• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütevazilik Hastalığı

Azıyla yetinmeyen çocuğunu bulamazmis sanırım siz de zamanımızda yokluk gordugunz için kendini artık karşı tarafın yerine koyarak empati kuruyor sunuz olabilir mi acaba

Ama bi konuda yanlış yapıyor sunuz iyi kötü insan ayrımı helede bu sizin hayat arkadaşınız eşiniz ise sis bu konuda mutevazi olmamaniz gerekir

Özgüven başlığı altında bir şey soracağım ben de size: mesela ben hiç selfie çekmem ama çoğu insanda kendi fotosunu çekme bağımlılığı var, ben de bu konuya taktım.
Acaba ben de özgüven problemi mi var?
Aslında özdeğer, özsevgi gibi kavramlarda varmış, bu hangisinin eksikliği?
Bana kendinizle bir karşılaştırma yapsanıza?

Selfie değişik bir konu bence
Arada bir yapılabilir
Bende çekmem ama kendimle bir sorunum olduğunu düşünmüyorum
Aksine bu selfie bağımlılarının narsist olduğunu düşünüyorum
İnsan çevresindeki insanlarla birlikte fotoğraf çektirir ama durmadan kendi resmini çekmek bana biraz tuhaf geliyor

Azıyla yetinmeyen çocuğunu bulamazmis sanırım siz de zamanımızda yokluk gordugunz için kendini artık karşı tarafın yerine koyarak empati kuruyor sunuz olabilir mi acaba
yok canım, yokluk çekmedim. yani normal bir aileydik ama bu konuda uyarıldım 1-2 defa ailem tarafından. Sonra da yerleşti

Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Çalışıp alın teri dökerek paranızı kazani yor sunuz kimsede yardim bekle meden değil mi sonuçta bi emek var emek ol.madan yemek te olmaz

eşimin gerçekten de bilinmeyen olumsuz özellikleri var. ama herkes genelde iyi yönlerini vurgular​
Ama bi konuda yanlış yapıyor sunuz iyi kötü insan ayrımı helede bu sizin hayat arkadaşınız eşiniz ise sis bu konuda mutevazi olmamaniz gerekir

Demiyeyim dediniz amaa,
ÖZELLİKLE vurgulamak istediniz?
Enteresan..

Evet, neresi enteresan?
Aslinda oyle tanimlamak istemedim ama birkac kisi tarafindan oyle tanimlandigi icin ben de oyle yazdim.
Belki "ezikce (!)" seklinde yazmayinca anlasilmamistir cumle ama cok cok absurt bir ifade de degil.

yok canım, yokluk çekmedim. yani normal bir aileydik ama bu konuda uyarıldım 1-2 defa ailem tarafından. Sonra da yerleşti
Saraylar da büyü me diyse niz sizde az çok bılmis siniz Dr nasıl bir duygu olunduğunu o yüzden bu kadar mutevazi olduğunu zu düşündüm

fazla mütevazi olma gerçek sanırlar diye bir söz var tamda bu duruma uygun bir söz ..bende aynı senin gibiyim nerisona nerisona ..eziklikle alakası yok tam tersi çünkü ezik olan insan eksikliklerini kapatmak için sinekten yağ çıkarır kendini ön planda tutar..ne yazıkki bende senin gibiyim..ama bu davranışımın sebebi karşımdaki kendini kötü hissetmesin..ne alakaysa bırak ne hissediyosa hissetsin bazen kibirde gerek

Fotoğrafta sıkıntım yok sadece selfie.

Normalim o zaman ben:)

Bir de insanlara rahatsızlık vermeyeyim diye "pardon geçebilirmiyim?" lafı vardır ya hani, onu diyemem pek. Kendim yolumu değiştiririm, ya da beklerim, yada vazgeçerim, tuhaf durumlara bile düşerim.
Bu huyumdan da bende bir eziklik olduğunu düşünüyorum.

Neyse kendimden bahsetmiyeyim, ben yazdıklarınızdan yola çıkarak sizde herhangi bir değersizlik duygusu olduğunu düşünmedim.

(Belki bende de yok. Belki burda çok özgüvenli görünen kişilerde var, bunlar çok incelikleri olan mevzular, çözmek zor)
ama selfie cidden komik. ''beğenilmek istiyorum'' isteği yatıyor çoğunda.

eşimin gerçekten de bilinmeyen olumsuz özellikleri var. ama herkes genelde iyi yönlerini vurgular​
Aynı evin içinde yaşayan siz bırakın insanlar iyi desin bunun size zararı var bnde evliyim eşin çok iyi dedikleri zaman sevinirim siz neden böyle dusunuyor sunuz kimse dört dörtlük değildir siz mükemmel bir insanım diyebilir misiniz sizinde elbette vardır

Annem beni överdi ama kimsenin yanında yapmazdı. Babam yaptığımız tatil planları hakkında bir ortamda konuştuğum için eve gelince bana ciddi bir uyarı vermişti. Herkesin yanında her sey konuşulmaz, olan var olmayan var gibisinden. Daha 10-11 yasındaydım, ne bileyim ben ama ondan sonra öğrendim işte :)

biz de ilkokula muz götürmezdik, tenefüslerde yemek için bir elma bir iki mandalin götürürdük de muzu evde yerdik hehehe bu ama canları çekmesin o kıymetli muzu bölüştürürsek hergün bize kalmaz zaten hergün bize de gelmiyor, alan var alamayan var olayı. o zamanlar çikita muz pahalıydı :kk77:

Annem beni överdi ama kimsenin yanında yapmazdı.

bir de açıkça konuş şimdi madem her şeyi söyledin, annen baban genelde senin kötü yönlerini yüzüne çok rahatça vururlar değil mi, espiriyle de olsa gerçekten de olsa söyleyip dururlar? sen de duymaya alıştın o yüzden yadırgıyorsun ıltıfat edilince

insan çünkü hep duymaya görmeye alışık olduğu durumu ararmış hayatında.

bir de açıkça konuş şimdi madem her şeyi söyledin, annen baban genelde senin kötü yönlerini yüzüne çok rahatça vururlar değil mi, espiriyle de olsa gerçekten de olsa söyleyip dururlar? sen de duymaya alıştın o yüzden yadırgıyorsun ıltıfat edilince

insan çünkü hep duymaya görmeye alışık olduğu durumu ararmış hayatında.
yok, kimsenin yanında ne iyi ne kötü konuşmazlardı. kimse olmadığı yerde de yerdiklerini hatırlamam, sadece başkalarının yanında her sey söylenmez diye uyarırlardı

Back
X