• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mütevazilik Hastalığı

peki arkadaşlar teşekkür ediyorum, kendimle ilgili yorumların üzerinde durmayacağım bundan sonra. Bir başka sorum daha var, bu ve benzerine de örnek vereyim, siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz mesela?
Bayramda güzel bir otele gitmiştik, benim küçük kızın bakıcısı bayram dönüşü ''neler yaptınız bayramda'' diye sorunca ben gerilmeye başladım, yani kadıncağızın aldığı para belli, ben şimdi ne diyeyim, maddi olarak dengim değil ki, büyük kız (4.5 yaşında) atlar gibi oldu, ben konuyu değiştirmeye çalışıyorum, (çünkü çocuk bunu anlayacak yaşta değil ki önceden bir konuşma yapayım) ''işte ne yapalım abla, çocukları bir denize sokalım dedik'' vs diyorum, buyuk hala bir seyler demeye çalışıyor, ben geriliyorum. Sormak istediğim siz de bu ve benzeri durumlarda geriliyor musunuz? Sorulan soruları geçiştiriyor musunuz?
ben hassas ince ve nazik ve karşısındakini önemseyen bir insan olarak yorumladım sizi nerisona

Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
bende de benzer durum var .sevmiyorum bu halimi .taviz vermiş gibi oluyorum buda başıma iş açıyor. bakıyorum karşımdakiler kendine bakmadan beni aşağılıyor

Bende uzun zamandır fark ettiğim ama adını yeni koyduğum bu hastalık var;
Örneklerle gideyim :
Birisi fitsin dese ''yok canım, senin görmediğin yerlerde neler var''.
Kocan iyi dese ''senin bilmediğin kötü huyları da var''
Üstündeki güzelmiş dese ''ucuza aldım''
Saçın güzel ''kırığım çok ama''
Geçenlerde yeni araba aldık, bir şeyini çözemedim, okuldan arkadaşa sordum, sonra da dedim ki ''ben utanırım, ne olur bana soracağın şeyler varsa yalnızken sor''
Sadece teşekkür etmek yerine bir bahane bulup durumu önemsizleştirme, küçültme çabası var bende.
Kimsenin gözü kalır , nazar değer falan gibi bir düşüncem yok, nazara da inanmam, yanlış anlaşılmasın.
Ben niye böyleyim ya, benim gibi olan var mı? Bu sıkıntının adı nedir?
Bu arada bulduğum bahanelerde mutlaka az ya da çok oranda gerçeklik payı oluyor, yalan söylemiyorum yani ama mutlaka bunu belirtmek zorunda hissediyorum.
Ekleme: Bunları daha çok birebirken değil de toplumda yapıyorum, yani benden olumsuz durumda olan insanlar incinmesin diye olabilir diye düşünüyorum...
Güncelleme :
Peki arkadaşlar teşekkür ediyorum, kendimle ilgili yorumların üzerinde durmayacağım bundan sonra. Bir başka sorum daha var, bu ve benzerine de örnek vereyim, siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz mesela?
Bayramda güzel bir otele gitmiştik, benim küçük kızın bakıcısı bayram dönüşü ''neler yaptınız bayramda'' diye sorunca ben gerilmeye başladım, yani kadıncağızın aldığı para belli, ben şimdi ne diyeyim, maddi olarak dengim değil ki, büyük kız (4.5 yaşında) atlar gibi oldu, ben konuyu değiştirmeye çalışıyorum, (çünkü çocuk bunu anlayacak yaşta değil ki önceden bir konuşma yapayım) ''işte ne yapalım abla, çocukları bir denize sokalım dedik'' vs diyorum, buyuk hala bir seyler demeye çalışıyor, ben geriliyorum. Sormak istediğim siz de bu ve benzeri durumlarda geriliyor musunuz? Sorulan soruları geçiştiriyor musunuz?

Senin kadar olmasa da ben de mütevaziyim yeni bir şey alınca, tatile gitme konusunda vs. Ama inan mütevazilik yaptığım insanların davranışlarını incelediğimde benim bu ince davranışımı hiç haketmediklerini görüp fazla mütevazi olduğum için kızıyorum kendime. Aslında bazen başkaları gibi abartmak gerek biraz :) Ama huy meselesi istesek de değişemeyiz.

