiz."Katılıyorum.

Arabası olmayan arkadaşlar var mesela, onlar incinebilir diye yalnızken sor dedim. Kastettiğim maddiyat gibi daha kötü durumda olanlar mesela. Ya da çok şişmanların yanında ''zayıfsın'' denmesi gibi. Başka bir sey düşünmedim cümleyi kurarken, yanlış anlaşılmasın. Düzelteyim ifademi, haklısın.

Anlıyorum, yanlış anlaşılabilecek kelimeler bütünü.
Onun dışında dediğim gibi iki tarafı da mutlu edebilirsin,
Arabası olmayana dersin ki mesela "yaa aslında yürümek nefes almak varken araba iş değil hem okadar masraflı ki benzini sigortası kaskosu offff, boşver yoksa en şanslısı sensin"
Gibi gibi... Değil mi ;)

Anlıyorum, yanlış anlaşılabilecek kelimeler bütünü.
Onun dışında dediğim gibi iki tarafı da mutlu edebilirsin,
Arabası olmayana dersin ki mesela "yaa aslında yürümek nefes almak varken araba iş değil hem okadar masraflı ki benzini sigortası kaskosu offff, boşver yoksa en şanslısı sensin"
Gibi gibi... Değil mi :KK66:
Onlarla konuşma durumunda zaten öyle derim ama sadece kulak misafirleri oldukları durumda söyleyemeyeceğim için, incinebilirler diye düşündüm. Herkes şikayet ediyor çünkü ulaşımdan, denk gelenleri alıyorum ama herkesin saati aynı değil, derslerim geç başlıyor benim genellikle.

Ben işin, fiziğin, güzelliğin, ailenin, maddi manevi her şeyin kalıcı olmayabileceğini bildiğim için dillendirilmesini de başkaları tarafından çok iyi görülmeyi de sevmem. İyi ya da kötü değil sıradan bir insan gibi görülmeyi seviyorum. Çünkü yarın bugünkü gibi olmayabilirim. Sağlığımı maddi manevi her şeyimi kaybedebilirim. Bana tabii olmayan şeylerle övünmenin övgüyü kabul edip onaylamanın manası nedir? Saçın çok uzunmuş dersen bu bi gerçekliktir. Saçın çok güzelmiş dersen kime göre neye göre? Başkasına güzel gelen bir şeye körü körüne inanıp çok güzel çok başarılı çok bilmem ne olduğuna inanan insanlar var. :deli:
Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım

Kendini durmadan oven tipler beni de gicik eder. Altinda mutlaka bir sorun oldugunu dusunurum.

Kaynak da ilgincmis. :KK45:

Ben buna katılmadım, arkadaşım. Kendimi değersiz görmüyorum, sadece ''kusurlarım var'' kısmını vurgulamaya çalışıyorum. Ama şu var: diğer insanları en az kendim kadar değerli ; diğer çocukları da en az benimkiler kadar değerli görüyorum.
Bence sen mütevazi falan değilsin. Şu saldırgan uslubundan belli. Ve ağır kompleksli birisin. Kendini ve insanları sevmen dileğiyle sevgiyle kal:)

Bence sen mütevazi falan değilsin. Şu saldırgan uslubundan belli. Ve ağır kompleksli birisin. Kendini ve insanları sevmen dileğiyle sevgiyle kal:)
Kime, neye saldırdığımı anlamadım. Kendimi değersiz görmüyorum derken, senin değersiz olduğunu da düşünmedim. Bence psikiyatr eğer genelleme yapmışsa, senin durumunu da yanlış yorumlamış demek istedim. Yani sen de ''değerlisin'' demek istedim. Neden öyle bir sonuç çıkardın? Hamilelik hormonları olabilir. Kompleksli hatta ağır kompleksli olduğumu nasıl keşfettin? Ben de senin yazdıklarından senin için tersini düşünmüştüm.

Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım, yok ya''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
aynısı bende de var arkadaşım. çok güzel anlatım. tipatip aynen. napsak.??

Çok iyi eğitimim var
Çok iyi gelirim var
Çok iyi işim var
Şuram çok güzel
Çok seksi bir kadınım
Çok bakımlı bir kadınım
Wouww!! :KK8: etkilendim.

