- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.550
- 448
Başında da söylediğim gibi her söylediğim şeyde gerçeklik payı var. Yani gerçekten de onlara söylediğim her şey doğru.Şimdi, siz bir uçtan diğer uca getiriyorsunuz lafı, kendinizi iyi göstermek için kendini övenlere niye geçtiniz ki? Evet ben olur olmaz kendini öven tiplerden de hazzetmem. Doğru bulmam, ayıp bulabilirim duruma göre. Bazılarının özgüven sorunu olduğunu da düşünebilirim. Evet bu grup da pis kaka rahat olun. :)
Şimdi sizin meseleye geri dönelim. İltifat karşısında " yok öyle değil, böyle" demek de normal değil. Çevrenizde kilolu varsa ve size kilo iltifatı yapıldıysa " yok ya aslında şuramda kilo var" vs diyerek o etkilemeyeyim dediğiniz insanı daha çok etkiliyorsunuzdur. Olayı büyütüp pekiştiriyorsunuz çünkü. Göz var nizam var yani. Bir arkadaşımızın dediği gibi, ya susup konuyu iltifatı yapmış olan kapatıyor( eminim pişman oluyordur), ya da " yok canım gayet güzelsin, incesin işte ince" filan diye pekiştire pekiştire suyu çıkıyor iltifatın. Siz söylemeden o ihtimali de yazayım: " evet zayıfım, evet öyleyim" gibi cevaplar vermek de ayıp. Tek yapmanız gereken teşekkür etmek. Mütevazi olmak için yeter bir davranış, çok da kolay emin olun.
Kendimi haklı göstermek için uçtan uca gibi ifadeler diyorsunuz da, öyle bir niyetim yok. Başından beri sizinle sohbet etmeye çalışıyorum kırıcı tavrınıza karşın, anlamadınız mı? Gerçekten diğer grup hakkındaki görüşlerinizi merak ettim bu kadar.