Ama nazar yokmuş,ki eşiniz de dinî konular konuşmayın banbyer siniz
Kim diyor yok diye isterseniz size kuranı kerimdeki sayfa ve ayetinide yazım .Sizi uyarmak benimgörevim dinen. Uyarmasan mebal atında kalırim.son yazdıgınızı anlamadım eşiniz diye yazmısiniz.

Kim diyor yok diye isterseniz size kuranı kerimdeki sayfa ve ayetinide yazım .Sizi uyarmak benimgörevim dinen. Uyarmasan mebal atında kalırim.son yazdıgınızı anlamadım eşiniz diye yazmısiniz.
Bnde yok demiyorum ki karşısınzda cahil biri yok ama bazı şeyleri söylemem e gerek yok

peki arkadaşlar teşekkür ediyorum, kendimle ilgili yorumların üzerinde durmayacağım bundan sonra. Bir başka sorum daha var, bu ve benzerine de örnek vereyim, siz bu durumlarda ne yapıyorsunuz mesela?

bence abartmadan gerçeği söyleyin ama çok aşırı da gizlemeyin.

bu sefer sizden değil etraftan duyarlarsa "benden gizliyor nazar değiririm diye benden saklıyor, beni küçük görüyor." diye düşünür.

Bende öyleyim. Bunu eziklikle, kendini küçümsemekle karıştırmayın arkadaşlar... hiiiç öyle bişey değil. Çok başka bişey. karşında ki insanın senin kaşına gözüne kilona, giyimine, yeteneğine gıpta etmesi, seni mutlu etmiyor. o insanın, sende beğendiği şeyin kendinde olmadığını biliyorsun ya, huzursuz oluyorsun ve aslında kendinde olanın da öyle ahım şahım gıpta edilecek bi tarafı olmadığını hissettirmeye çalışıyorsun karşı tarafa. O rahatlasın, üzülmesin diye. :) böyle bişey

yok, aşırı gizlemedim. siz de böyle yapıyor musunuz?

ben de hava atmayı sevmem. dengede tutmaya çalışıyorum atıyorum bi hediye alırsa sevgilim etrafa anlatmam birisi görür sorarsa söylerim küçümsemem ama çok konuşmayı sevmem bu konularda. benim için maddi şeyler övünülecek şeyler değil. yermem de sadece muhabbeti kısa keserim.

ama çocuğum olsa onu aksine pohpohlardım sanırım ben takdir duygusunun eksikliğini çektim çocuk için kötü bir şey onu yapmayın.

ben de hava atmayı sevmem. dengede tutmaya çalışıyorum atıyorum bi hediye alırsa sevgilim etrafa anlatmam birisi görür sorarsa söylerim küçümsemem ama çok konuşmayı sevmem bu konularda. benim için maddi şeyler övünülecek şeyler değil. yermem de sadece muhabbeti kısa keserim.

ama çocuğum olsa onu aksine pohpohlardım sanırım ben takdir duygusunun eksikliğini çektim çocuk için kötü bir şey onu yapmayın.
ben de evde bol bol takdir ediyorum; evde de toplumda da bol fiziksel temasta bulunup, sevgi sözcükleri kullanıyorum. Ama bir başarısı ya da önden giden bir gelişimi hakkında gerekmedikçe konuşmuyorum. Sadece komik şeylerini anlatıyorum.

Ama birisi bize şuran güzel vs diyince illa öyle olduğu için demiyordur. Ya da onunki kötü olduğu için demiyordur. Açıklama yapınca böbürlenmemiş olmuuosun yani

Ama birisi bize şuran güzel vs diyince illa öyle olduğu için demiyordur. Ya da onunki kötü olduğu için demiyordur. Açıklama yapınca böbürlenmemiş olmuuosun yani
Tabii ki yalandan iltifat edenler de var, gerçek olabilme olasılığına karşı ben açıklama yapıyordum. Ama zaten güncelleme yaptım, bir daha konuşmayacağım konu hakkında (en azından yarısında başarırsam kar)

Back
X