Genel olarak zaten herkes iltifat aldığında böyle tepkiler vermiyor mu :)
Birisi çok güzelsin dediğinde "Evet, çok güzelim" diye yanıt vermeyiz, "O senin güzel bakışın" deriz zaten.

Genel olarak zaten herkes iltifat aldığında böyle tepkiler vermiyor mu :)
Birisi çok güzelsin dediğinde "Evet, çok güzelim" diye yanıt vermeyiz, "O senin güzel bakışın" deriz zaten.
Yok, ben bir kusur ekliyorum, olmadı ''yaşlandım'' falan diyorum. Tekrar okursanız ayrıntıları göreceksiniz ;)

Yok, ben bir kusur ekliyorum, olmadı ''yaşlandım'' falan diyorum. Tekrar okursanız ayrıntıları göreceksiniz :KK66:

Bilemeyeceğim artık. Normalde birisinden iltifat aldığımızda" Teşekkür ederim, o senin güzel bakışın" der geçeriz, çok üzerinde de durmayız. Yani o iltifatı abartmayız.
Siz acaba daha fazla iltifat duymak için böyle tepkiler veriyor olabilir misiniz?

Misal ben birisine "Çok fit görünüyorsun, fiziğin çok güzel" diye iltifat etsem, karşımdaki de sizin gibi " Ama aslında öyle değil ya şuram çok yağlı " dese vereceğim cevap "Hmm öyle mi" olmaz yani, "Yok yok çok güzel" diye iltifatımı tekrarlarım :) Bence siz duyduğunuz iltifatı abartıp tekrarlatma ihtiyacı duyuyorsunuz.
Karşı taraf iltifatı tekrarlamayıp-ki genelde tekrarlanır- "Evet gerçekten de dediğin gibi o kadar iyi görünmüyorsun" dese ters cevap verirsiniz :)

Bilemeyeceğim artık. Normalde birisinden iltifat aldığımızda" Teşekkür ederim, o senin güzel bakışın" der geçeriz, çok üzerinde de durmayız. Yani o iltifatı abartmayız.
Siz acaba daha fazla iltifat duymak için böyle tepkiler veriyor olabilir misiniz?

Misal ben birisine "Çok fit görünüyorsun, fiziğin çok güzel" diye iltifat etsem, karşımdaki de sizin gibi " Ama aslında öyle değil ya şuram çok yağlı " dese vereceğim cevap "Hmm öyle mi" olmaz yani, "Yok yok çok güzel" diye iltifatımı tekrarlarım :) Bence siz duyduğunuz iltifatı abartıp tekrarlatma ihtiyacı duyuyorsunuz.
Karşı taraf iltifatı tekrarlamayıp-ki genelde tekrarlanır- "Evet gerçekten de dediğin gibi o kadar iyi görünmüyorsun" dese ters cevap verirsiniz :)
Yok, ben "görmediğin yerlerde neler var" diyorum mesela. O da "Aç bakayim" demiyor. Ya da yazdığım gibi "kocamın bilmediğin kötü yönleri de var" diyorum. Kimse sormuyor doğal olarak. Durum düşündüğünüz gibi değil.

evet bu doğru bence. belki de içten inanmadığımız için o iltifata karşıdakinin iltifatı devam ettirip bizi inandırmasını istiyoruz içten içe.

ama ben mesela evet gerçekten o kadar iyi görünmüyorsun dese terslemem.

mesela bi arkadaşım (erkek ve sevgilim değil) bi gün saçımı farklı yapmıştım, o gün sürekli bana çok kötü olmuş falan dedi, ben de ya evet değişik bişey yapayım dedim ama olmadı galiba diyip geçmiştim, savunmaya geçmiyorum kendimi mesela.

Yok, ben "görmediğin yerlerde neler var" diyorum mesela. O da "Aç bakayim" demiyor. Ya da yazdığım gibi "kocamın bilmediğin kötü yönleri de var" diyorum. Kimse sormuyor doğal olarak. Durum düşündüğünüz gibi değil.

Sormazlar çünkü uzatma gereği duymazlar, iltifatı eder geçer :) Siz de uzatmayın bence tebessümle teşekkür edip geçin :)

Back
X